Koji sport za devojcicu od pet godina?

Dragi forumasi,
nasla sam se u dilemi, na sta upisati pametno, inteligentno dete sa viskom energije od 5 godina? U blizini nas je SC Sumice, i pretpostavljam da ima razlicitih sportskih sadrzaja, ali sam prosto zbunjena, u kom pravcu je usmeriti. Tenis je aktuelan i trenutno vrlo in, pa samim tim bezim od toga, ples se njoj svidja, ali koliko ce je dugo to zapravo interesovati, ostaje neka vrsta ritmicke gimnastike....
Nemam puno ideja, pa ako znate za nesto zanimljivo, a vi javite! Pozdrav :bye:

Najbolja je joga, lagan sport, i zateže telo :)

Zavisi kakvu sliku vide o tome (tj kako im roditelj prezentira).
Mislim u sustini, kome moze snaga, fleksibilnost, koordinacija i balans da budu dosadni.
Jednostavno, ako roditelji rade jogu i deca ce kad-tad raditi (isti primer i sa cigarama).
Joga ne treba svaki dan da se praktikuje ali sigurno moze da se mesa sa ostalim sportovima, inace deca koja praktikuju jogu (i odrasli) plus bave se nekim sportom, MNOGO bolju performansu imaju od onih koji to ne rade.

Jednostavno, ako roditelji rade jogu i deca ce kad-tad raditi

S ovim se mozda i slazem

isti primer i sa cigarama

Al s ovim nikako:ljutko:

Mislim u sustini, kome moze snaga, fleksibilnost, koordinacija i balans da budu dosadni.

Monotono je:) Deca vole trcanje, skakanje, pentranje, kontakt s drugom decom. Da ispucaju visak energije. Ne kazem nista protiv joge, samo izrazavam sumnju da bi se to vecini dece dopalo, ali probati zasto da ne.

Najbitnije je da dete uključite u bilo koju sportsku aktivnost,naravno,te aktivnosti moraju da budu prilagodjene zrelosti i telesnim mogućnostima detete.Svako dete se razvija na poseban način,što znači da vezbe treba da budu prilagodjene njegovom uzrastu,stepenu razvoja,vrlinama,manama ali i afinitetu i sposobnostima.U uzrastu od 4-6 god. dete je spremno za neke individualne aktivnosti koje mu daju slobodu pokreta.To mogu da budu: časovi plesa,voznja tricikla ili bicikla,preskakanje konopca,okretanje hulahopa.

Dragi forumasi,
nasla sam se u dilemi, na sta upisati pametno, inteligentno dete sa viskom energije od 5 godina? U blizini nas je SC Sumice, i pretpostavljam da ima razlicitih sportskih sadrzaja, ali sam prosto zbunjena, u kom pravcu je usmeriti. Tenis je aktuelan i trenutno vrlo in, pa samim tim bezim od toga, ples se njoj svidja, ali koliko ce je dugo to zapravo interesovati, ostaje neka vrsta ritmicke gimnastike....
Nemam puno ideja, pa ako znate za nesto zanimljivo, a vi javite! Pozdrav :bye:

Карате, свакако.
Ту ће истрошити сав вишак енергије, а то је леп спорт.
Наравно, имаће и користи од њега, у овим веменима добро је
знати одбранити се ако дође у такву неприлику.

Back