Koji je trenutno najunosniji biznis u Srbiji?

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Koja zanimanja se najbolje pokazuju u Srbiji u privatnom biznisu u zadnje vreme?

Da li automehanicarske radnje, radnje siroke potrosnje, specijalizovane radnje, transport, ili nesto drugo?

Da li je isplatnija proizvodnja? (Pica, marmelada, srafova, razne plastike....?)

Sta bi VI otvorili da imete dovoljno novca?

Posto vlada besparica,otvorio bih svakako proizvodnju sa maloprodajom,bez odlozenih placanja i tih fora;apoteke su mi nesto zapale za oko i srce,ali Ljilja je nedavno rekla da to nije bas tako dobro..uglavnom,najkrace receno-muvao bi se oko hrane i zdravlja;tu bih trazio brzu i sigurnu locu.Za poslove sa energentima-nemam para!

Posto vlada besparica,otvorio bih svakako proizvodnju sa maloprodajom,bez odlozenih placanja i tih fora;apoteke su mi nesto zapale za oko i srce,ali Ljilja je nedavno rekla da to nije bas tako dobro..uglavnom,najkrace receno-muvao bi se oko hrane i zdravlja;tu bih trazio brzu i sigurnu locu.Za poslove sa energentima-nemam para!

Ja sam videla ( u Zajecaru) da prilicno dobro rade one radnje sa zacinima, vitaminima, nekim zdravim "preparatima" za kojesta, tu ljudi kupuju i sve moguce
cajeve, ali i raznorazne zacine. Ima i puno proizvoda za dijabeticare ( dzemovi, keks, i jos kojesta).
Ja sam jednom napravila lep biznis ( i ima samo dve radnje) jer sam pracvila reklamu za zacin kurkuma i sada ceo Zajecar kod njega
kupuje kurkumu koja je em ukusna, em je zaista neverovatno zdrava,a nauka kaze da je bas ta kurkuma revolucija u dijabetisu.

Okacis list sa objasnjenjem za tu kurkumu 8 a ima jos raznih stvari) u izlog i eto imas vec promet.

Privatni pansion.

Starački dom.

Možda nije najunosniji, al ne bodeš oči .

Staracki dom ne moze tek tako da se otvori, ja se licno nikada ne bih u tu avanturu upustala.

Znam jedan jako fin dom u Knjazevcu ( u Zajecaru nazalost nema nijednog), bozanstvena vila sa svim udobnostima,
ali je cena oko 700 evra za pokretne ljude. Za nepokretne i 1000 evra. Vlasnici su bracni par, oboje lekari, ima
medicinskog osoblja, a naravno to sve kosta puno love.

Pansion nije losa ideja, meni bi tu smetalo da covek mora da bude prisutan 24 sata i to svaki dan u godini.

Staracki dom ne moze tek tako da se otvori, ja se licno nikada ne bih u tu avanturu upustala.

Znam jedan jako fin dom u Knjazevcu ( u Zajecaru nazalost nema nijednog), bozanstvena vila sa svim udobnostima,
ali je cena oko 700 evra za pokretne ljude. Za nepokretne i 1000 evra. Vlasnici su bracni par, oboje lekari, ima
medicinskog osoblja, a naravno to sve kosta puno love.

Pansion nije losa ideja, meni bi tu smetalo da covek mora da bude prisutan 24 sata i to svaki dan u godini.

Uopste nije zakonski toliko zahtevno.
Po zakonu treba da imas(ovo po secanju, da ne guglam sad) 3 kvadrata zivotnog prostora po osobi i 1,5 kvadrata zajednickih prostorija za razonodu po osobi(to je obicno velika trpezarija, koja posle obeda sluzi za razonodu).....treba da imas dijeteticara za spremanje hrane, i NE MORAS da imas medicinsko osoblje...Dovoljno je da sklopis ugovor da ce neki lekar, ordinacija da dolazi u dom i obavlja preglede........

Svakako jedan od najboljih i najunosnijih poslova.

