Koji laptop mi preporucujete?

Djox010

Zainteresovan član
Poruka
277
Koji od navedenih laptopova da kupim, tj koji ce mi pruziti najbolje performanse u igricama?

1. Laptop Lenovo IdeaPad B5030

Procesor Intel Celeron N2840 2.16GHz (Burst do 2.58GHz, 1MB cache, 2 jezgra)
Memorija 4GB 1600MHz DDR3L (2 slota, 1 slobodan, maksimalno 16GB)
Hard disk 500GB SATA 5400rpm
Grafička kartica Intel HD Graphics + nVidia Geforce 820M 1GB
Ekran 15.6 inča LED HD 1366x768 piksela (AntiGlare)
Optički uređaj DVD-RW
Mreža WiFi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.0, Gigabitni LAN 10/100/1000Mbps
Povezivanje 2x USB 2.0, 2x USB 3.0, HDMI, VGA, RJ45, 3.5mm audio ulaz/izlaz
Web kamera 1.0Mpix
Način unosa podataka Tastatura (SR) sa izdvojenim numeričkim delom, TouchPad
Baterija Li-Ion 4-cell
Operativni sistem Nema
Ostalo Čitač memorijskih kartica
Boja Crna
Masa 2.5Kg

___________________________________________________________________________________________________

2.Laptop Asus X552WE-SX009D

Procesor APU AMD Quad-Core E2-6110 (1.5 GHz, cache de 2 MB)
Memorija 4GB DDR3
Hard disk 1TB SATA 5400rpm
Grafička kartica AMD Radeon R5 M230
Ekran 15.6" LED Back-lit HD 1366x768
Optički uređaj Nema
Mreža 10/100 Mbps, Wi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.0
Povezivanje 1x HDMI, 2x USB 3.0, 1x VGA, 1x RJ45, 1x Headphone-out & Audio-in Combo Jack
Web kamera VGA
Način unosa podataka Tastatura sa izdvojenim numeričkim delo, Touchpad
Baterija 4-cell Li-ion
Operativni sistem Nema
Ostalo Čitač kartica SD, zvučnici, mikrofon
Boja Crna
Masa 2.4 kg

____________________________________________________________________________________________________

3.Acer Aspire E5-511G-C9MV

Procesor Intel Celeron N2940 1.83GHz (Burst do 2.25GHz, 2MB cache, 4 jezgra)
Memorija 4GB 1600MHz DDR3L (1 slot, maksimalno 8GB)
Hard disk 500GB SATA 5400rpm
Grafička kartica Intel HD Graphics + nVidia Geforce 810M 1GB
Ekran 15.6 inča LED HD 1366x768 piksela (Glossy)
Optički uređaj Nema
Mreža WiFI 802.11b/g/n, Bluetooth 4.0, Gigabitni LAN 10/100/1000Mbps
Povezivanje 2x USB 2.0, 1x USB 3.0, HDMI, VGA, RJ45, 3.5mm audio ulaz/izlaz
Web kamera HD
Način unosa podataka Tastatura sa izdvojenim numeričkim delom, TouchPad
Baterija Li-Ion 6-cell (4700mAh)
Operativni sistem Linux Linpus
Ostalo Čitač memorijskih kartica
Boja Crna
Masa 2.5Kg

E sad rekli su mi u WinWinu da je ovaj Lenovo bolji od Asusa, Lenovo ima dual core 2.16 a Asus quad core 1.5 kako je to onda bolji ?
Tako da eto procenite pa mi kazite koji od ova 3 je najbolji :) hvala unapred

neces se naigrati ni na jednom , svi imaju jako lose procesore, ako vec oces da igras igrice uzmi onda desktop . Mozes da igras igrice stare par godina , novije mozes da zaboravis na ovim laptopovima . Gigaherci u danasnje vreme nemaju mnogo veze sa sposobnoscu procesora . Imas mnogo faktora , a jedan od toga je i broj tranzistora
prvi je ocajan procesor druga dva imaju ok procesore i ocajne grafike za igre .

