Kojim jezikom je govorio Đorđe Balašević?

Ne krivim ga iskreno, za te pare i ja bih pljuvao po nacionalizmu, pa ti nacionalisti su isti kao on, samo sebe gledaju. Šta ja imam od Milice Zavetnice i Mila Lompara? Apsolutno ništa...
Nije ovde u pitanju pljuvanje po nacionalizmu već negiranje sopstvene kulture i identiteta. Plus kao što i ti reče dodvoravanje sadašnjem i budućim naručiocima koncerata. Jadno je malo i patetično po mom ukusu.

Говорио је српским језиком, ма које језике да му подмећете, говорио је српским језиком.
pa sad.............znam samo da nije smeo ni proci kroz Staru Pazovu jer ga je gradonacelnik upozorio da ga narod moze prebiti u tom sremskom gradu.
Za one koji ne znaju, Staru Pazovu naseljava desetine hiljada ratnih izbeglica uglavnom iz BIH, a delom i sa Kosova i Hrvatske...........mozda nema veze sa Djoletom.......ja to onako.

Nije ovde u pitanju pljuvanje po nacionalizmu već negiranje sopstvene kulture i identiteta. Plus kao što i ti reče dodvoravanje sadašnjem i budućim naručiocima koncerata. Jadno je malo i patetično po mom ukusu.
Govorio je našim jezikom - mojim,.. a i ja sam kao i on učio srpskohrvatski u školi,..
jezik kojim je govorio je bačvanski naglasak sa lalinskim pozajmicama,.. možda i sremačkim,..
Mi smo u Vojvodini rase - mešanci,.. ali neću o tome,.. samo neću ni da čitam da mi neko ko ne zna naš mentalitet i kulturu drobi o tome,..
da li gledaš Čvarkova ?,.. On nije naš, ali uči,..

i daa,.. mi uglavnom nismo nacionalisti, a ratovali smo više od drugih,..
A, za patetiku si u pravu,.. mada ima bolji izraz -lepši,.. a "jadno,".. stvar ukusa,. a o ukusima ne bih.

Govorio je našim jezikom
Kojim ti jezikom sada pričaš? Kako se zove taj jezik.
ali neću o tome,.. samo neću ni da čitam da mi neko ko ne zna naš mentalitet i kulturu drobi o tome,..
da li gledaš Čvarkova ?,.. On nije naš, ali uči,..
Meni je poznata vojvođanska letargičnost, a potiče od širokih panonskih njiva. Pored onolike zemlje gladan se umreti ne može. Koji se jezik pretežno govori u Vojvodini?

Kojim ti jezikom sada pričaš? Kako se zove taj jezik.
Srpskohrvatskim pišem,.. a vi ga zovite kako vam drago,..
Meni je poznata vojvođanska letargičnost, a potiče od širokih panonskih njiva. Pored onolike zemlje gladan se umreti ne može. Koji se jezik pretežno govori u Vojvodini?
Pretežno srpski,.. pretežno.

Ti govoriš jezikom koji zvanično više ne postoji. Tako ispada na kraju.
Tako pišem,.. a govorim kada hoću isto kao i Đole,.. koji isto ne postoji,.. ali mi se razumemo,..
Nego preslušao sam tvoj klip,..
Pa to nije izmislio Balašević... to sam čitao od mnogih stručnijih( i Šipka, pa Klajn,pa neki lingvisti).. da im je jezik bolji,.. čak i Gugl Translejt bolje prevodi na Hrvatski nego na Srpski,.. tako da ne vredi trošiti papir na ovakve diskusije. :D

Tako pišem,.. a govorim kada hoću isto kao i Đole,.. koji isto ne postoji,.. ali mi se razumemo,..
Nego preslušao sam tvoj klip,..
Pa to nije izmislio Balašević... to sam čitao od mnogih stručnijih( i Šipka, pa Klajn,pa neki lingvisti).. da im je jezik bolji,.. čak i Gugl Translejt bolje prevodi na Hrvatski nego na Srpski,.. tako da ne vredi trošiti papir na ovakve diskusije. :D
Ma pričaj ti i svemirskim ili tululunda jezikom, odnosno nazivaj ga tako. Samo to nema veze sa stvarnošću.

Говорио је српским језиком.Спиноф-ови српског језика-хрватски, бошњачки и црногорски уопште немају екавску варијанту, већ само ијекавску, а Балашевић је управо говорио екавском варијантом српског језика.

Back