Koje su to stvari koje ste naučili u školi a koriste vam i danas?

Мислим да ниси до краја укапирао оборе за узгајање пожељног понашања будућег људског ресурса (какав кретенски израз)

Политика школовања (део образовне политике) разуздаје децу(атомизира), а везује руке просветарима, да их не би случајно васпитали као будуће слободне и суверене људе.

То је трансгенерацијски процес...
Kako uspeš da ga napišeš tako komplikovano , kad može prosto :D

Живот је прост, компликују га ови твоји из Министарства Просветитељства где им законе пишу из Брисела, Болоње, идр... а, ти изволи па то сад примени... :cool:
Papir sve trpi, ne mogu oni toliko da pišu, koliko ja mogu da ubacim ono što smatram potrebnim i logičnim da naučim tu decu .

Papir sve trpi, ne mogu oni toliko da pišu, koliko ja mogu da ubacim ono što smatram potrebnim i logičnim da naučim tu decu .

Тако је, док не уведу камере и микрофоне под изговором безбедности, али окупациони процеси са свим квислинзима, морају се потпуно разумети...

Као што ђак мора знати таблицу множења из топа...

Ako imate školsku decu sigurno ste već čuli ili ćete čuti pitanje "šta će mi ovo znanje?". Ponekad su, ruku na srce, deca u pravu. Većini među nama zaista nikad ne zatreba informacija o rudnom bogatstvu Argentine ili imenu i prezimenu nekog vojskovođe u Krstaškim ratovima. Ima i onih koji su se opredelili baš da ove oblasti izučavaju, ali svakako vrlo mali broj.
A šta je to što ste naučili tokom osnovnog i srednjeg obrazovanja što vam zaista i danas koristi?

Sve nam koristi!

Sve nauceno uvek ili makar ponekad koristi.
Od toga kako se razgovara, kako se biraju reci, ton, ustaje, persira pa do toga da svaki ozbiljan gimnazijalac mozda promasi umetnika ali sigurno pogadja pravac.

Korisno je bilo sto smo na casovima muzickog morali da kazemo kompoziciju i kompozitora svaki put kada bi profesorica prekinula kasetu. Mozda omasimo malo danas ali necemo bas mnogo.

Korisno je kada dete, uplaseno od grmljavine, u autu pocne da place a mi viknemo "Faradejev kavez!".

Koristan je bio latinski na fakultetu...da ne pominjem engleski i nemacki, korisni su nam bili odlasci u pozoriste i na operu, skolski horovi i muzicke skole pa danas rado pohodimo i imamo neko znanje ili makar zelju da procitamo sta gledamo.
Korisno je sto vecina nas i danas voli da cita.

Najkorisnije od svega je sto smo naucili sa drugima na slican nacin da razgovaramo pa sa ponosom mogu da kazem da su sve moje gimnazijske drugarice fine zene danas.

Okolina nas oblikuje. Zato i jeste toliko vazna.

Back