Koji motor do 600 e?

mani se kineza i skutera,tomos ce da nadzivi sve te motorice.iz iskustva,imam apn4 koji je 76 godiste,prva boja,ram,polugeneralna je radjena prvi put 2003 godine pa vi vidite koliko su to izdrzljive masine.

Nekad je i Yugo mogao da ide 200k km a sad ? Zasto pricati lose o autu koji kosta 4000 eura i predje 200k km?
Zato sto se kvalitet pogorsao pa tako ni Tomos iz 76-te nije kao danasnji koji je losiji.
A isti je ko i Yugo,nije se mnogo sta promenilo za zadnjih 20 godina.

Nekad je i Yugo mogao da ide 200k km a sad ? Zasto pricati lose o autu koji kosta 4000 eura i predje 200k km?
Zato sto se kvalitet pogorsao pa tako ni Tomos iz 76-te nije kao danasnji koji je losiji.
A isti je ko i Yugo,nije se mnogo sta promenilo za zadnjih 20 godina.

jugo nikada nije mogao ici 200...to mozda frizirani ili mozda yugo 65 sa 1300ccm je mogao prici 200 ali inace neide...kvalitet jeste malo losiji u zadnje vrijeme......

mislio je 200 000 km.
jugo je uvek bio i ostao krs od auta,glupo je porediti ga sa tomosom kome nikad nisam sijalicu promenio,a sumnjam da je tomos toliko losiji kao jugo sada

dobro ali nebi se ni sa tim bas slozio pa velikii broj "juga"ne doceka 200 000 ustvari ocu reci generalno prelaze oko 150 000 kod normalnog odrzavanja.....
pa moj bivsi tomos je dvije godine isoao bes kvara..imao ga je moj brat prije al njegov je vec posle 100 000 bio skoro u raspadnom stanju motorom i limom...(jes da se vozio samo ljeti i malo proljece jesen) ...jedino mi kocnice nisu valjale jedva je kocio al takvog sam ga uzeo po jeftinoj cijeni..;)posle je prodat....bile su sankcije...nestasica goriva i para pa je tako prosao.....:(

БТ 50 има велику таблицу и потребна је А категорија.
АТX 50 -мала таблица довољан ПСП.
CTX 90 -велика таблица,А категорија.
АПН довољан ПСП.
Својевремено 70тих и 80тих кад су уз МЗ,Јаву и понеки ријетки западни и јапански мотор у СФРЈ доминирали Томоси људи су их буџили ( Томос ).АПН,Т14,Т15,БТ и АТX имају исти блок мотора,исти промјер клипа 38,мјењач,квачило...,па су самим тим били више него подесни разноразне комбинације дјелова (радилица,клип,цилиндар,глава,
карбуратор,ауспух,зупчаници,...).На АПН су стављане Томос Електроник машине (90 кубика).То су биле звјери;лаган рам - јак мотор( 5,6,7КС)Тада су пандури знали разлике између Томосових мотора,па ако те ухвате са АПН који има електроникову машину могао си се поздравити с мотором.Ови Данашњи пандури немају благе везе о Томосима.

Back