Meni se nikad nisu dopadali muskarci koji se dopadaju mojim drugaricama. To su obicno neki sa kovrdzavom kosicom, cesto plavusani, sa plavim okicama, ali nabildovani, gresno lepi, bez grama mozga u glavi. Nodobudni, dosadni i – PRAZNI. Retko kojoj se svidi neki “pravi” muskarac. A pravi muskarac – ima svoje mane. Ali je neuporedivo bolji od bilo kog koji je samo naizgled pravi.
A sa druge strane, ja imam fix ideju da mi se ne svidi nijedan decko od mojih drugarica, niti ijedna osoba koju one simpatisu, cak ni u elementarnom smislu. Zato sto – hocu da budem zahtevnija nego sto su one. (grozno je, priznajem, ali je tako) A i bilo bi mi odvratno da se takmicim sa nekom za neciju naklonost. Pobogu, ako se decku zaista dopadam, on ce me primetiti medju milion lepih devojaka – ja ga necu juriti.
Dobro, prosla su vremena kada mi je bilo slatko da sa nekom drugaricom delim simpatije prema nekom decku. Prvi i poslednji put sam imala prilike da budem u takvoj situaciji u drugom srednje, kad smo moja najbolja drugarica i ja bile zaljubljene u istog. Naravno, to je vise bilo iz zezanja, pa smo prepricavale jedna drugoj sta nam je u razgovoru taj Marko rekao, pa smo ga merkale, komentarisale, crvenele.. Katarina mu je cak pisala i ljubavno pismo i pozvala ga telefonom, ne predstavivsi se, pitala me za savet sta da radi, ja sam joj cak i pomagala da ga dobije… (bar jedna od nas

. Ali ja nikad isam isla tako daleko. Drugim recima – takmicenje su igre za decu. Nazalost, vecina muskaraca nikad ne odrastu…
A sto se tice ‘konjske osobine’.. Znas sta, mene su startovala cetvorica (od toga dva dobra druga, koja su imala priliku da mi pridju i pre vise od godinu dana) od kad sam nasla ovog decka pre godinu dana. Svakom je privlacnija devojka koja je zauzeta, jer i muskarci vole da se igraju po hipodromu… Ima vas svakakvih na Carevoj cupriji… I vranaca i sarenih, i lipicanera… Ali, tek poneki konjic je za izlozbu. Tek poneki konjic ima dusu. (ALI! Konjici koji imaju dusu se skoro nikad ne nalaze na hipodromu, vec trckaraju slobodno po poljanama, uzivaju u lepoti i slobodi… Lepo je gledati ih i diviti im se… )
Uglavnom, svi rzate kad vidite dobru zenku, i hocete je samo za sebe.