- - - - - - - - - -

lenovo ima jaču kameru i jaču grafičku karticu ali sve u svemu nećeš se naigrati mnogo bar ne sA novijin igricama

ali ocajan procesor preko 60 % slabiji od poslednja 2

Pa nekih 36-37.000 nego haha lose sam se izrazio ne treba meni laptop za igrice :) ali eto cisto primer dotu 2 bez problema da pokrene, inace ovako za standardnu upotrebu a i koliko sam gledao Lenovo ima od ovih najbolju podrsku za drajvere itd. E isto kad sam vec ovde da pitam sta da mu instaliram sedmicu, 8.1 ili 10-ku ? Meni Win10 ni malo ne uliva poverenja a 7 mi je nekako previse nezasit i plasim se da mi ne pojede sav ram dok 8.1 sam video na vecini laptopova pa sam mislio njega.

razmisli o ovome http://www.winwin.rs/laptop-hp-15-d...-5000-4gb-750gb-amd-8570m-1gb-bt-1190034.html
[TABLE="class: data-table, width: 931"]
[TR="class: first odd"]
[TH="class: label"]Šifra artikla[/TH]
[TD="class: data last"]1190034[/TD]
[/TR]
[TR="class: even, bgcolor: #F8F8F8"]
[TH="class: label"]EAN kod[/TH]
[TD="class: data last"]0888182504161[/TD]
[/TR]
[TR="class: odd"]
[TH="class: label"]Model[/TH]
[TD="class: data last"]15-d003sm (G1L88EA)[/TD]
[/TR]
[TH="class: label"]Procesor[/TH]
[TD="class: data last"]AMD Quad Core A4-5000M 1.5GHz (2MB L2 cache, 15W, 28nm)[/TD]
[/TR]
[TH="class: label"]Memorija[/TH]
[TD="class: data last"]4GB (1x4GB) DDR3 1600MHz (1 slot)[/TD]
[/TR]
[TH="class: label"]Hard disk[/TH]
[TD="class: data last"]750GB SATA 5400rpm[/TD]
[/TR]
[TH="class: label"]Grafička kartica[/TH]
[TD="class: data last"]AMD Radeon HD 8570M 1GB DDR3 + AMD AMD Radeon HD 8330 (Dual Graphics)[/TD]
[/TR]
[TH="class: label"]Ekran[/TH]
[TD="class: data last"]15.6" LED backlit HD 1366x768 (BrightView)[/TD]
[/TR]
[TH="class: label"]Optički uređaj[/TH]
[TD="class: data last"]DVD SuperMulti[/TD]
[/TR]
[TH="class: label"]Mreža[/TH]
[TD="class: data last"]10/100 Mbps, Wi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.0[/TD]
[/TR]
[TH="class: label"]Povezivanje[/TH]
[TD="class: data last"]1x USB 3.0, 2x USB 2.0, HDMI, VGA, RJ-45, izlaz za slušalice/ulaz za mikrofon kombinovano[/TD]
[/TR]
[TH="class: label"]Web kamera[/TH]
[TD="class: data last"]1Mpix HP TrueVision HD, sa digitalnim mikrofonom[/TD]
[/TR]
[TH="class: label"]Način unosa podataka[/TH]
[TD="class: data last"]Tastatura sa izdvojenim numeričkim delom, TouchPad[/TD]
[/TR]
[TH="class: label"]Baterija[/TH]
[TD="class: data last"]4-cell Li-Ion (41Wh)[/TD]
[/TR]
[TH="class: label"]Operativni sistem[/TH]
[TD="class: data last"]Nema[/TD]
[/TR]
[TH="class: label"]Ostalo[/TH]
[TD="class: data last"]Čitač SD kartica, integrisani zvučnici, Kensington MicroSaver lock slot[/TD]
[/TR]
[TH="class: label"]Boja[/TH]
[TD="class: data last"]Crna[/TD]
[/TR]
[TR="class: last even"]
[TH="class: label"]Masa[/TH]
[TD="class: data"]2.5 kg[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

- - - - - - - - - -

i win 7 naravno osmica nema svrhu ako nemaš ekran osetljiv na dodir
baterija mu nosi i do 5 sati rada bez ikakvih problema - iz ličnoga iskustva

Poslednja izmena:
Kupovinom laptopa Asus L502 MA XX0036D u Tehnomaniji 24.12.2015. godine i registrovan u okviru ASUS Promocije Registracioni broj (ID): 152432 napravio sam sebi problem i imam potrebu da neprijatno iskustvo podelim sa sto vecim brojem potencijalnih kupaca laptopa. Od kupovine u radu su se pojavili problemi sa Wi fi konekciom tog uredjaja. Cesto je konekcija nemoguca a i kada mi uspe da se konektujem signal je slab i jako sporo radi.Obratio sam se, 1. marta 2016. godine, ovlascenom servisu u Beogradu,Kim teku i dobio odgovor da uređaj nema podršku za windows 7 . Na uređaju je potrebno instalirati windows 10 64 bit i windows 8.1 64 bit i za te operativne sisteme imate podršku ASUS-a.

