Koji su zgibovi pravilniji

Wizzzz

Aktivan član
Poruka
1.057
Pozz ljudi.
Radim zgibove od 7 razreda.
Posle duze pauze sam resio da uradim sa bratom jednu seriju pa da vidimo ko moze vise da ih uradi.
Ja sam uradio 10, a on je uradio 15.
E sad razlika je u tome sto sam ja jedan zgib radio oko 3 sekunde i nisam se klatio. Noge mi se nisu pomerale. Celo telo mi je bilo u ravni, a grudima sa dodirivao sipku.
On je radio tako sto se klatio i nije drzao ledja pravo (izlgedalo je kao da se pomagao nogama) . Zgib je trajao oko 1 sekunde (vreme je varilo).
E sad mi recite ko je radio pravilnije.
Posto on tvrdi da je ne bitan nacin vec broj zgibova, a ja posto radim dugo vremena zgibove, tvdrim da je moj nacin pravilniji (znam kada mi se svi misici aktiviraju).
Molim vas recite mi vase misljenje. Rec je o opkladi.
Da ne zaboravim radjeni su u sirini ramena sa rukama ka sebi.

Poslednja izmena:
Vlado, brate moj, istina ponekad ume da boli, zar ne? Nisi ti radio zgibove 3 sec nego dve a ja sam radio isto tolko. Jedina razlika izmedju mene i tebe je sto si ti iskusniji i mislis da si uvek upravu a ja zgibove radim samo 5 meseci i mogu vise od tebe. Ti si decko moj ljubomoran, i postavljas ovakve teme samo zato da bi mi dokazao da radis pravilnije, a to nije istina.Pises kojekakve lazi samo zato da bi mi dokazao nesto sto nije istina. Jednostavno priznaj da sam bolji i to je to. Pozdrav za tebe :)

po logici tvog druga, zgibom mozes sve da nazoves
pa i skakanje sa ormara sa sipkom u ruci

kad bi npr otisao da polazes vozacki ispit, ako ne bi odradio sve procedure po pravilima, ako ne bi postovao saobracajna pravila - pao bi
a isto tako, i bez vozacke mozes da sednes u auto, da se odvezes od rtacke a do tacke b, da se ceses u voznji o sve automobile pored kojih prodjes i da kazes - stigao sam
jesi, al nisi
mislim, to nije bila dobra voznja

sustina bilo kojih vezbi je se urade pravilno, da bi njihov efekat na telo bio pozitivan
ako se vezbe ne rade pravilno, to znaci da je preveliko opterecenje i da misic nije dovoljno snazan kako bi istrpeo opterecenje
brojem ponavljanja kod izvodjenja zgiba dokazuje se upravo snaga i izdrzljivost misisca
kad se vezba radi iz zamaha jer se umesto misicem radi efektom fizickih zakona - klatno i radi se pomocnom muskulaturom
u tom slucaju, nije angazovana samo ciljana muskulatura, nego kompletno telo

vrlo je bitan nacin kako se vezba radi, da bi to moglo da se nazove vezbom
sto je imao obicaj da kaze moj profesor - ako nesto radis kako ne treba, to onda moze da uradi i moja baba

wlada96 - drug ti nije u pravu.

Poslednja izmena:
Pozz ljudi.
Posle duze pauze sam resio da uradim sa bratom jednu seriju pa da vidimo ko moze vise da ih uradi.
E sad razlika je u tome sto sam ja jedan zgib radio oko 3 sekunde i nisam se klatio. Noge mi se nisu pomerale. Celo telo mi je bilo u ravni, a grudima sa dodirivao sipku.
On je radio tako sto se klatio i nije drzao ledja pravo (izlgedalo je kao da se pomagao nogama) . Zgib je trajao oko 1 sekunde (vreme je varilo).
Posto on tvrdi da je ne bitan nacin vec broj zgibova, a ja posto radim dugo vremena zgibove, tvdrim da je moj nacin pravilniji (znam kada mi se svi misici aktiviraju).

Pravilan zgib je bez klacenja i sa ukrucenim nogama. Klacenje se ako se ne varam zove kipping i to je jedan oblik varanja, odnosno olaksavanja ne samo zgibova vec i drugih vezbi.

i nema pravilniji, nepravilniji
ili zgib uradis kako treba ili se ne racuna u zgib
nekada su u osnovnim skolama radjeni testovi snage i fizicke kondicije ucenika
i jedna od vezbi je bila koliko zgibova ucenici mogu da urade
brojali su se samo pravilno uradjeni, a cim bi bio ponovljen nepravilan zgib u nizu - testiranje bi se za tog ucenika odmah zavrsavalo i belezili su se samo oni pravilno uradjeni

Pozz ljudi.
U principu svaki gde ti brada pređe preko šipke se računa kao pravilan zgib. Ritanje nogama nije pravilno mada bi ti recimo na crossfit takmičenju bilo dozvoljeno ali to je sad druga priča.

Pozz ljudi.
brate nema tu teorije lozana sta je pravilno nego sta je teze,ko je kako naviko da radi,sad kao aj se rade sklekovi,ko ima kakva ramena pa ruke u toj sirini,a neko ce kaze e to je tako lakse aj radi uz telo za 3ceps.totalno drugi misic aktivan,sto ne znaci da je pogresno,tako isto sirina hvata za zgibove,dal je palac uz kaziprst ili oko sipke,dal su prsti ka sebi pa radi biceps ili od sebe gde vise pogadja nadlakticu i 3ceps

Vlado, brate moj, istina ponekad ume da boli, zar ne? Nisi ti radio zgibove 3 sec nego dve a ja sam radio isto tolko. Jedina razlika izmedju mene i tebe je sto si ti iskusniji i mislis da si uvek upravu a ja zgibove radim samo 5 meseci i mogu vise od tebe. Ti si decko moj ljubomoran, i postavljas ovakve teme samo zato da bi mi dokazao da radis pravilnije, a to nije istina.Pises kojekakve lazi samo zato da bi mi dokazao nesto sto nije istina. Jednostavno priznaj da sam bolji i to je to. Pozdrav za tebe :)
:hahaha:

Poslednja izmena:

Back