Koji je trenutno najunosniji biznis u Srbiji?

Najbolje je po meni raditi neki biznis u lokalu koji si kupio za kes. Tu ne mozes da omanes.

Sve ono zakup, krediti i nedovoljno operativnih sredstava vode u ambis.
Najvaznije je imati onoliko koliko biznis potrosi za 8 meseci u kesu. Tj da mozes da 'osciliras' kako treba a ne da se grcis iz meseca u mesec.
Ja sam vec jednom pisala o ljudima koji imaju u nekim cumezima za koje placaju verovatno samo i 200 evra kiriju mesecno, a u Beogradu su i to u centru
i bave se prepravkom odece. Za to nije potreban neki kapital, ali strucnost jeste, ali i svest da mora da se radi 10-.12 sati dnevno, ali opet to tim ljudima donosi
neto mesecno i oko 1500 evra pa od tih para izdrzavaju i celu porodicu. Ali, opet kaze, tu mora da se radi, ali i da se razume posao kojim se covek bavi.
Sopstveni lokal za to nema nikakvog znacaja. I sto je najzanimljivije , ti ljudi su uvek pretrpani , ceka se i nedelju dana da ti skrate neke pantalone ili promene
rajsfershlus, znaci da ih je jako malo i da ne mogu da postignu posao koji im denvno dolazi u ducan.

Frizeri pa opet zvrje prazni, cene su sve nize i nize, ali i usluge vise ne lice ninasta.

Koja zanimanja se najbolje pokazuju u Srbiji u privatnom biznisu u zadnje vreme?

Da li automehanicarske radnje, radnje siroke potrosnje, specijalizovane radnje, transport, ili nesto drugo?

Da li je isplatnija proizvodnja? (Pica, marmelada, srafova, razne plastike....?)

Sta bi VI otvorili da imete dovoljno novca?

Туга је што осим точења горива у трамваје, пумпања гума на возовима, шамарања парадајза док не поцрвени и укрштања ветрова, нема ништа више да се ради, нема народ пара, све се увози, испумпава лова из земље, и да понудиш нешто, нема ко да купи :(

Koja zanimanja se najbolje pokazuju u Srbiji u privatnom biznisu u zadnje vreme?
Da li automehanicarske radnje, radnje siroke potrosnje, specijalizovane radnje, transport, ili nesto drugo?
Da li je isplatnija proizvodnja? (Pica, marmelada, srafova, razne plastike....?)
Sta bi VI otvorili da imete dovoljno novca?

sampinjoni, kafa, cigare i drugi proizvodi bez kojih ljudi ne mogu. takodje smtram da je apoteka dobra stvar ali su jos odavno promenili zakon, ranije je bilo 20% profit na lekove (ako ne placas na odlozeno) a onda su smanjili na 10%. ali ako ti je to ok, super, oni ti doteruju robu, tvoje je da unajmis farmaceuta i da apoteka radi svoj posao. ranije je morao neko iz ministarstva da izda dozvolu za to, ne znam kako je sada. moj komsija je imao apoteku pre 15 godina.
inace, sta god da otvoris, doci ce ti mafija da ti lupa reket, pre ili kasnije.
osim toga, ne mozes da pariras delti od miskovica, dakle, mani se bilo cega gde je umesan krupan kapital. oni su vec zauzeli trziste.
automehanicara ima gomila a profi servisi kao radulovic bmw su puni love i ne mozes da im pariras.

Poslednja izmena:

Back