Borac za prava zivotinja
Legenda
- Poruka
- 51.037
Можда да се офарбамо у црвено и обучемо као диско-кугле?![]()
Džabe ako provale da imaš ekscentričan um.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Можда да се офарбамо у црвено и обучемо као диско-кугле?![]()
Uvek sam se pitao kako se dolazi do pozicije autora otvorenih pisama. Kako se to postaje? Ko daje pare za to, mislim pretpostavljam da dobijaju neku kintu na tim poratlima. I voleo bih da znam koja je kinta u pitanju. Želeo bih da se bavim time, zaista. Ako bih mogao mesečno da zaradim recimo trista jura, ja bih otvorena pisma i slične te neke analize i svašta nešto pisao svaki dan za neki portal.
Ako neko zna kako se postaje ili ako ima nekoga da me preporuči, eto voljan sam za saradnju.
Evo večeras mogu da napišem otvoreno pismo tipa ''Zašto vam ne čestitam Dan žena''. Potpisujem se kao Ognjen Petronijević.
Za sutra bih mogao da napišem otvoreno pismo bicikiste, napljujem angro ostale učesnike u saobraćaju i takođe izazovem polemiku.
Prekosutra ću da budem običan šetač gradom i parkovima i da natovarim kučkare sa njihovim ljubimcima.
Kasnije mogu da pišem i kao kučkar.
Mogu da budem majka osmomesečne bebe, koja ne može kolicima da prođe pored parkiranih automobila. Opet otvoreno pismo. Tu naravno ubacim i diskriminaciju dok dojim u bašti kafića, čisto da zakuvam. Zvaću se Vanesa Subašić.
Samo kad bi mi neko platio, da ne pišem badava.
Da, izvrstan post. Čini mi se da se do ogovora na ovo pitanje najlakše može doći prateći ideju Tabovog topica Narodne i druge izreke. U našem narodu postoji sjajna sintagma NADŽAK-BABA.Сјајан пост. И мене то занима.
Redžina bona, ne znam kako kod vas tamo ali kod nas ti je ovako:
Jorgovanka Tabaković ima veću platu nego Dušan Bajatović
Sad je ona toliko važna da ne daje izjave za medije
Tamo u repubičkoj statistici piše da ostale žene (dakle bez Jorgovanke) na istom poslu zaradjuju manje od muškarca
ali nit su napisali koliko to žene zaradjuju manje po rudniku
nit su izneli statistiku da li opstaju brakovi gde žena ima veću platu od muškarca
a još manje dal postoje brakovi gde muško ne radi ništa tj da li će žena to dozvoliti sebi?
Po meni ove budalaštine na polnoj osnovi predstavljaju veliko pranje para.
Oba pola imaju svoje funkcije, svoje prednosti i svoje mane
Evo da vam dam jedan primer iz prirode koji jako volim da tresnem pred nezadovoljne sobom:
Gavran (i svraka) živi oko 77 godina, ne menja partnerku ceo život a umeju i da žive sami do kraja
makar na početku ostali bez druge polovine.
Pomagaće kao samci ili samice drugim parovima da zaštite ptića od kera i mačke kad ispadne iz gnezda
ali novog partnera (partnerku) birati neće.
Bar gavranovi i svrake nemaju religiju
Ptičji mozak pa zna kako se živi i kako se poštuje.
Nije to pranje para, nego je ovo Srbija. Ovde nam peru mozgove populistickim glupostima. Sigurnih kuca nema, a ulazimo u interne odnose muskarca i zene. Zaposlenost nistavna, a bavimo se ekonomskom nezavisnoscu. Na sudu se prvo ispita seksualna proslost ztrve pa onda sudimo za silovanje koje je evidentno. I sta reci na sve to osim da smo drzava debila.
Tema je malo kontraverzna, stoga bih vas zamolio da disktujete smireno i bez vredjanja.
Procitah ovaj tekst:
http://besnopile.rs/koji-bre-osmi-mart-srpkinja-napisala-poruku-muskarcima-koja-je-zapalila-internet/
Gde je jedna zena iznela svoje poprilicno negativno misljenje o muskarcima i osmom martu.
Ovo je samo delic, ali u sustini poenta je zene = roba, muskarci bog i batine, zene = seks nama muskarcima.
Ima li istine u ovom tekstu i koliko, slazete li se sa misljenjem ove osobe, i zasto da ili ne?
Jos jednom, znam da je tema kontraverzna i da ce biti jakih misljenja za i protiv, ali bih vas zamolio da smireno i bez vredjanja diskutujete.
Tema je malo kontraverzna, stoga bih vas zamolio da disktujete smireno i bez vredjanja.
Procitah ovaj tekst:
http://besnopile.rs/koji-bre-osmi-mart-srpkinja-napisala-poruku-muskarcima-koja-je-zapalila-internet/
Gde je jedna zena iznela svoje poprilicno negativno misljenje o muskarcima i osmom martu.
