Koji muzicki zanr preferirate ?

jos_1_5ak

Poznat
Poruka
9.462
Dakle pitanje je jednostavno, samo molim bez onih diplomatskih odgovora "volim sve sto vole mladi" i slicne floskule.

Ja preferiram Hip Hop, ono mogu razne stvari da poslusam ali Hip Hop je definitivno moja prva ljubav, ali mislim na onaj pravi autenticn Hip Hop ne mislim na ovaj trep, autotjun ili kako se vec zove to njesra i tu razne Raste, Bube, Jale i slicne.
Znaci u Hip Hop sam se zaljubio negde u tinejdz danima i ta ljubav jos uvek traje, ono brzo me kupio i odma mi se svideo ceo taj fazon, muzika, lirika, bitovi, ulicna kultura, grafiti, ulicni basket, stil oblacenja, itd.

Znaci preferiram uglavnom old'skul tipa Run DMC, Cypress Hill, Public Enemy, Wu Tang Clan, House of Pain, Deliquent Habits, Bone Thugs N Harmony, Gang Starr,Mobb Deep, Boo Yaa Tribe, Ice-T, 2Pac, Ice Cube, Eazy-E, Dr Dre, Mack 10, Ras Kass, Coolio, Xzibit, Nas, DMX, Big Pun, Redman, Krs One, itd.
Sto se tice domace scene i tu isto preferiram neku staru skolu tipa Gru, Sunshine, Vudu Popaj, Robin Hud, Beogradski Sindikat, Bad Copy, Ding Dong, Montenigersi, Who See, Badvajzer veliko postovanje za njih, takodje i u komsiluku ima par njih koji su mi veoma dobri kao recimo Nered & Stoka, Tram 11, El Bahati......

Mada volim i neke druge zanrove da cujem , recimo volim da cujem neki dobar rock, hard rock, hard core i neki dobar tvrdji gitarski zvuk, na primer volim muziku kao sto prave Kid Rock, Korn, Linkin Park, Guano Apes, Limp Bizkit, itd, takodje mnogi od njih pomalo i repuju i imaju nekih dodirnih tacaka i sa Hip Hop-om.
Mada ok mi je i malo laksi zvuk, recimo volim grupu Police i Stinga, Tinu Tarner, U2, sto se domace scene uvek sam gotivio Riblju Corbu, Bajagu, Partibrejkerse, EKV, Orthodox Celts, itd.
Ok mi je da cujem i neki pop rock iz 80-ih ili tako nesto, recimo svidjaju mi se dosta neke stvari od Zane ili grupe Denis & Denis, takodje nekad kad sam u raspolozenju volim da cujem i onaj neki dens iz 90-ih.

Ono iako mi je Hip Hop definitivno prva ljubav volim da cujem malo i nesto drugacije (iako je i Hip Hop dosta raznovrstan zanr i sa dosta podzanrova), ono sto jedino ne volim i zaista ne mogu da slusam su elektronska muzika (tu ubrajam sve house, psy trance , ono sve mi je to isto testerisanje) i narodnjaci, mislim cak licno i cenim neke legende narodne muzike ali stvarno ne mogu to da slusam, ono prosto ne prija mi taj melos (pogotovo ne taj turbo folk i taj melos pomesan sa ko zna cim) i jednostavno nije to za mene , takodje kapiram da bi voleo naodnu muziku moras da volis kafanu i da volis da popijes , a ja ono nit pijem bilo kakav alkohol, nit pusim nit volim kafane, jedino volim da sednem negde gde je dobra klopa ali bez ono pevaljke, kafanskog dima i raspojasanih pijanih gostiju okolo.

ја сам мало посебан..
од музике највише волим тишину :)
али ако треба да слушам стара народна, до и укључујући Драгану Мирковић,
онако када радим 2 unlimited, ace of base, ice mc, michael jackson,
ту је и нека варијанта озбиљне "rondo veneziano"..

u mogo biti nabrajat do nakosutra isto taj old skul hip hop od aktivnih sto dalje rade skoro su izbacila kiza robin hud i ila pesmu price iz kraja, onda skabo marcelo monogamija bane sansajn skoro izbacio i ramirez iz feuda isto neprejebiva legenda
od stranih isto sljakaju jos snup dog,dre,xzibit likovi iz onyx-a ,dmx,neki iz wutang-a
znaci old skul till I die,matori
e sad naravno tu slusam i domaci pank rok to manje al su isto dobri piknik likovi bishke i bandar su legende, bjesovi milan legenda,naravno dza ili bu nesa sabljar,direktori i legenda drakula,rambo anadeus isto neprejebiv......
sto se tice narodnjaka samo juzni vetar uglavnom znaci sinan toma mile semsa kemal jasar ipce cela ta ekipa definitivno nenadmasivi
i naravno klasicna muzika klavir,violina,instrumentali,radi me i downtempo low light mixevi
u sustini sve sem nove muzike mejnstrim i pop izbegavam

ех да, и да додам италијанску музику на коју сам исто слаб. А не могу да поднесем тврд звук типа дед метал, неки тежи панк исл. Пре бих слушао и Драгану Мирковић него то.

ех да, и да додам италијанску музику на коју сам исто слаб. А не могу да поднесем тврд звук типа дед метал, неки тежи панк исл. Пре бих слушао и Драгану Мирковић него то.
I meni prija D.M. ima nesto tu ... dal sto idem redovno u njen rodni kraj :)

To ti je nas neki folk :)

Ali ne mogu nikako onaj grand i ona sranja za jedno leto kao hit ... kako da je strano tako i nasa produkcija ...
Tvrdim za elektornsku muziku tipa house i trance zlatne godine su bile 90e i pocetak ovog milenijuma ... ajoj koliko dobrih stvari se i dan danas remixuje u nedostatku nekih novih izvornih stvari ..

Metal npr ne podnosim i te jake ludacke ritmove ... ne znam ne prija mi jednostavno , post punk , new wave , country , folk , idm , house , trance , ambient moze :)

Ali ne mogu nikako onaj grand i ona sranja za jedno leto kao hit ... kako da je strano tako i nasa produkcija ...
Tvrdim za elektornsku muziku tipa house i trance zlatne godine su bile 90e i pocetak ovog milenijuma ... ajoj koliko dobrih stvari se i dan danas remixuje u nedostatku nekih novih izvornih stvari ..

Metal npr ne podnosim i te jake ludacke ritmove ... ne znam ne prija mi jednostavno , post punk , new wave , country , folk , idm , house , trance , ambient moze :)
Ma,kad popijem ses' tekila i dva piva sve moze

Back