Koji fakultet?

blejac

Primećen član
Poruka
608
Maturant sam srednje skole i razmisljam o upisu na fakultet. Imam porodicni posao u okviru kog bih zeleo da radim i prema tome zelim da upisem fakultet koji bi me najbolje osposobio za rad u okviru pomenutog. Rec je o privatnoj firmi za trgovinu i proizvodnju auto delovima. U okviru firme bih obavljao funkciju menadzera (osim ako bi se ispostavilo da za to nisam sposoban).

U obzir sam uzeo sledece fakultete, ali moj izbor nije ogranicen samo na njih:

Fon - smer menadzment
Ekonomski fakultet
Visa poslovna
Megatrend
Fakultet za inzenjerski menadzment

Saveti, informacije?

Da, srednju zavrsavam elektrotehnicku, ali ne planiram da nastavim sa tom strukom.

Maturant sam srednje skole i razmisljam o upisu na fakultet. Imam porodicni posao u okviru kog bih zeleo da radim i prema tome zelim da upisem fakultet koji bi me najbolje osposobio za rad u okviru pomenutog. Rec je o privatnoj firmi za trgovinu i proizvodnju auto delovima. U okviru firme bih obavljao funkciju menadzera (osim ako bi se ispostavilo da za to nisam sposoban).

Fon - smer menadzment
Ekonomski fakultet
Visa poslovna
Megatrend

Saveti, informacije?

Da, srednju zavrsavam elektrotehnicku, ali ne planiram da nastavim sa tom strukom.

FON, ili ekonomija.

Ne slazem se sa mnogim "pametnim" glavama ovde koje kazu da je posao menadzera glup i nepotreban. To sto ste za menadzera culi samo kao za organizatora zurki u klubovima ne znaci da je to jedini posao koji moze da radi. Postoji mnogo razlicitih biznisa u kojima je menadzer preko potreban. Ne bih sad da nabrajam, ali cisto da se zna da je dobar posao onaj posao koji vam donosi veliku sumu novca uz malo rada... odatle je za mene menadzerski posao i vise nego odlican. Ima mnogo profesija koje prodaju maglu, ali niko ne zaradjuje od magle onoliko koliko menadzeri zaradjuju. I nemoj neko da mi kaze da nije sve u novcu, nego u cemu je? Moras da zaradis dovoljno novca da u zivotu ne bi razmisljao o njemu i da ti isti ne bi bio bitan.
I da, samo snalazljivi uspevaju u ovom poslu, ostali kopaju kanale, tako da... ne razmisljaj o menadzmentu ako mislis da ides na faks tek radi reda.

Ne slazem se sa mnogim "pametnim" glavama ovde koje kazu da je posao menadzera glup i nepotreban. To sto ste za menadzera culi samo kao za organizatora zurki u klubovima ne znaci da je to jedini posao koji moze da radi.

Tacno.
Menadzer je zlata vredan kad je dobar. Ali to je manje povezano sa skolom a mnogo vise sa "zicom" koju covek ima ( ili nema).

Da li je Ekonomski, Megatrend ili FakultetOpustenihNauka, nebitno je ako nema zicu.
Ako ima talenat, bice najbolji menadzer i ako je zavrsio gradjevinu ( licno se uverio u taj slucaj). Ta struka je takva, najvise je povezana sa talentom

Poslednja izmena:
Zdravo,

Ja mogu da pricam kao neko ko je na Fakultetu za inzenjerski menadzment. U pitanju je relativno novi faks, ali su profesori jako posveceni i znaju da prenesu znanje. Radimo u malim grupama, po cemu smo u prednosti od starijih fakulteta, uvek mozemo da pitamo za dodatne informacije i super savete. Mnogi profesori su se skolovali u inostranstvu sto je stvarno fenomenalno. Uvek povezujemo teoriju i nasa interesovanja sa praksom. Svaki studet mora da prodje i strucnu praksu u nekoj firmi. Baci pogled na sajt, znam da ce predstaviti na onom Sajmu obrazovanja u Metropolu, sad u petak i subotu, pa mozes da saznas iz prve ruke od njih sve sto te zanima. http://fim.rs/ Srecno!!!! :D
or

Fon - smer menadzment
Ekonomski fakultet
Visa poslovna
Megatrend

Saveti, informacije?

Fon - smer menadzment
Ekonomski fakultet
Visa poslovna
Megatrend

Saveti, informacije?

Ti mi sine delujes kao neko za Visu poslovnu ili Singi.
Lepo smuckas to i bole te *****.

upisi neki fensi sad popualrni

studiraj neku biotehnologijiu ,It smerove, budi dizajner da zaradis od kutje , programiraj , budi inzenjer hehe i tako

- - - - - - - - - -

u stvari zasto ne bi bio raketni naucnik :lol:

Ako ima talenat, bice najbolji menadzer i ako je zavrsio gradjevinu ( licno se uverio u taj slucaj). Ta struka je takva, najvise je povezana sa talentom
Ne samo ta! Svaka struka zahteva da čovek ima "žicu" za nju! U protivnom će samo otaljavati posao (često loše) a to će videti svi oko njega!
Čovek bez smisla za određeni posao može biti vlasnik legalno stečene diplome (nabubao činjenice, položio ispite) ali stručnjak - nikada!
Pogledaj: "„Stručnjak” ili “vlasnik diplome”?"

Ne samo ta! Svaka struka zahteva da čovek ima "žicu" za nju! U protivnom će samo otaljavati posao (često loše) a to će videti svi oko njega!
Čovek bez smisla za određeni posao može biti vlasnik legalno stečene diplome (nabubao činjenice, položio ispite) ali stručnjak - nikada!
Pogledaj: "„Stručnjak” ili “vlasnik diplome”?"

Pa ono, ima tu nešto ali pazi - u tehničkim naukama nikakav talenat ne može da kompenzuje neinformisanost/neznanje.
U drugim naukama se to mnogo lakše prikriva

Pa ono, ima tu nešto ali pazi - u tehničkim naukama nikakav talenat ne može da kompenzuje neinformisanost/neznanje.
U drugim naukama se to mnogo lakše prikriva
Zavisi kako definišeš neznanje. U tehničkim strukama ima mnogo ljudi koji će napraviti stvar koja radi ali strogo stručno gledano ta stvar ne valja!
Dokaz: prilikom kupovine bilo kog aparata, obično ga prodavac proba i kaže: "Radi - znači ispravan je!" Kupac takvu tvrdnju prihvata. Od "radi" do "ispravan je" udaljenost je ogromna i nikakvim se sredstvima u prodavnici ne može utvrditi da je aparat ispravan!
Dakle i tu se neznanje prikriva - štaviše još uspešnije nego u većini drugih struka. Naime, teško je biti loš pevač a da to niko od neškolovanih slušalaca ne primeti. Istovremeno, neko može biti loš tehnički stručnjak a da to niko od neškolovanih (za tu struku!) ne primeti. Uopšte, biti loš tehnički stručnjak slično je kao biti kompozitor u svetu gluvih ili slikar u svetu slepih: oni prihvataju diplomu kompozitora ili slikara kao presudnu jer sami ne čuju muziku i ne vide slike.
Da ne bih mnogo dužio, pogledaj "UDAR STRUJE" a onda među stručnjacima koje poznaješ sprovedi anketu da li sam u pravu ili ne. Ako iko (do)kaže da nisam u pravu spreman sam da snosim posledice kakve god ovo društvo smisli (nezavisno od zakona).

Back