Koji vam je najbolji koncert na koji ste bili?

ambidekster65

Legenda
VIP
Poruka
72.793
Naslov teme sve kaže. Možete navesti jedan koncert, a možete i više.

Pink Floyd mi je omiljena grupa. Nisam ih imao prilike gledati. Nisam imao prilike gledati ni Davida Gilmoura (nije dolazio u Srbiju). Stoga mi je najbolji koncert Rogera Watersa održan 01.09.2013. u Štark Areni u Beogradu. To je bila turneja povodom 30 godina objavljivanja albuma "Pink Floyd - The Wall". U pitanju je dvostruki album. Skoro čitav album je napisao Waters. Što se tiče koncerta isti je bio nezaboravan. Hendikep je bio što sam većinu koncerta gledao na yt, pa mi je većina vizuelnih efekata bila poznata.

Roger Waters of Pink Floyd - Another Brick in The Wall 2012 Live​

Red Hot Chilli Papers Indjija 2007-me po muzickom dozivljaju, energiji, blatu za vreme i posle koncerta, ali je bilo jos koncerata koje pamtim dan-danas, duga je lista.

A prvi put sam bio na koncertu mislim 1980-te ili 81-ve u SKC, na Sarlu akrobati, proslo je skoro 100 godina a secanje je kvarljiva roba, znam da sam vec bio u srednjoj skoli, znam sa kim sam bio ali ne znam da li je to bilo u I ili II razredu srednje skole a ne znaju ni ti metuzalemi sa kojima sam bio a sa kojima i danas imam kontakte, secam se da je to bilo u vreme kad se prikazivao film "Decko koji obecava".

Poslednja izmena:
Ne znam je li bio najbolji u smislu organizacije, ozvučenja, atmosfere itd, ali koncert koji mi je ostao u najlepšem sećanju je Bajagin, na Tašmajdanu, 25. maja 2002. Valjda zato što je to bio (čini mi se) prvi koncert na koji sam išao, tek, najradije ga se sećam i stvarno je bio sjajan provod.

Bejah 5 metara od Dzonija Rotena kad je svirao s njegovim P.I.L. na Uscu 2012... Kako taj covek siri strahovitu, a zen energiju oko sebe na stotine metara!! A (bivsi) proto-panker ! :D Faith No More koje sam jedva cekao da cujem i vidim uzivo me razocarase po zvuku, vecito tonski problemi s njima. Al vrh bilo vece!
Sisters of Mercy takodje, kakve legende... neokrnjene. :cool:

Red Hot Chilli Papers Indjija 2007-me po muzickom dozivljaju, energiji, blatu za vreme i posle koncerta, ali je bilo jos koncerata koje pamtim dan-danas, duga je lista.
To se odrzalo u doba mrskih zutih, pa jos u provinciji.

Sada u doba resuverenizacije se i u prestonici daleko vise odrzavaju razne pavline i doskovicke sto nedajy lokvanje. :roll:

Iskreno nisam bio bas na previše koncerata ali oni na kojima sam bio su uglavnom svi bili sjajni i nezaboravni kao recimo pokojni Coolio (R.I.P.) u tada novootvorenom Expu na NBG-u sa kojim sam se i slikao (nazalost nemam tu sliku, bila je na nekom od onih starih telefona sa ocajnom rezolucijom na kameri), pa Public Enemy na Sajmu (kada smo ortak i ja posle promrzli i pokisli prelazeći peške Gazelu posle koncerta), pa Cypress Hill u Areni jedno leto, pa Das Efx-i , pa Body Count isto..........sad bilo je tu i dosta dobrih domaćih svirki ali ipak oni su vec nekako dostupniji pa je svakako veci dozivljaj videti recimo Cypress Hill, Public Enemy, Coolio-ja, Das Efx-e, Body Count ili tako neke kultne izvodjače koji su obeležili žanr.

E da recimo pre nekih 15 godina već sećam se jednog dočeka Srpske Nove godine kad su nastupali Sunshine, Eyesburn, mislim i BG Sindikat, Partibrejkersi, 357....ono baš je bilo ludilo i posle toga sam još malo blejao po gradu sa drugarima (naravno kao alkohola nisam popio kao i nikad uostalom) i došao kući negde oko 8,9 ujutro, ono proveo se nikad jače, fazon ko u "Munjama" , ono maltene bolje nego za bilo koju "regularnu" Novu godinu.

PS : Mnogo mi krivo sad što nisam uspeo da odem na Exit na vidim Wu Tang Clan 😟, njihov sam isto baš veliki fan i baš mi je žao što nisam otišao sad kad su bili ali ajde biće valjda još prilike da ih čujem uživo.

