Koji palacinkar kupiti?

У скадарлијском ресторану 'Два јелена' служе тзв виноградарске палачинке. Нешто боље у животу нисам пробала а нисам баш луда за слатким.
Углавном, то су палачинке са орасима (и шећером) и мало сувог грожђа (намоченог, наравно) преливене некаквом павлаком и запечене у рерни.
Разбија како су добре и свиђа ми се што нису преслатке.
Дакле, сад знате шта да наручите тамо после јела.

У скадарлијском ресторану 'Два јелена' служе тзв виноградарске палачинке. Нешто боље у животу нисам пробала а нисам баш луда за слатким.
Углавном, то су палачинке са орасима (и шећером) и мало сувог грожђа (намоченог, наравно) преливене некаквом павлаком и запечене у рерни.
Разбија како су добре и свиђа ми се што нису преслатке.
Дакле, сад знате шта да наручите тамо после јела.
То је моја бака правила. Има и белог вина у том преливу.

Sporo je to... Da vidis kad sam ja ubacivao u pica pekace one...12 sekundi res pecena jedna strana...

Nisam sigurna da je brze ujedno i ukusnije.
Makar meni a ako nesto volim to su domace palacinke. Nikada mi niko nije ugodio van kuce kako volim i pamtim.

Ploce nekako prepeku smesu a sama smesa ne bude nezna vec zilava i tvrdjih ivica.
Ja volim mekane, suvlje i sa rupicama, ni providne a ni debele i mlake.

Moja mama je pravila najlepse na svetu i uvek bi prvu sama pojela a onda brisala tiganj od viska ulja i nastavljala. Mislim da su bile tako lepe zbog mleka u testu.

Najradije sam ih jela sa gustim dzemom od jagoda, kajsija ili sipurka.
Volim i kombinaciju dzema od sljiva sa orasima ili meda i oraha.
Uvek nozem i viljuskom ali nekako za sve pa i za burek koristim escajg te nisam merodavna.

Za mene licno je palacinka slatko jelo. Slane bas i ne volim.

Nisam sigurna da je brze ujedno i ukusnije.
Makar meni a ako nesto volim to su domace palacinke. Nikada mi niko nije ugodio van kuce kako volim i pamtim.

Ploce nekako prepeku smesu a sama smesa ne bude nezna vec zilava i tvrdjih ivica.
Ja volim mekane, suvlje i sa rupicama, ni providne a ni debele i mlake.

Moja mama je pravila najlepse na svetu i uvek bi prvu sama pojela a onda brisala tiganj od viska ulja i nastavljala. Mislim da su bile tako lepe zbog mleka u testu.

Najradije sam ih jela sa gustim dzemom od jagoda, kajsija ili sipurka.
Volim i kombinaciju dzema od sljiva sa orasima ili meda i oraha.
Uvek nozem i viljuskom ali nekako za sve pa i za burek koristim escajg te nisam merodavna.

Za mene licno je palacinka slatko jelo. Slane bas i ne volim.
Ima finih i slanih kombinacija... A vjerujem da su ti najsladji - domaci sa rupicama 😬🥸👀

Ништа лепше од танких и незагорелих палачинки,онако бледе па кад их намажемо мармеладом од кајсије. Такође волимо и комб.ораси и чоколада. Па уз палачинке топло млеко. Обожавам палачинке. Недељом нам је ритуал...или палачинке или прженице па удри са павлаком.

Back