Koju knjigu biste preporucili

Koju dobru knjigu ste procitali da biste preporucili i drugim .
Za pocetak ja preporucujem jednu P.S.volim te - Cecelia Ahern
Procitala sam ih da ne znam koliko ali na zalost pola ih se i ne sjecam .:(

Zavisi kome: detetu, tinejdzeru, odraslom coveku, zeni, starcu, profesoru knjizevnosti, domacici, vozacu, pravniku.

Uopsteno onako sviima preporucujem da ne preskacu skolske lektire ma koliko se glupe cinile, posle srednje skole da se iscitaju svetski klasici barem u nekom solidnom broju a posle toga ce se svako odrediti prema sebi, svom ukusu, svojim sposobnostima i ocekivanju od pisane reci.
Nije isto preporuciti knjigu nekome ko i iz romana uci, nekome ko zeli da se zabavi i nekome ko knjige zivi.

Pitati koja se knjiga preporucuje je isto kao da ja pitam kakve mi hlace predlazete da obucem a niko nema pojma koliko mi je godina, koja boja mi stoji, kakav kroj zelim, za koje godisnje doba su mi potrebne.

Zavisi kome: detetu, tinejdzeru, odraslom coveku, zeni, starcu, profesoru knjizevnosti, domacici, vozacu, pravniku.

Uopsteno onako sviima preporucujem da ne preskacu skolske lektire ma koliko se glupe cinile, posle srednje skole da se iscitaju svetski klasici barem u nekom solidnom broju a posle toga ce se svako odrediti prema sebi, svom ukusu, svojim sposobnostima i ocekivanju od pisane reci.
Nije isto preporuciti knjigu nekome ko i iz romana uci, nekome ko zeli da se zabavi i nekome ko knjige zivi.

Pitati koja se knjiga preporucuje je isto kao da ja pitam kakve mi hlace predlazete da obucem a niko nema pojma koliko mi je godina, koja boja mi stoji, kakav kroj zelim, za koje godisnje doba su mi potrebne.

Svako ko zeli moze da napise koja knjiga mu se dopala a na ostalima je da svako odluci dali ce da procita nesto od toga ili ne .Sve sto zelim ovom temom je da pokazemo da jos uvjek ponesto procitamo i da nismo zaboravili knjigu .
Vazno je da razmjenjujemo misljenja i druzimo se bez da se opterecujemo .
Uzivajte hvala svima koji posjecuju ovu temu i nadam se da cemo cuti puno dobrih preporuka .

Деци препоручујем да читају лектиру...обавезно да је читају, а не да траже по интернету сажвакане верзије
одраслима прпоручујем да се врате на леткиру из средње школе:руски и француски класици (Достојевски,Толстој,Оноре де Балзак......)
домаћи писци: Иво Андрић,Борислав Станковић
ма све оно што се читало у средњој школи за лектиру, прочитати поново

Slucajno mi je dopala pod ruke knjiga "Kosovo - a short history" od Noela Malcoma. Skroz interesantno istorijsko stivo. Inace ne volim knjige sa politickom konotacijom i ne citam ih, ali ova je full analiticki odradjena i neke stvari su mi dosta jasnije, a posto volim da citam sto da je i ne procitam kada je vec kod mene.

"Tajna pisma kaludjera koji je prodao svoj ferari" - Robin Sarma. Dokaz da na svet mozemo da gledamo i drugacijim ocima. Nije popularna psihologija u pitanju.

A deci (i odraslima sto da ne) toplo preporucujem "Price iz Narnije", ima vise knjiga i svaka je vredna vremena provedenog uz nju. Vrlo amstovite knjige o moci, prijjateljstvu, ljubavi.

Прво путовање на Нову Гвинеју- књига, дневник од путописца Николаја Николајевича Миклухо Маклаја о скоро две године боравка на Новој Гвинеји у другој половини 19. века са двојицом слугу(Швеђанин је скоро одлепио јер је био неприлагођен, а Полинежанин предао меч од маларије), домороцима, записима о клими, флори, фауни.
Питка, лака за читање, ја сам је добио у 10ој години за рођендан и баш пристаје том добу, обрадујте своје малишане, заинтересоваће се за свет.
Остало... научна фантастика, тврда верзија, Кларк, Асимов и компанија.
Класици.

Back