koje igrice bi hteli da vidite na filmu?

Opet kazem EVE online. Ono sto bi izdvojilo taj film je to sto postoji jako dobra podloga da se napravi film iz ugla igraca. U EVE igraci su ti koji prave pricu a ne programeri.

Za one koji ne znaju u pitanju je MMO igra u svemiru. Svaki svemirski brod, oruzje, municija... napravio je neki igrac ili grupa igraca. Zasto kazem grupa igraca. Za titane, najvece brodove u igri potrebno je i po nekoliko meseci da se naprave delovi i mesec dana da se to sklopi u celinu. Titana niko nije napravio sam, prave ih grupe iod 20-30 pa i vise igraca. Igraci mogu da formiraju svoje korporacije a grupe korporacija se udruzuju u alijanse a vise alijansi se udruzuju u koalicije koje mogu da imaju i po 15-20.000 igraca.

U igri postoji 7-8000 solarnih sistema podeljenih u regione i sazvezdja. U trecini tih solarnih sistema igraci mogu da ostvare suverenitet tj "osvoje solarni sistem"

E sad skoro od samog pocetka postoje nekoliko velikih koalicija koje su manje vise u stalnom konfliktu. Taj konflikt ima periode kada se vode veliki ratovi. Zasto kazem veliki ratovi. Kako drugacije nazvati periode od po nekoliko meseci kada svakodnevno stotine pa i hiljade igraca pucaju jedni na druge. Bitke koje traju po nekoliko sati pa i vise. Prosle je godine jedna bitka trajala 21 sat, u jednom momentu bilo je preko 2000 igraca. Unisteno je 75 titana. To su oni brodovi za koje je potrebno po nekoliko meseci da se naprave. Prica o toj bitci dospela je i u ozbiljne medije.

I sve to igraci sami organizuju. Sklapaju se i rasturaju korporacije i alijanse. Unutrasnji konflikti i prevare unutar korporacija i alijansi. Politicke igre, spijunaza, unajmljuju se placenici... strateski ciljevi, taktike, logistika...

Kada bi se ta interakcija izmedju igraca ukomponovala u neke izmisljene likove u filmu dobili bi sjajnu pricu.

Previse asocijalnih yebada za uspesnu filmsku produkciju. Pricu je mogao da smislja samo veoma usamljen covek ili zena posto je zena cini mi se izmislila tu pricu.
Inace kao igra je genijalna.

pa igra kao i gra i game play je ok - nista posebno.
mene je sama prica odusevila.
doduse, malo mi je mozak pomerila i dosta sam vremena odvojio na guglanju i citanu foruma oko timeline-a i nekih situacija koje su me bunile...
i dalje se raspravlja oko pojave voradora i janosa u bloodomen 2 ali sve usvemu, drago mi je da sma imao prilike da prodjem kroz svih 6 igara. blood omen 1 je izasao u periodu directx 3 :)

Uvek su filmovi radjeni po igrama losiji od originala, tj. igre. Street Fighter, Super Mario Bros. Mortal Kobamt, Blood Rayne, Resident Evil, Hitman, Max Payne, nisu ni do kolena igri jednostavno.
Jedino Warcraft deluje ok, video sam neki leaked trejler i mozda bude nesto. Sa ostalim filmovima samo gledaju da izmuzu fanove video igara i da naprave film za siroku javnost.

Uvek su filmovi radjeni po igrama losiji od originala, tj. igre. Street Fighter, Super Mario Bros. Mortal Kobamt, Blood Rayne, Resident Evil, Hitman, Max Payne, nisu ni do kolena igri jednostavno.
Jedino Warcraft deluje ok, video sam neki leaked trejler i mozda bude nesto. Sa ostalim filmovima samo gledaju da izmuzu fanove video igara i da naprave film za siroku javnost.

men je sajlent hil dobro dradjen:)

Back