Koji cvet vam najlepše miriše?

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
70.740
Polako nam stiže proleće a sa njim naviru i sećanja na neke mirise, uspomene vezane za mirise cveća, drveća...:zaljubljena:
Koje cveće, drveće vam budi najlepše uspomene, čiji miris vas možda podseća na nekoga, nešto...Koji vas inspiriše, kojeg volite?

giphy.gif

Mene miris ruže i generalno ruže podsećaju na baku...
Miris božura na majku.
Miris jasmina na Grčku po prvi put :)
Orlovi nokti na komšinicu koja mi je vrlo draga. Uvek se setim te mudre, sitne, skromne ženice kada ga osetim.
Miris cveta narandže na Italiju, Cinque Terre, portofino.
Miris bora i čempresa na oca i more.
Ljiljani...na zvanične poklone... obično kolege i ljude koji me nedovoljno poznaju.
Lavanda na ništa ali je mnogo volim :D
Jorgovan na detinjstvo.
Đurđevak takođe.

Uhhh...teško mogu da izdvojim samo jedan. Svaki miris cveta mi je drag na svoj način :zaljubljena:

Polako nam stiže proleće a sa njim naviru i sećanja na neke mirise, uspomene vezane za mirise cveća, drveća...:zaljubljena:
Koje cveće, drveće vam budi najlepše uspomene, čiji miris vas možda podseća na nekoga, nešto...Koji vas inspiriše, kojeg volite?

giphy.gif
Ja ne volim ni jedan.
Lepša, bolja, polovina redovno insistira na karanfilima.
Tacno cu poceti da sanjam karanfile.

Ljubičica, jagorčevina, zumbul, narcis, karanfil, lala...
Miris cveta trešanja, višanja, i ostalih voćkica...
Jorgovan, bagrem, lipa...
Od ruža posebno cenim miris one specijalne od koje se pravi slatko;
Ucvetali kesten je takođe prava čarolija-kako za nos, tako i za oči!
Ovih nekoliko nedelja sam se redovno družila sa mimozom. Svakog vikenda sam kupovala po buket i uživala u njenom decentnom mirisu.
Ne mogu da izdvojim samo jedan miris jer sam veliki ljubitelj cveća, ali to bogatstvo prirode svakako uveseljava, jača nadu i veru, i kod mene bar, budi želju da već krajem februara počnem da prčkam po dvorištu i pripremam teren za mnogo lepih i mirišljavih stanovnika.

Tacno cu poceti da sanjam karanfile.
Imam uvek u kući tri žardinjere tokom zime u kojima uzgajam nove izdanke karanfila iz semena.
Divno mirišu kad ucvetaju, pa su još i jestivi i mogu poslužiti kao dekoracija jelima, a posebno je kod njih što iziskuju poseban oblik strpljenja.
Ovi sad koji mi niču će tek 2024' godine cvetati, a tokom ove će samo svojim zelenilom krasiti vrt.
Mislim da sanjati karanfile uopšte ne može biti loše! :D

Auu, pa ima ovde biljkoljubaca.. pa da ja lagano krenemm..
Od parfema volim da kupim te dnevne ,..cvetne,.. one noćne Poisone, više ne kupujem..
Od cveća, sve što ste naveli i ono što niste: Frezija i M. Grandiflora (zimska magnolija, a i južna je zovu) zimzelena je, imam je već dugo, cveta tek posle 10 godina,. i kažu da ispod nje ne treba da prespavaju nuženje. Oženiće se već ujutru.. (indijanska legenda).
Pa eto da izdvojim njen miris i đurđevak... (podseća me na Balaševića).

Back