Koji ste na rang listi?

http://www.krstarica.com/zivot/ljubav-i-seks/koji-ste-na-rang-listi/

Apsolutno svi ljudi svake sekunde necemu daju ocene, nesto ocenjuju, osudjuju. Opisivanje je nemoguce bez ocenjivanja. Govor je nemoguc bez ocenjivanja. To je poenta ljudskih bica, da razumom razvrstavaju svet oko sebe. Potpuno je normalno, i ne samo normalno, vec i pozeljno i obavezno, da pravite rang liste ljudskih bica; jer ako ih ne pravite, i ako su vam svi vrednosno isti, zasto su vam onda bliske osobe posebne? (ako vam uopste i jesu posebne)? :think:

Neko ti leži, neko ne, može na tim rang listama da se kotira kako god hoće. Bez neke analize i spekulacija, radi na nivou prepoznavanja.
Rang liste ostavljam za one koji mi nisu naročito dragi. Njih rastavljam na proste činioce i tako držim na bezbednoj distanci.

Interesantno mi je kako rangiraju u Bosni . Ako te simpatišu onda si im raja
a ako ne onda si papak . Primjećujem da sam i ja tako počeo rangirati . Ako ovdje
neko koga smatram rajom napiše nešto što mi se ne svidi uzdržim se od komentara
a ako slično napiše papak odmah ga zaskočim .

Interesantno mi je kako rangiraju u Bosni . Ako te simpatišu onda si im raja
a ako ne onda si papak . Primjećujem da sam i ja tako počeo rangirati . Ako ovdje
neko koga smatram rajom napiše nešto što mi se ne svidi uzdržim se od komentara
a ako slično napiše papak odmah ga zaskočim .

Поштеди нас тих балијандерских доскочица. Њима је и Насер Орић раја.

http://www.krstarica.com/zivot/ljubav-i-seks/koji-ste-na-rang-listi/

Apsolutno svi ljudi svake sekunde necemu daju ocene, nesto ocenjuju, osudjuju. Opisivanje je nemoguce bez ocenjivanja. Govor je nemoguc bez ocenjivanja. To je poenta ljudskih bica, da razumom razvrstavaju svet oko sebe. Potpuno je normalno, i ne samo normalno, vec i pozeljno i obavezno, da pravite rang liste ljudskih bica; jer ako ih ne pravite, i ako su vam svi vrednosno isti, zasto su vam onda bliske osobe posebne? (ako vam uopste i jesu posebne)? :think:

Ne osudjuju svi ali ti i ne odgovaraju svi. Osuda i uzan krug bliskih ljudi nisu sinonimi. Nisu to rang liste vec slicnosti u crtama karaktera koje gravitiraju medjusobno. Oduvek sam vise volela opste od licnih tema, u tudji zivot se ne mesam ali ostro presudjujem kada neko meni krene da se mesa, da sudi i takvu osobu momentalno precrtam jer ne postuje nacin na koji vodim svoj zivot a nepostovanje mene, moje privatnosti, zelja i cega sve je dovoljan razlog da se distanciram u svakom smislu od tog coveka. To je, mislim, zdrav razum koji je osnova svakog poznanstva, postovanje tudjih odluka.

Medjutim, slazem se da ljudi treba vise u razgovoru da se bave opstim nego licnim stvarima, narocito ako poznanstvo nije jako prijateljstvo a cak i u tom slucaju prijatelj ne mora da ima zelju da deli sve, u svakom momentu i na svakom mestu. Smatram da je takticnost vrlina a da su rang liste apsolutno suvisne kada govorimo o zivim bicima mimo sportskog takmicenja.

Back