Ne znam je li bio najbolji u smislu organizacije, ozvučenja, atmosfere itd, ali koncert koji mi je ostao u najlepšem sećanju je Bajagin, na Tašmajdanu, 25. maja 2002. Valjda zato što je to bio (čini mi se) prvi koncert na koji sam išao, tek, najradije ga se sećam i stvarno je bio sjajan provod.
Uhh, Bajaga i Instruktori, ceo zivot su tu negde, pogotovo sto neke od njih znam iz Zemuna...
Prvi njihov koncert mi je bio u Domu omladine za docek Nove 1985 godine (pored njih su svirali Boye, U skripcu), tad su bili relativno novi bend (nastali su pra meseci pre toga), pa se secam koncerta mislim '88 na Tashu. A onda dugo, bas dugo nisam bio na njihovom koncertu, sve do 2002 (mislim da je bila ta godina) u Torontu, pa neke njihove svirke po Beogardu (u secanju je ostao koncert 2013 ispod Kalemegdana kada je bio zesci letnji pljusak)... a kad razmislim, sad vec duze nisam bio na njihovom koncertu, mislim od 2016-te, ali u ovaj deo sveta gde danas zivim ne navracaju mada na par godina prave americke turneje.

To se odrzalo u doba mrskih zutih, pa jos u provinciji.

Sada u doba resuverenizacije se i u prestonici daleko vise odrzavaju razne pavline i doskovicke sto nedajy lokvanje. :roll:
Zuti su za to najmanje zasluzni, sem sto se tadasnji DS gradonacelnik (haha, kakav bre grad, to je varosica) Indjije Jesic gurao kao uspesan organizator i ponudio ne znam kakve uslove Exit-u da dovedu RHCP na pola puta izmedju BG i NS (jer u NS niti su imali mesto za odrzavanje koncerta niti bi imali poseti publike iz BG-a koji su bili vecina). I mogu reci da je sve oko organizacije tog koncerta bio totalni fijasko, od zakrcenih ulica i silaza sa autoputa pri dolasku, do parkiranja a pogotovo povratka sa koncerta kada je nastupio totalno apsloutni kolaps. Pala je kisa, bio je totalni mrak parkinzi neobelezn, nevidjeno blato, zaglavljivanje na parkinzima, guranje, tuce, bez asistencije policije i gradskih redara... od zavrsetka koncerta i parkinga u Indjiji do Zemuna koji je na 31km putovali smo 6 sati. Organizacija "zutih" i njihovog najuspesnijeg menadzera kako su se hvalili, bolje da se busas o prsa njihovim "uspesima".

(u secanju je ostao koncert 2013 ispod Kalemegdana kada je bio zesci letnji pljusak)...
Bio sam i na tom. Nije mi ostao u tako lepom sećanju kao onaj 11 godina ranije, ne samo zbog pljuska.

Posle sam ga slušao 2016. na Beer festu, kao i 2018. u Areni. Posle Riblje čorbe moj omiljeni domaći bend. Ali koncert 2002. mi je ostao najdraži.

Zuti su za to najmanje zasluzni, sem sto se tadasnji DS gradonacelnik (haha, kakav bre grad, to je varosica) Indjije Jesic gurao kao uspesan organizator i ponudio ne znam kakve uslove Exit-u da dovedu RHCP na pola puta izmedju BG i NS (jer u NS niti su imali mesto za odrzavanje koncerta niti bi imali poseti publike iz BG-a koji su bili vecina). I mogu reci da je sve oko organizacije tog koncerta bio totalni fijasko, od zakrcenih ulica i silaza sa autoputa pri dolasku, do parkiranja a pogotovo povratka sa koncerta kada je nastupio totalno apsloutni kolaps. Pala je kisa, bio je totalni mrak parkinzi neobelezn, nevidjeno blato, zaglavljivanje na parkinzima, guranje, tuce, bez asistencije policije i gradskih redara... od zavrsetka koncerta i parkinga u Indjiji do Zemuna koji je na 31km putovali smo 6 sati. Organizacija "zutih" i njihovog najuspesnijeg menadzera kako su se hvalili, bolje da se busas o prsa njihovim "uspesima".
Ne radi se toliko o organizaciji, vec o sistemu vrednosti tada i sada.

Naime, tada su RHCP bili sasvim pozeljni, kao i slicne stvari, danas su to ''satanisti i sektasi'' a samo qrve tipa pavline i doskovicke valjaju.

Ne radi se toliko o organizaciji, vec o sistemu vrednosti tada i sada.

Naime, tada su RHCP bili sasvim pozeljni, kao i slicne stvari, danas su to ''satanisti i sektasi'' a samo qrve tipa pavline i doskovicke valjaju.
Daj, bre nemoj da se lozis. Isti narod je bio/jeste i 2007 i danas u Srbiji, ko je slusao rock and roll tad slusa ga i danas (ako je ziv). Pazi kad se Vucic lozi na Franz Ferdinanda a Toma Diploma Nikolic na Deep Parpl i Radomira M.Tocka. A opet perjanica tadasnjeg DS-a Sutanovac case lomi na cirilicu (zato je valjda i prijavio pasnjak nasred Cubure kod hrama Sv.save).

Back