Koji je najbolji muzicki bend sa prostora bivse Jugoslavije?

Koji je najbolji od navedenih?

• EKV

• Haustor

• Azra

• Zabranjeno Pusenje

• Riblja Corba

• KUD Idijoti

• Psihomodo Pop

• Partibrejkers

• Smak

• Hladno Pivo

• Prljavo Kazaliste

• Idoli

• Elektricni Orgazam

• Bajaga i Instruktori

• Film

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Eto ti, uvjek mora se pojaviti neka pametna glava. Hajde procitaj jos jednom uvodni post, i shvati da ima samo 15 mjesta za bendove. Ne dozvoljava forum vise.

Galija i Disciplina Kicme, su dva dobra benda, ali ni jedan od njih nije nista znatno bolji od ovih 15 gore navedenih. Da sam ubacio Galijiu ti bi pitala a gde su Idoli na primer. Marvo jedna! :D

Jos neki bendovi kojih ce se sigurno neki pmatnjakovic sjetiti:
Leb i Sol, Atomsko Skloniste, Majke, Indeksi, Divlje Jagode, Goblini, Block Out, Yu Grupa, Laibach, KKN, Sarlo Akrobata, kao i onih sa pateticnim tekstovima poput Crvene Jabuke, Parnog Valjka i Bjelog Dugmeta.

Ne mogu svi stati u anketu a i kad bi mogli zasigurno se ne bi borili za vrh u konkurenciji ZP, EKV, Azre ili Haustora. Mislim da sam objasnio.

Po meni "Zabranjeno pušenje" jer su im pesme nekako najčistije i najiskrenije, a još su dosta proste i nema mnogo komplikovanja u njima.
Na drugom mesu "Atomsko sklonište", isti kriterijumi, ali ih manje volim od "Zabranjenog pušenja", a pesmom "Oni što dolaze za nama" su predvideli budućnost još pre 30 godina.
Ostali bendovi su mi podjednaki i svaki isto cenim, jedino mi se čini da je EKV malo precenjen, ali smatram da su imali veliku vrednost kao bend.

Back