Које су неке научно доказане чињенице о интелигентним људима?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.649
  1. Остати будан до касно је знак високе интелигенције јер ноћу доживљавају повећану мождану активност.
  2. Бити забаван и висок смисао за хумор знак је високе интелигенције
  3. Више од половине светске популације има просечну интелигенцију.
  4. Интелигентни људи увек желе да знају више о свету.
  5. Интелектуалци касно одлазе на спавање и касно устају
  6. Високо интелигентни људи обично имају мање пријатеља од просечне особе.
  7. Разговор сам са собом знак је високе интелигенције
  8. Они потцењују себе више од неуких људи.Они су отвореног ума.
  9. Мање је вероватно да ће задржати традиционалне вредности.
  10. Оцене и године не одређују интелигенцију.
  11. Превише брига је повезано са високом интелигенцијом.
  12. Интелигентни људи ће вероватно избегавати сукобе.
  13. Они све примећују, али су склони да не кажу ништа.
  14. Они су веома добри лажови јер је потребно много сложених прорачуна да би се прикриле лажи.
  15. Високо интелигентни људи су друштвено незгодни.
  16. Високо интелигентни људи су вернији од других.
intelligence.jpg

Ja bih zamolio nekoga od vas koji ima malo vise vremena pa da izgugla malo vise informacija u vezi ove teme.
Ja nemam vremena i zato sam na forumu da bih na brzinu uhvatio neki strucni sazetak svega toga jer mi nista u vezi ove teme nije jasno...🤔
Mi nemamo preciznu definiciju inteligencije,i sta znaci inteligencija uopste.....🤔
Nekome ekstra ide skola i zavrsio fakultet a u realnom zivotu je katastrofa i potpuni promasaj svega...pijanica i sacuvaj boze...nadgledao se takvih...🤔
Isto tako ne smatram da smo mi kao ljudi prosecno inteligentni na planetarnom nivou, jer bi tu radila motka i danasnji svet nebi bio takav kakav je.....

1. Остати будан до касно је знак високе интелигенције јер ноћу доживљавају повећану мождану активност.
  2. Бити забаван и висок смисао за хумор знак је високе интелигенције
  3. Више од половине светске популације има просечну интелигенцију.
  4. Интелигентни људи увек желе да знају више о свету.
  5. Интелектуалци касно одлазе на спавање и касно устају
  6. Високо интелигентни људи обично имају мање пријатеља од просечне особе.
  7. Разговор сам са собом знак је високе интелигенције
  8. Они потцењују себе више од неуких људи.Они су отвореног ума.
  9. Мање је вероватно да ће задржати традиционалне вредности.
  10. Оцене и године не одређују интелигенцију.
  11. Превише брига је повезано са високом интелигенцијом.
  12. Интелигентни људи ће вероватно избегавати сукобе.
  13. Они све примећују, али су склони да не кажу ништа.
  14. Они су веома добри лажови јер је потребно много сложених прорачуна да би се прикриле лажи.
  15. Високо интелигентни људи су друштвено незгодни.
  16. Високо интелигентни људи су вернији од других.
Pogledajte prilog 1069524

да вам преведем...
ДВОЛИЧНИ ЉИГАВЦИ КОЈИ ПАМЕТ КОРИСТЕ ЗА ЛАГАЊЕ И ИЗБЕГАВАЊЕ СУКОБА!
СВЕ ВИДЕ А ЋУТЕ КО ТУТА МУТЕ!

1. Интелигентни људи увек желе да знају више о свету.
  2. Високо интелигентни људи обично имају мање пријатеља од просечне особе.
  3. ореног ума.
  4. Мање је вероватно да ће задржати традиционалне вредности.
  5. Оцене и године не одређују интелигенцију.
  6. Интелигентни људи ће вероватно избегавати сукобе.
  7. Они све примећују, али су склони да не кажу ништа.

