Koje životne lekcije možemo naučiti od životinja?

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
70.739
Da li vam se dopada neko ponašanje, stil, način života, veština koju bi usvojili od svog ljubimca ili bilo koje životinje?
o015.gif

Recimo od orlova kako biraju svoje partnere?
Vernost od labudova i vukova?
Živi sporo, živi dugo od kornjača?
Od pasa, kada neko ima loš dan, ostani pored njega i olakšaj mu, da oseti da si tu?
g069.gif

Lukavost znati kao lisica ili zmija, ali biti čist kao ovca; Dakle, govori se o svetu u kom se mora biti oprezan, ma koliko da si bezazlen i dobar.
U današnjem svetu postoje ljudi koji za ljubimce gaje lisice i zmije, pa bi rekli-lisice i zmije su divne, dobre, mala je razlika između njih i mačaka;
Zmije su... e, to tek ne kapiram, držati zmije kao ljubimce, ali opet, Ok; Kad je dobro njima, dobro je i meni.
Preneseno je značenje; Poređenje je u odnosu na urođeni mehanizam životinje da se uvek snađe, bez obzira na to da li čoveku čini štetu, i nas, kojima je Bogom zapoveđeno da ne ubijemo, ne ukrademo, ne slažemo, ne poželimo ništa tuđe, ne budemo naopaki jer Bog Gospod je stvorio čoveka da ne dela ni kao lisica, ni kao zmija.
Zašto kao ovca? Pa, gde bi ovci bio kraj da zna za lukavost lisice? Ovca je uzeta za simbol bezazlenosti, naivnosti, nevinosti.

Macke su savrsene, nadam se da cu u sledecem zivotu biti macka samo da me neko sterilise/kastrira i da ne budem od onih macora sa penisom na faci
I sama ih volim i gajim oduvek, odrasla sam sa mačkama, bukvalno su mi mačke bile šubare na glavi, i greh koji priznajem i okajavam je vezan za njih, ali
mislim da čovek ne bi trebalo da poželi da bude nekad mačka.
Gospod te je dao čovekom! Imao je poverenja da to što je tebe dao neće degradirati. Stremljenje treba da bude u odnosu na Boga, a ne u odnosu na mačke.
Bog dragi nas obe nek zajedno pomiluje jer... onako, malo smo šaškaste, ali svakako ne iz zlobe.
Volim mačke, ali... kakvi, da poželim da u nekom "sledećem" životu budem mačka, pa... neka toga. To je nesuvislo!

I sama ih volim i gajim oduvek, odrasla sam sa mačkama, bukvalno su mi mačke bile šubare na glavi, i greh koji priznajem i okajavam je vezan za njih, ali
mislim da čovek ne bi trebalo da poželi da bude nekad mačka.
Gospod te je dao čovekom! Imao je poverenja da to što je tebe dao neće degradirati. Stremljenje treba da bude u odnosu na Boga, a ne u odnosu na mačke.
Bog dragi nas obe nek zajedno pomiluje jer... onako, malo smo šaškaste, ali svakako ne iz zlobe.
Volim mačke, ali... kakvi, da poželim da u nekom "sledećem" životu budem mačka, pa... neka toga. To je nesuvislo!
Ma sve je to okej, ali ja ne verujem u boga a macke bas volim. Uostalom, i one su bile bozanstva ljudima.

Дефинитивно СМИРЕЊЕ!

Гледам пре неки дан киша пљушти а грлица (или гугутка) на гнезду вишње смирено лежи и само мрда слатким окицама. Киша је облива а она непомична. Трпи, живи...
Многи људи би псовали, роптали... Животиње заиста могу људе да смирењу науче.

Da li vam se dopada neko ponašanje, stil, način života, veština koju bi usvojili od svog ljubimca ili bilo koje životinje?
o015.gif

Recimo od orlova kako biraju svoje partnere?
Vernost od labudova i vukova?
Živi sporo, živi dugo od kornjača?
Od pasa, kada neko ima loš dan, ostani pored njega i olakšaj mu, da oseti da si tu?
g069.gif
od nilskog konja da se puno kreces i da jedes samo salatu i da ces smrsati... ups.. :rumenka:

Back