Koju kameru kupiti

xitm3n

Aktivan član
Poruka
1.284
E ovako - pod broj 1- imam oko 23000 da izdvojim za kameru. Voleo bih da je sto jasnija i cista slika koju reprodukuje, i za sada se dvoumim izmedju 2 kamere. Ako je neko strucniji, mogao bi da mi objasni koja od sledece 2 kamere je bolja, s'obzirom na solidnu razliku u cenu:

koju od ove 2 preporucujete:

Samsung F80 HD
f80kit.jpg

Ekran: 2.7" (6.7cm) LCD, 230.000 piksela
Senzor: 1/3.2" CMOS, 5 megapiksela (0.92MP efektivnih)
Tip sočiva: Schneider Kreuznach
Zum: 52x (optički), 130x (digitalni), 65x (intelli)
Veličina slike: 1696 x 954 (16:9) 1.6M / 1280 x 720 (16:9) 0.9M / 1600 x 1200 (4:3) 1.9M / 800 x 600 (4:3) SVGA
Snimanje videa: HD (1280 x 720 25p) SD : (720 x 576 50p)
Zvuk: 2 kanala, ugradjen zvučnik
Interfejs: USB 2.0, Kompozitni video, HDMI
Memorijski slotovi: SD, SDHC, SDXC
Interna memorija: -
Ostalo: Ugradjen mikrofon, Punjenje preko USB-a
Baterija: Litijum-jonska BP105R
Dimenzije: 53.9 x 56.4 x 119.0 mm
Masa: 220 g
CENA 16990 RSD

ili:

Sony dcr-sx45es_sd
image4e4291fbd5f07.jpg

Senzor: 0.49 MPixel CCD 1/8"
Zum: 60x optički, 2000x digitalni
Displej: 3" Clear Photo LCD™ PLUS, 230.000 tačaka, osetljiv na dodir
Vrsta objektiva: Objektiv Carl Zeiss® Vario-Tessar®
Max. veličina slike: 640 x 480 (JPEG)
Snimanje videa: 720x576/50i
Format video zapisa: MPEG2
Audio sistem: Dolby® Digital 2-kanalni
Interfejs: Kompozitni izlaz, USB izlaz, Ugrađen USB kabl
Medij za snimanje: Memory Stick PRO Duo™, Memory Stick PRO Duo ™ (velika brzina), Memory Stick PRODuo ™ (Mark 2), Memory Stick PRO-HG Duo™, SD/SDHC/SDXC Memory Card (klasa 2 ili viša)
Ostalo: Surround mikrofon s funkcijom zumiranja, Ugrađen zvučnik (mono), Video osvetljenje
Baterija: NP-FV30
Dimenzije: 123.5 x 52.2 x 57 mm
Masa: 230 g
CENA 22990 rsd

Znaci koje specifikacije i detalji su bitniji?

^^ ne vidim stvarno odakle Ti pravo da ovako prozivas...?
Kad , pod 1 kamera sluzi za snimanje videa a ne fotografije pa samim tim pre pripada videu(zamisli, taj podforum postoji ovde-"film i video"
Drugo, nisi naveo ono najbitnije-za cega ce se koristiti kamera-snimanje svega po svetu kao turista, nekih desavanja tipa koncerti i sl., rodjendana i sl...Trece za tu cifru koju si naveo je toliko ogranicen izbor da je sve to u toj cenovnoj klasi isti krsh, sa kompromisima tipicnim za tu klasu "ima ovo ali nema ono, moze ovo ovako ali ne moze ono onako itd..."
Cetvrto, na ovom podforumu ugl.judi ugl. pisu i diskutuju duuuuugo, a na kraju malo ko se seti da podeli s drugima sta je kupio, je li zadovoljan ili nije, ne daj Boze da se zahvali kolegama na savetu...Sto, mene bar licno zaboli-jbg ja se ubijem objasnjavajuci, trazeci primere, poredjenja i sl. a neko to na kraju izignorishe/izvredja i sl., i/ili ni HVALA ne kaze za trud...

