Koje su serije najviše reprizirane na RTS?

tab503

Daj link
Administrator
Poruka
127.636
Domaća serija „Pozorište u kući III“ rekorder je po broju repriziranja na kanalima Radio-televizije Srbije u periodu od 2003. do 2019. godine, pokazuju podaci RTS koje je dobio Danas na uvid.

Stevan_Kragujevic_Dejan_Corkovic_Novak_Novak_ekipa-e1579991341301-678x382.jpg

Ova serija emitovana je na RTS ukupno 14 puta, a zanimljivo je da je to bilo samo u poslednjih deset godina jer u periodu od 2003. do 2010. nije bila prikazivana.

Na drugom mestu po rekordnosti repriziranja našla se serija „Vruć vetar“ koja je u poslednjih 17 godina prikazana 12 puta.

Treće mesto dele serije koje su u istom periodu reprizirane po 10 puta, a to su „Bela lađa“, i „Srećni ljudi“.

Po devet puta gledaoci su od 2003. godine na RTS mogli da gledaju ostvarenja „Greh njene majke“, „Porodično blago“ i „Stižu dolari“.

Serije „Moj rođak sa sela“, „Policajac sa Petlovog brda“ i „Ranjeni orao“ prikazivane su po osam puta, a sedam repriza imale su „Selo gori a baba se češlja“, „Bolji život“, „Otpisani“ i „Ono kao ljubav“.

Domaće serije na RTS inače su, prema rezultatima merenja, pored sportskih programa, najgledaniji TV formati u Srbiji iz godine u godinu.

Prema podacima agencije Nielsen Audience Measurement koje je dobio Danas, među 20 najgledanijih programa od 2003. do 2019. nalazi se sedam domaćih serija.

Na prvom mestu, odnosno ono što je bilo najgledanije u Srbiji, u poslednjih 17 godina, jeste domaća serija „Ranjeni orao“ koja je prikazivana na RTS1 2009. godine. Na drugom i trećem mestu su takođe dve domaće serije iz 2009. godine – „Selo gori, a baba se češlja“ i „Moj rođak sa sela“.

Četvrta pozicija, prema merenjima Nielsena, pripala je seriji „Greh njene majke“ (2010), a peta „Beloj lađi“ (2009).

Od domaćih serija u vrhu gledanosti, prema podacima Nielsena, su i „Stižu dolari“ na 14. poziciji i „Zona Zamfirova“ na 18. mestu.

Slično je, kako pokazuju podaci iste agencije, bilo i u prošloj godini. U 20 najgledanijih programa našle su serije „Junaci našeg doba“ koja je na šestom mestu, „Bela lađa“ i „Kralj Petar I“ na 11. i 13. poziciji. Na 17. mestu je serija „Greh njene majke“.

https://www.danas.rs/drustvo/koje-su-serije-najvise-reprizirane-na-rts/

Imam zamerke na RTS sto se tice tog besomucnog repriziranja... U udarnom terminu se vec godinama vrti desetak istih serija, a neke druge veoma zanimljive, pa i kvalitetne se guraju u jutarnji termin od 11 h.

Rodjaka sa sela, Montevideo, Greh njene majke, Vruc vetar i Srecne ljude svi znamo napamet, a kada ste pogledali poslednji put Grlom u jagode, Zaboravljene ili npr. Gorke plodove.. Nemoguce je da te serije ne bi bile gledane jer narod po difoltu gleda sve sto se pusta uvece u 8 posle Dnevnika..

Poslednja izmena:
Imam zamerke na RTS sto se tice tog besomucnog repriziranja... U udarnom terminu se vec godinama vrti desetak istih serija, a neke druge veoma zanimljive, pa i kvalitetne se guraju u jutarnji termin od 11 h.