Postupio sam po preporuci, ali problem nije resen. U. oktobru 2016. godine , poslao sam uredjaj u Kim tek servis iz koga su me izvestili telefonom da postoji fizicko ostecenje uredjaja, pokidan je kabl koji je antena za wifi karticu i da uredjaj ne podleze garanciji jer je otvaran.

TO NIJE TACNO, kod mene od kupovine do dana predaje servisu NIJE OTVARAN.

Uredjaj je kupljen 24.12.2015. godine i nije otvaran ni u bilo kom sevisu ni od mene. Nema racionalnog objasnjenja zasto bih to cinio sa novim laptopom. Ako je dijagnoza majstora tacna ( ne znam kako je dosao do tog zakljucka!!!) uredjaj je kupljen sa ostecenjem u Tehnomaniji koja je odgovorna za kvar.

O tome sam odmah poslao e mail Kim tek servisu i Asusu! Nista po mojoj reklamaciji nije uradjeno!!!Meni je ostalo da placam kredit za neispravan laprop do kraja 2017. godine!

Prevaren sam od Tehnomanije, Asusa i Kim tek doo servisa da bi mi bilo onemoguceno pravo iz akcije “100% pouzdan jer ako se pokvari u prvih godinu dana vracamo i novac i popravljen laptop”.

Tpliko o njihovoj poslovnosti.

Moj savet je:
Ne kupujte NISTA u Tehnomaniji!
Ne kupujte NIKAD Asus proizvode!
Ne servisirajte NIKAD i NISTA u Kim tek servisu doo!

Postovanje,nova sam na forumu,nisam sigurna da li je za ovo pitanje trebalo otvoriti novu temu ili ne.
Prvo da kazem da se u laptove uopste ne razumem,gledam vec par dana specifikacije raznih i sludela sam se kroz z:cry:
Potreban mi je laptop samo za jednu namenu,za drzanje casova online,uglavnom preko skajpa.Sve preporuke se uglavnom ticu onih koji su za igrice sto mi nije od pomoci.
Jedino sto mi oni traze je da procesor bude min i3 ili amd koji je u tom rangu, i da podrzava win 10.
Ono sto se meni cini bitno je da baterija dugo drzi,da moze memorija da se nadogradi (trenutno traze 4,pretpostavljam da ce uskoro standard biti 6),da nije tezak,mada ja iskreno i ne znam sta da trazim.Sto se cene tice,naravno dala bih najmanje sto je moguce,ali mi je bitno da mi vrsi posao.Nadam se da nisam bila previse konfuzna.Unapred zahvalna na bilo kakvom savetu,pozdrav.

Postovanje,nova sam na forumu,nisam sigurna da li je za ovo pitanje trebalo otvoriti novu temu ili ne.
Prvo da kazem da se u laptove uopste ne razumem,gledam vec par dana specifikacije raznih i sludela sam se kroz z:cry:
Potreban mi je laptop samo za jednu namenu,za drzanje casova online,uglavnom preko skajpa.Sve preporuke se uglavnom ticu onih koji su za igrice sto mi nije od pomoci.
Jedino sto mi oni traze je da procesor bude min i3 ili amd koji je u tom rangu, i da podrzava win 10.
Ono sto se meni cini bitno je da baterija dugo drzi,da moze memorija da se nadogradi (trenutno traze 4,pretpostavljam da ce uskoro standard biti 6),da nije tezak,mada ja iskreno i ne znam sta da trazim.Sto se cene tice,naravno dala bih najmanje sto je moguce,ali mi je bitno da mi vrsi posao.Nadam se da nisam bila previse konfuzna.Unapred zahvalna na bilo kakvom savetu,pozdrav.
uzmi neki i3 sa u i3 5000 u na primer lupam . Dosta su stedljivi procesori i dosta jaki

Za ozbiljan rad i držanje časova online laptop nije dobra solucija zbog pregrevanja i skupih komponenti koje su u nekim slučajevima duplo skuplje no u desktop verziji.

Laptop samo deluje estetski primamljivo, ali u realnosti je veoma loš za intezivan rad.

Najjednostavniji laptopovi su u cenovnom rangu od 40.000 dinara do 70.000 dinara (cena im je manja jer zakidaju na bitnim i kvalitetnim stvarima, što je i logično)
Idealni laptopovi za rad su u cenovnom rangu od 70.000 do 150.000 dinara.

Za relativnih 40.000 dinara možete napraviti odličan DESKTOP računar koji će poslužiti svrsi.

Back