Интелигенција је брзина размишљања.
То је једини критеријум, наравно уз тачност ...
ДВОЛИЧНИ ЉИГАВЦИ КОЈИ ПАМЕТ КОРИСТЕ ЗА ЛАГАЊЕ И ИЗБЕГАВАЊЕ СУКОБА!
СВЕ ВИДЕ А ЋУТЕ КО ТУТА МУТЕ!
Danas je previše onih koji govore ili ocenjuju inteligenciju iako, čak niti naslućuju šta je to inteligencija.
Praktično, inteligencija u pravom smislu jeste duhovni kvalitet a budući da je i sama svest duhovna kategorija a nikako intelektualna to se da sagledati da intelektualnost i inteligencija ne idu ruku pod ruku.
Ovim hoću reći da ljudi mogu biti visoko inteligentni ali da ne odaberu život jednog intelektualca. Istovremeno i među intelektualcima ima onih koji su duhovno napredniji pa samim tim i inteligentniji.
Biti duhovno napredniji, povezano je sa brojem života koje je pojedinac proveo u ovim svetovima jer je prošao mnogo više iskustava iz kojih je učio. Uzput, ako je dosegao stadijum da se je otvorio prema direktnom duhovnom Toku koji je apsolutni nosioc sveukupnog znanja, moći, ljubavi, mudrosti i inteligencije onda su takvi pojedinci otvoreni prem atim ogrom,nim mogućnostima a samim tim svi ti kvaliteti se prelivaju i ulivaju u njega kao duhovnog Bića, Duše.
Takvi ljudi će imati visoko razumevanje života, moći će da nađu zajedničku temu sa svim drugim kategorijama ljudi ali neće biti veliki rasipnici po pitanju vremena pa će malo ljudi pustati u okvir svojih prijatelja. Zašto? Zato što ljudi uobičajeno jesu opterećeni isključivo materijalističkim temama i ostalim karakteristikama ili - potrebama - fizičkog tele. Biće opterećeni emocijama ali i najvećim brojem pasijama uma.
Ovo navedoh zato što su visoko duhovno razvijeni (visoko inteligentni), praktično ovladali svojim čulima, nagonima, emocijama ali i svojim umom odnosno negativnim pasijama vlastitog uma. Otuda, takvi ljudi mogu neometano razmišljati za razliku od ostalih ljudi kojima baš ove nabrojane stvari ne dozvoljavaju razmišljanje. Zato ti ostali ljudi više liče na automate ili programske mašine i veoma su predvidivi.
Kod visoko inteligentnih to nije slučaj i ne možete očekivati da će biti nepromišljen.
Iz pozicije humane svesti ljudi očekuju da svako u svakoj situaciji treba da skoči i spašava ljude oko sebe iz izvesnih tegobnih situacija jer ne shvataju da svaki čovek kreira sebi tu situaciju i iz nje će morati da sakuplja određene lekcije (sagledava posledice) i na taj način će ekspandirati svoju svest. Baš zbog toga inteligentan će dobro proceniti da li ima mesta da se umeša u probleme drugih ili da ostane po strani, jer, zna da je to jedinstvena prilika da ta druga osoba ili društvena zajednica nešto nauči i ne prokocka vlastiti život.
Kada bi čovečanstvo ovo znalo drugačije bi se ponašalo i ne bi očekivalo da će ih drugi vaditi iz vlastitim naporiuma kreiranog požara....
Zato su visoko produhovljeni ljudiznali biti zahvalni za teške situacije koje im je donosio život, jer baš iz tih teških situacija otkrivali su šta je to što je kod sebe trebalo otkloniti da bi se uzdizali u svojoj svesti a sa time i inteligenciji.

Zapravo 5 je više irelevantno. Neko je jutarnji a neko večernji tip, nema veze sa inteligencijom. Mada Šopenhauer tvrdi da ljudi koji troše više umne energije imaju i veću potrebu za snom. On je volio duže da spava ujutro a navodi i primjer Dekarta koji je isto spavao puno.

Takođe, "inteligentna osoba" i "intelektualac" nisu sinonimi. Može se biti veoma inteligentan i sa skromnim formalnim obrazovanjem i obrnuto.

...
Takođe, "inteligentna osoba" i "intelektualac" nisu sinonimi. Može se biti veoma inteligentan i sa skromnim formalnim obrazovanjem i obrnuto.

Као да сам ја писао ! :okok:

Ја бих можда само мало више објаснио, па бих рекао да
интелектуалац не постоји у светској номенклатури звања,
одредница потиче из поделе на физичке и интелектуалне послове.

Данас ми као интелектуалца доживљавамо оне који:

имају неку академску титулу (магистар, доктор, академик, може и само дипл.инг.)
и који интелектуално (филозофски) приступају некој теми (значи воле да паламуде).

Што се интелигенције тиче
видим да и ту морам да "дообјасним", па ћу рећи да

ако желимо да одредимо ко је интелигентнији у некој групи испитаника
можемо да поделимо папир са истим простим питањима
па ко пре (наравно тачно) одговори - тај је интелигентнији.

То може бити и сто питања из таблице множења,
битно је да су питања проста и да их је што више.

Пробајте то са неким другаром !

2х3=
7х8=
6х9=
4х6=
0х3=
1х6=
8х5=
...

Пошто су питања изузетно проста, потребно је да их буде што више !

Зашто је битно да су питања проста ?
Зато што не меримо количину знања коју неко има, већ брзину размишљања !

Количину знања ми називамо "памет",
а брзину обраде информација "интелигенција".

Back