Koji stick/roll on ili dezodorans koristite a da vam ne sprecava pore pri znojenju?

gost 260148

Zainteresovan član
Poruka
118
Stvarno ne znam sta vise da koristim, sve sam brenodove isprobala i roll on i stickve i sprejeve ali svi oni ostavljaju bele fleke na crnoj majci i zapusavaju pore sto nije dobro.

Sta koristiti protiv neprijatnog mirisa znojenja a ne protiv sprecavanja znojenja?

I kako skidate te fleke sto ostanu na crnoj majci? I u masini posle pranja, meni se fleke ne skidaju...

Moja komsinica je operisala tumor na grudima i lekari su joj rekli da ne koristi nikakve stickove ili bilo sta za sprecavanje neprijatnih mirisa pa su joj napisali i ovo:

dva recepta za dezodoranse u kućnoj varijanti:

Osnovni dezodorantski puder
-pola šolje sode bikarbone
-pola šelje kukuruznog skroba
Dodati nekoliko kapi esencijalnih ulja kao što je ulje lavande ili cimeta

Sastojke staviti u staklenu teglu, mešati i mućkati dok se masa ne sjedini. Prvo naprskati parče maramice ili pamuka ovom smešom, a zatim natapkati na telo. Ne ispirati.

Osnovni tečni dezodorans

-četvrtina šolje ekstrakta lešnika
-četvrtina šolje aloe vera gela
-četvrtina šolje mineralne vode
1 kafena kašičica biljnog glicerina
Dodati nekoliko kapljica esencijalnog ulja (može lavanda)

Pomešati sve sastojke i mešati do sjedinjenja mase.

Ovo je dobro ali je vremenski nemoguce sve ovo odraditi..
sa vi mislite??

Poslednja izmena:
ja ne smrdim, al koristim ove, prirodni su i blagog mirisa <3
doduse, nema da se kupe kod nas, samo u usa :)))
IMG_1316[1].jpg

Ima da se kupe prirodni dezodoransi koji nisu stetni ali moras da se kupas :)) nece nista da ti drzi miris jako dugo.
Licno mogu da kazem da me dezodoransi na bazi etarskog ulja cajevca dobro stite od smrada, koristim deo u stiku, a moj muz ne voli in se sprica sa nekim od limuna i zadovoljan je... Meni se taj sa limunim extra brzo usmrdi a i mnogo je skup :roll: ali moj muz voli bas taj i sta cu ...

Probaj da ne uzimas kremaste dezodoranse, stik je gusci od roll-on varijante. Ja koristim Vichy za osetljivu kozu sa kuglicom i sasvim je ok, ne ostavlja fleke ali nema ni miris...lagan je i neutralan.

Svidja mi se Nivea kao "cista bebina guza" a sasvim je ok i Dove invisible dry...koristila sam ga i dopada mi se a cena mu je prihvatljiva. Ne bih muckala u danasnje vreme dezodorans u kuhinji. Generalno ta kozmetika na koju ode vreme k'o na spremanje zimnice nije za mene.
desodorante-dove-roll-on-invisible-dry-50ml.jpg

Пре пет-шест година појавила ми се алергија на било који дезодоранс који сам пробао. Малтене до рана испод пазуха. Пријатељица ми је у Италији набавила камен (као стик) који од тада непрекидно набављам и успешно користим. Нема никакав мирис, али спречава непријатне мирисе. Мало се покваси и нанесе. И веома дуго траје. Интересантно је да на њему нема никакве етикете, па нема ни назив. Просто - камен дезодоранс.

Back