Koji je fakultet najbolji za ucenje programiranja?

30r4n44n70

Početnik
Poruka
7
Poz svima!Sada sam zavrsila 3. godine gimnazije, prirodno mat. smer, prosek mi je otprilike 4.8.Zanima me programiranje i rad na racunaru. Ali problem je koji fax upisati?Privatne sam otpisala, pa razmisljam o sledecim: ETF, Masinski fax, PMF...kontam da je prvi najbolji sto se tice toga, ali ne znam da li mogu upisati ETF sa ovim prosekom...Imate li jos neki da mi predlozite (osim FON) koji znate ili je to sve?

Pitanje je bilo koji faks je najbolji za učenje programiranja. Nije spominjala ništa drugo.
Fakultet je investicija kao i svaka druga i nema garancija. Može da se isplati ali ne mora.
Kada si navalio, i ako su SVI LOŠI, ipak je jedan NAJBOLJI ( i od tih loših)! U moje vreme ti je diploma GARANTOVALA nekakvu platu, veću od SSS itd...

Poz svima!Sada sam zavrsila 3. godine gimnazije, prirodno mat. smer, prosek mi je otprilike 4.8.Zanima me programiranje i rad na racunaru. Ali problem je koji fax upisati?Privatne sam otpisala, pa razmisljam o sledecim: ETF, Masinski fax, PMF...kontam da je prvi najbolji sto se tice toga, ali ne znam da li mogu upisati ETF sa ovim prosekom...Imate li jos neki da mi predlozite (osim FON) koji znate ili je to sve?

ЕТФ можеш уписати, али се тамо учи много других ствари сем програмирања.
Која те област програмирања занима?

ЕТФ можеш уписати, али се тамо учи много других ствари сем програмирања.
Која те област програмирања занима?
Odlično! Malo se ljudi bavi programiranjem kao programiranjem! Uglavnom, piskarala OS-eva i programskih jezika! Svi ostali se bave programiranjem koje je VEZANO uz nešto!

Evo ja radim u softverskoj firmi, i zapošljavam mlade programere, radim intervjue s njima već mnogo godina.

Najbolji su po pravilu diplomci ETF-a i PMF-a. Imamo dosta ljudi i sa FON-a, koji je nekad bio jak fakultet, a sad manje više, ali opet nije toliko loš izbor. Od privatnih fakulteta, jedino zavređuje pažnju RAF (Računarski fakultet). Ovo ostalo je sve šala. Ne znači da neko ne može znati programiranje i završiti "IT akademiju", ali takvih je zanemarljivo malo i njihovi CV-jevi po pravilu idu pravo u đubre.

Stoga, probaj na svaki način da upišeš ETF ili PMF, ili ako hoćeš privatni - RAF, nešto ćeš naučiti. Za malo muke te 4 godine, posle ćeš ceo život uživati na dobrim poslovima i u dobrim firmama, a već ćeš lako naći tokom vremena koja vrsta programiranja ti odgovara. Svaki sat rada sada će ti se posle isplatiti stostruko, samo napred i samo vredno!

Najbolji uslovi za ucenje programiranja su na ETF u, ali je najmanje dobrih programera izaslo s tog faksa, masinski je dao najvise programera jer im je to izazov za pametnije, ali je FON najusmereniji u tom pravcu....Na ETF sa tim prosekom nemas sanse, dakle PMF iako je studiranje najbolje na masinskom...
Poprilično sam saglasna sa tvojim stavom, osim boldovanog.

Poprilično sam saglasna sa tvojim stavom, osim boldovanog.
Neverovatno, ali istinito...gde god odes pored gomile elektroinzinjera, programiraju svi drugi, a najvise masinci...a tanki su i sa strukom, jer najbolji zapale odmah van zemlje....ostalo zavrsava na neke druge nacine, kao i srednju skolu....isto kao na medicini.....udju najbolji na faks, a najbolji su oni koji imaju razne takmicarske i diplome uspeha o kojima odlucuju politicki uslovi, pa nije ni cudo sto im je znanje tanko...

Evo ja radim u softverskoj firmi, i zapošljavam mlade programere, radim intervjue s njima već mnogo godina.

Najbolji su po pravilu diplomci ETF-a i PMF-a. Imamo dosta ljudi i sa FON-a, koji je nekad bio jak fakultet, a sad manje više, ali opet nije toliko loš izbor. Od privatnih fakulteta, jedino zavređuje pažnju RAF (Računarski fakultet). Ovo ostalo je sve šala. Ne znači da neko ne može znati programiranje i završiti "IT akademiju", ali takvih je zanemarljivo malo i njihovi CV-jevi po pravilu idu pravo u đubre.

Stoga, probaj na svaki način da upišeš ETF ili PMF, ili ako hoćeš privatni - RAF, nešto ćeš naučiti. Za malo muke te 4 godine, posle ćeš ceo život uživati na dobrim poslovima i u dobrim firmama, a već ćeš lako naći tokom vremena koja vrsta programiranja ti odgovara. Svaki sat rada sada će ti se posle isplatiti stostruko, samo napred i samo vredno!
lepo receno.
ja bih ipak podrzao i FON posto znam nekoliko fonovaca koji odlicno rade i zaradjuju kao programeri.

nisi samo napomenuo nesto mozda i najbitnije.. nije poenta samo da ga zavrsi, nego da zaista i nauci.
zato i jesu stalno otvoreni konkursi za programere..malo je dobrih koji zaista znaju i razumeju.

Ne preteruj! Programiranje ćeš svakako i tako morati sam da naučiš, a diploma ti dobro dođe da ti garantuje minimalnu platu!
Da,
Diploma Ti je kao kad ti daju šlauf pošto neznaš da plivaš
pa te bace u jezero.
Programiranje je ZANAT.
Ako nadješ nekog ko će hteti da te uči ....

PS: Ceo radni vek sam radio kao programer
u SFRJ sam se brojao u 5 najboljih,
Znam HTML SQL server, najviše ( i najbolje programe)
sam radio u Clipper-u.
Ali, vreme solo programera je prošlo.
Dobre poslove dobijaju samo velike firme
o to, nažalost, na osnovu veza i partija

Najbolji uslovi za ucenje programiranja su na ETF u, ali je najmanje dobrih programera izaslo s tog faksa, masinski je dao najvise programera jer im je to izazov za pametnije, ali je FON najusmereniji u tom pravcu....Na ETF sa tim prosekom nemas sanse, dakle PMF iako je studiranje najbolje na masinskom...
Au ja mislila da mi je prosek solidan😂Hvala u svakom slucajuu

Mislite li da mogu sa ovim prosekom da upadnem na ETF??😢 I hvala na sugestijamaa

Back