Rodjaka sa sela, Montevideo, Greh njene majke, Vruc vetar i Srecne ljude svi znamo napamet, a kada ste pogledali poslednji put Grlom u jagode, Zaboravljene ili npr. Gorke plodove.. Nemoguce je da te serije ne bi bile gledane jer narod po difoltu gleda sve sto se pusta uvece u 8 posle Dnevnika..
Slažem se. Samo moja zamjerka je i što uopšte ima toliko repriza. U bilo kom terminu. Naročito ih ne bi trebalo biti u udarnim terminima

Slažem se. Samo moja zamjerka je i što uopšte ima toliko repriza. U bilo kom terminu. Naročito ih ne bi trebalo biti u udarnim terminima

Pa znas kako, RTS ti godisnje emituje otprilike 10ak premijera, a s obzirom da jos 4 televizije takodje emituju nov domaci igrani program (2 nacionalne i 2 kablovske) onda ne vidim na sta to mozemo da se zalimo kad se snima punom parom.. Subota, nedelja i eventualno petak ili ponedeljak su za premijere a ostali dani za reprize, tako da ja tu ne vidim problem.

Pa znas kako, RTS ti godisnje emituje otprilike 10ak premijera, a s obzirom da jos 4 televizije takodje emituju nov domaci igrani program (2 nacionalne i 2 kablovske) onda ne vidim na sta to mozemo da se zalimo kad se snima punom parom.. Subota, nedelja i eventualno petak ili ponedeljak su za premijere a ostali dani za reprize, tako da ja tu ne vidim problem.
ne snima se punom parom..secam se nekad davno je ponedeljak mislim 21h (ili mozda 20h) bio rezervisan za domace drame..znaci svakog ponedeljka je bila premijera domace drame.

ne snima se punom parom..secam se nekad davno je ponedeljak mislim 21h (ili mozda 20h) bio rezervisan za domace drame..znaci svakog ponedeljka je bila premijera domace drame.

Da. Snima se punom parom. Nikada u istoriji se nije vise snimalo nego danas, statistika ne laze. Ti imas godisnje nekih 25 do cak 30 premijera.. To nije bilo nikada.

Dobro. Ali ima i drugih serija. Kad su zadnji put emitovali Kraj dinastije Obrenović recimo. Ili Vuk Karadžić. A ako nemaju svoju serijsku produkciju nek brate mili osmisle kakve emisije.

Dobro. Ali ima i drugih serija. Kad su zadnji put emitovali Kraj dinastije Obrenović recimo. Ili Vuk Karadžić. A ako nemaju svoju serijsku produkciju nek brate mili osmisle kakve emisije.

Pa to ti pricam. Obrenovice i Vuka Karadzica pustaju ujutru u 11... Vidi ovako ako snimis 10 serija po 10 epizoda to je 100 epizoda a godina ima 365 dana, znaci ti za onih ostalih 265 dana moras nesto da repriziras, a ja ti to i kazem da vrte par istih serija, a neke druge veoma interesantne se guraju u nebitan termin..

I jos jedan problem RTS-a, serija koja dozivi veliki uspeh biva oteta od strane konkurencije.. To je npr. bio slucaj sa Ubicama mog oca, zatim sa Senkama nad Balkanom, a potom i sa Korenima... Sve nastavke je preuzela kablovska televizija Nova S. Sada se na neki nacin svete Bjelogrlicu za Senke posto serija ima ponudu od dva svetska emitera ali RTS kao vlasnik prve sezone zateze.. Svasta se tu radi.. Slusao sam davno jos Sinisu Kovacevica da namerno nece da mu repriziraju Gorke plodove iz politickih razloga.. Mislim da se za svaku reprizu dobija novac, pa ako si u talu ajde moze.

Inace Senke nad Balkanom su na imdb top listi 250 najboljih serija u svetu rangirane oko 50-og mesta... To ti kazem tabe cisto na konto onoga sto si rekao da se nista pametno novo ne pravi.. Talentovan smo mi i nadaren narod, imamo dobrih i pisaca, reditelja, glumaca mladih... 90ih i 2000ih sam pocetak cela Evropa nije mogla da veruje kakve filmove pravimo, pre svega ova srednja i istocna, zapad i skandinavija su ipak nesto drugo, e sada je to slucaj sa serijama..

Суноврат нашег друштва је почео са "Бољим животом".Дисфункционална породица у којој се домаћин не поштује, жена шврља са другим мушкарцима, старији син-пропали студент, млађи син-проблематичан тинејџер итд.

За све је крив Гига Моравац.

Back