Koji materijal je najbolji za jesenje haljine – vaše preporuke?

stric.rs

Početnik
Poruka
1
Pozdrav svima 🍂

Kako nam stiže jesen, lagane letnje haljine polako ostavljamo po strani, a na red dolaze topliji i stabilniji materijali. Pitanje je – koji su najbolji materijali za jesenje haljine?

Evo nekoliko primera koje sam istražila i probala:

🔹 Skuba / Scuba – elastična i čvrsta, lepo drži formu i „stoji sama od sebe“. Idealna za pencil i bodycon krojeve, kao i za elegantne jesenje haljine.

🔹 Punte Roma (punta di roma trikotaža) – deblja trikotaža sa blagom elastičnošću. Savršena za haljine i suknje koje želite da nose udobnost, ali i stabilan kroj.

🔹 Brokat – raskošan i puniji materijal, topao i bogat teksturom. Najbolji izbor za svečane haljine, suknje i komade koji ostavljaju jak utisak.

🔹 Lan (puniji, jesenji) – kada je deblji i neprovidan, odličan je za jesenje haljine, tunike i retro krojeve. Donosi prirodan i autentičan izgled.

🔹 Velur i pliš – meki, elegantni i uvek u trendu. Donose luksuz i toplinu, bilo da ih koristite za dnevne ili večernje haljine.

🔹 Vuna i vunene mešavine – klasika jeseni i zime. Topla, stabilna i idealna za haljine, mantile i kapute.

🔹 Žersej (deblji) – rastegljiv, udoban i praktičan. Odličan za svakodnevne haljine koje želite da budu komforne, ali i moderne.

Zanima me vaše mišljenje 👇
👉 Koje materijale vi birate za jesenje haljine?
👉 Da li imate neki omiljeni dezen ili kombinaciju (npr. jednobojno + brokat detalji, ili žersej sa zanimljivim printom)?

Sigurna sam da možemo zajedno napraviti lep vodič za sve koje tek ulaze u šivenje ili planiraju novu jesenju garderobu. 🍁

Back