Uopste nije zakonski toliko zahtevno.
Po zakonu treba da imas(ovo po secanju, da ne guglam sad) 3 kvadrata zivotnog prostora po osobi i 1,5 kvadrata zajednickih prostorija za razonodu po osobi(to je obicno velika trpezarija, koja posle obeda sluzi za razonodu).....treba da imas dijeteticara za spremanje hrane, i NE MORAS da imas medicinsko osoblje...Dovoljno je da sklopis ugovor da ce neki lekar, ordinacija da dolazi u dom i obavlja preglede........

Svakako jedan od najboljih i najunosnijih poslova.

Posto sam iz svojih privatnih razloga morala da se zabavljam sa tim domovima shvatila sam sledece.
Moze to da bude unosno, ali ako imas neku svoju vilu sa bastom, ali u gradu jer vecina stanovnika tog doma nije nepokratna, odrasla je u gradu
i ne zeli da ide u neku vukoyebinu nego zeli da i dalje zivi u gradu. Naravno to nije Beograd, Nis, Novi Sad,s vejedno koji grad, ali da je grad da covek
moze da izadje na ulicu da posedi u parku na klupi, eventualno da ode i u pozoriste, na neki koncert, pa i u biblioteku.
Stari ljudi ne zele da idu daleko od svoje kuce i zivotnog prostora, uslova u kojima su proveli ceo zivot.

Posto sam iz svojih privatnih razloga morala da se zabavljam sa tim domovima shvatila sam sledece.
Moze to da bude unosno, ali ako imas neku svoju vilu sa bastom, ali u gradu jer vecina stanovnika tog doma nije nepokratna, odrasla je u gradu
i ne zeli da ide u neku vukoyebinu nego zeli da i dalje zivi u gradu. Naravno to nije Beograd, Nis, Novi Sad,s vejedno koji grad, ali da je grad da covek
moze da izadje na ulicu da posedi u parku na klupi, eventualno da ode i u pozoriste, na neki koncert, pa i u biblioteku.
Stari ljudi ne zele da idu daleko od svoje kuce i zivotnog prostora, uslova u kojima su proveli ceo zivot.

Ocito je da ti ne znas kakvi su rezimi u starackim domovima.

Ko jednom bude primljen u staracki dom ne moze BEZ POSEBNE DOZVOLE I POTREBE da izlazi iz njega i seta kuda i kad zeli.

Obicno su stracki domovi na nekom tihom prijatnom klimatskom mestu i VAN GRADA.

Japanci placaju od 3.000 dolara na vise MESECNO za prijem njihovih starih ljudi u neki kvalitetan stracki dom, sirom sveta.

Ocito je da ti ne znas kakvi su rezimi u starackim domovima.

Ko jednom bude primljen u staracki dom ne moze BEZ POSEBNE DOZVOLE I POTREBE da izlazi iz njega i seta kuda i kad zeli.

Obicno su stracki domovi na nekom tihom prijatnom klimatskom mestu i VAN GRADA.

Japanci placaju od 3.000 dolara na vise MESECNO za prijem njihovih starih ljudi u neki kvalitetan stracki dom, sirom sveta.

Pa veruj mi da imam vise pojma od tebe jer sam em konfrontirana u Srbiji sa tom temom, ali i u Nemackoj.
Moja je svekrva ( a i njena sestra) u starackom domu , domovi su u gradu, skoro pa u parkovima ( dva razlicita grada) i ljudi po podne idu
u grad na kafu, srecu se sasvojim prijatelji,a idu u pozoriste, na koncerte. Pa nisu oni ni ludi ni maloumni, jednostavno im je zivot u tim
domovima jednostavniji i nije tako naporan. A kosta i u nemackoj izmedju 3000-3500 evra, pri cemu te drzava dotira ako nemas ustedjevinu,
nekretnine ili dovoljnu penziju( a ovo zadnje nema niko).

Kakvi bre rezimi, pa nisu to koncentracioni lpogori za koje i placas 3000 evra:D

- - - - - - - - - -

Blajbi je u pravu,moja baba je u starackom domu , nisu valjda ludi da pustaju ljude da idu bilo gde...
Usamljeni ljudi idu u te domove vec sa svojih 70 ili 75 godina zivota. I ti bi pametnom, zdravom i normalnom coveku
da komandujes, a on da ti jos placa:zcepanje:
Pa nisu staracki domovi uvek neka gerijatrija gde su ljudi senilni i nepokretni.

Back