Ovo je samo delic, ali u sustini poenta je zene = roba, muskarci bog i batine, zene = seks nama muskarcima.
Ima li istine u ovom tekstu i koliko, slazete li se sa misljenjem ove osobe, i zasto da ili ne?
Jos jednom, znam da je tema kontraverzna i da ce biti jakih misljenja za i protiv, ali bih vas zamolio da smireno i bez vredjanja diskutujete.
Barem ima slobodu govora. Žene su realno i dalje u katastrofalnom položaju, dovoljno je samo da vidim ovaj podatak da se prijavi 6% silovanja. Na papiru je sve ok ali u praksi očito negdje zapinje.
Procitah ovaj tekst:
http://besnopile.rs/koji-bre-osmi-m...-poruku-muskarcima-koja-je-zapalila-internet/
kakav idiotTema je malo kontraverzna, stoga bih vas zamolio da disktujete smireno i bez vredjanja.
Procitah ovaj tekst:
Procitah ovaj tekst:
http://besnopile.rs/koji-bre-osmi-m...-poruku-muskarcima-koja-je-zapalila-internet/
Procitah ovaj tekst:
sto vise razmisljam sve sam sigurnija da je autor teksta musko![]()
tekst je onako...sta ja znam
ali potpis ne valja. da je potpisano sa ` jedna srpska zena` bilo bi ok. ima takav zivot i iskustva, hebi ga, nismo svi srecni i zadovoljni.
ima slucaj - sindikat daje zenama 5.000 dinara za osmi mart, a zene kao clanovi sindikata godisnje daju za clanarinu 2.000 dinara. bas su potlacene, he, he, he
tekst je onako...sta ja znam
ali potpis ne valja. da je potpisano sa ` jedna srpska zena` bilo bi ok. ima takav zivot i iskustva, hebi ga, nismo svi srecni i zadovoljni.
ima slucaj - sindikat daje zenama 5.000 dinara za osmi mart, a zene kao clanovi sindikata godisnje daju za clanarinu 2.000 dinara. bas su potlacene, he, he, he
Hteo sam da, snažno motivisan tvojim postom koji iščitavam još od ručka, zapišem svoj komentar i postavim ti par pitanja, ali sam se ubrzo setio genijalca i njegovog Uputstva za razumevanje prirode autora ovakvih i sličnih članaka, potražio ga i... Evo čitave priče:Tako što budeš honorarni novinarčić sa završenim Pravnim ili Ekonomskim fakultetom, ali ti je komšija urednik u novinama. Novinar je onaj koji od svega zna po malo (ili nimalo), a dežurni pisac otvorenih pisama je, u principu, skupljač tračeva koje adaptira shodno uređivačkoj politici. Najčešće se fokusira na uže društvene pojave i pokušava od njih da napravi senzaciju. Sve su to sića-priče, i prežive u čitalačkom pamćenju dan-dva. Honorar je bedan, ili nikakav. Piše se za slavu i svetliju ličnu budućnost.
Odrasli, prekaljeni novinari pišu pisma o Pavlu I Savlu, i to ima ozbiljne posledice po zdravlje nacije.
Među autorima javnog kukumavčenja i pljuvanja ima i profesionalnih pisaca, jer oni ubedljivije lažu I sebe, a kamoli druge. Pišu, npr, o jednoj jako važnoj stvari – o grozoti tetovaže, ili o fenomenu Cece. Ali njihovi tekstovi se zovu KOLUMNE, i oni ih pošteno potpisuju punim imenima i prezimenima. Jedna kolumna u čitanijim novinama – oko 200 jura. Naravno, što si poznatiji pisac, to bolja tarifa. Ja, nažalost, nemam reputaciju vizuelno ekscentrične spisateljice pa mi ne bi platili, iako se redovno i uspešno hvatam u verbalni klinč sa autorkama raznih pisama javnosti a inače književnicama od tzv. ženskog pera.
E, pa nije da mi nije zao svakog ko ne kapira istinsku poentu 8. marta. To sto je vecina datum svela samo na simboliku karanfila, plus "unapredjena" dobro placena "simbolika" (pa sto skuplji poklon, to veci dokaz...cega???), nije moj problem.
Dan žena ili 8. mart se obeležava kao političko, društveno i socijalno dostignuće žene. I svaka prica o osmom martu van tog konteksta, je promasena tema.
Dati tekst je nekakvo oplakivanje sopstvene (zenske) sudbine, mislim, placip***a je mogla i nekog drugog dana da place pred ogledalom, nije morala da se sakrije iza praznika. Ili je morala, tako se najlakse napecaju istomisljenice, mucenice i ku*cevite zene, napacene i napUcene, poslusne i ponizne, sisate i goozate, prevarene, savrsene...
Molim sve kao "ova" da me ne brane ubuduce, a bogme ni unazad, jer zbog takvih, generacije zena koracaju unazad.
I da...kud se ne rodiste kao sinovi.![]()