^^ ne vidim stvarno odakle Ti pravo da ovako prozivas...?
Kad , pod 1 kamera sluzi za snimanje videa a ne fotografije pa samim tim pre pripada videu(zamisli, taj podforum postoji ovde-"film i video"
Drugo, nisi naveo ono najbitnije-za cega ce se koristiti kamera-snimanje svega po svetu kao turista, nekih desavanja tipa koncerti i sl., rodjendana i sl...Trece za tu cifru koju si naveo je toliko ogranicen izbor da je sve to u toj cenovnoj klasi isti krsh, sa kompromisima tipicnim za tu klasu "ima ovo ali nema ono, moze ovo ovako ali ne moze ono onako itd..."
Cetvrto, na ovom podforumu ugl.judi ugl. pisu i diskutuju duuuuugo, a na kraju malo ko se seti da podeli s drugima sta je kupio, je li zadovoljan ili nije, ne daj Boze da se zahvali kolegama na savetu...Sto, mene bar licno zaboli-jbg ja se ubijem objasnjavajuci, trazeci primere, poredjenja i sl. a neko to na kraju izignorishe/izvredja i sl., i/ili ni HVALA ne kaze za trud...
Pod 1 - ne kaze se "za cega ce se koristiti kamera" nego " u koje svrhe" ili "za sta"
Pod 2 - svestan sam da sam pogresio podforum, moderatori su obavesteni i ta tema postoji na odgovarajucem podforumu
Pod 3 - izgleda da imam pravo da prozivam jer se sad javljas a kad mi je trebalo nema te (posto si se verovatno osetio prozvanim, izgleda da nije za dzabe??) ;)
Pod 4 - posto nisam strucan, zato sam i postavio pitanje takvo kakvo je, da znam sve, kao na primer ti, ne bih pisao uopste.
Pod 5 - znam ja da je ogranicen izbor, pa sam upravo iz tog razloga hteo da vidim da li neko strucan moze da izvuce maksimum iz tih ogranicenih uslova.
Pod 6 - kameru sam kupio, zahvalio bih se svima koji su mi pomogli.

Pod 1 - ne kaze se "za cega ce se koristiti kamera" nego " u koje svrhe" ili "za sta"
Pod 2 - svestan sam da sam pogresio podforum, moderatori su obavesteni i ta tema postoji na odgovarajucem podforumu
Pod 3 - izgleda da imam pravo da prozivam jer se sad javljas a kad mi je trebalo nema te (posto si se verovatno osetio prozvanim, izgleda da nije za dzabe??) ;)
Pod 4 - posto nisam strucan, zato sam i postavio pitanje takvo kakvo je, da znam sve, kao na primer ti, ne bih pisao uopste.
Pod 5 - znam ja da je ogranicen izbor, pa sam upravo iz tog razloga hteo da vidim da li neko strucan moze da izvuce maksimum iz tih ogranicenih uslova.
Pod 6 - kameru sam kupio, zahvalio bih se svima koji su mi pomogli.

^^ ne znam sto se ovde zahvaljujes kad ti niko nije pomogao :)), pod 2eto vidis da se covek moze snaci i bez drugih, pod 3 ubedjen sam da se na SVAKOM forumu- naglasava da se pretraze postojece teme te da se post stavi u adkevatni PDF...Pod 4 mozes ti da prozivas koliko hoces-ja nisam duzan tebi da pomazem, a zato Forumi i postoje-da ljudi koji su zajednickih interesovanja podele iskustva a ne da se pojavi neki Indijanac koga NIKAD nisam ni video na Forumu tj PDFu pojavi i zahteva ultra-mega-giga brzu pomoc...Bez uvodnog kulturnog "Da li bi mogao neko molim vas", ne, toga kod Tebe NEMA jer si Ti Indijanac...tipican za ovu zemlju nazalost...

Nemoj se nervirati, opusti se ;)
A ako ne mozes da pojmis da sam bio ironican zahvaljujuci se, za to ti ne mogu pomoci, povecanje IQ ili pismenosti nije u mom domenu.
PS - ne kaze se "adkevatni" nego "adekvatni"

Vidi takav kao Ti da me ucio kulturi i da me ispravlja ahahahahahah bolji vic odavno nisam cuo!! A jasno je da sam pogresio u kucanju Tebi to ako nije jasno nema sta da se objasnjava...A cela ova prica o tebi i kupovine kamere samo govori o Tebi i tebui slicnima-svi bi nesto na gotovo, bez imalo da se potrude, nego bi s da im padne s neba...A Ti da sudis o meni i mom IQ i mojoj pismenosti nemoj djavo da te nosi da Ti sudis o tome!!!!

Vidi sam si sebe prozvao, ja sam rekao da je sheet sto niko 2 nedelje nista ne odgovori, sto nije bilo tebi direktno i licno upuceno, a ti ssi se meni direktno i licno obratio sa nekim nabrajanjem, vaspitavanjem i nazvao me indijancem.
Tako da bolje je da cutis da se vise ne glupiras
PS - ne moras da mi se obracas kao Gospodu, zna se kome se obraca sa velikim slovom ;)

Back