Koje hrane za macke ne treba izbegavati?!

Devojke, hvala na odgovorima.
Vragana,
Za mleko i mlečne proizvode znam, mleko pije umesto vode, skoro.
A sirovo jaje...e baš sam radoznala dal će hteti da jede, nikad joj nisam davala.
Mesechewa,
mislim da to važi za one sitne kosti (riblje , npr), a kost od bataka--to može,zar ne?

Vragana,
A sirovo jaje...e baš sam radoznala dal će hteti da jede, nikad joj nisam davala.
Mesechewa,
mislim da to važi za one sitne kosti (riblje , npr), a kost od bataka--to može,zar ne?

mlijeko ce mu vjerojatno pocet smetat u jednom momentu
kod vecine macaka je takoonda mu ponudi jogurt recimo i naravno vodu
macke stvaraju preferencije dok su male, kao i tvorovi, pa ako sad ponudis
jaje vjerojatno ce jesti

- - - - - - - - - -

Vragana,
Mesechewa,

mlijeko ce mu vjerojatno pocet smetat u jednom momentu
kod vecine macaka je takoonda mu ponudi jogurt recimo i naravno vodu
macke stvaraju preferencije dok su male, kao i tvorovi, pa ako sad ponudis
jaje vjerojatno ce jesti

inace sirove kosti nisu nikad toliko problematicne kao kuvane, pecene...

Moj macak ne jede zumance. Vise sam prestala i da mu nudim. Ili samo lizne dva puta ili nece ni to, a za kosti se tripujem da moze da se zadavi i nikad mu ih ne dajem. Nije ljubitelj ni mlecnih prizvoda, cak i meso nekad hoce malo, a nekad bezi od mesa kao da mu poturam otrov. Jedino suvu hranu hoce, a na kesice, konzerve ili Tommy poslastice kidise kao lud. Ma iz najdubljeg sna se budi kada cuje zvuk otvaranja kesice u drugoj sobi. Samo mu to retko dajem jer se od njih najvise goji.

A konacno sam isla do pet shopa i u ponudi imaju Jaguar i Orijen hranu, kosta kilogram skoro 1000 dinara, nije bas jeftina, ali sam mislila da je to fino resenje za mog debelog macka, jer moze biti da se goji od Royala iako kupujem ugavnom onaj za sterilisane macke, zbog velikog sadrzaja UH i raznih aditiva. Ali me pokolebala prodavacica, kaze da je za mog gojaznog macka mozda bolje resenje RC Light od Jagura i Orijena, za koji sam mislila da su vise dijetalni kao viskoproteinska hrana sa malo UH, ali navodno sadrze i puno masti... .
Kupila sam domacinski 100g Jaguara za degustaciju :lol: i da prvo malo proguglam o kakvim hranama je tacno rec.

Moj macak ne jede zumance. Vise sam prestala i da mu nudim. Ili samo lizne dva puta ili nece ni to, a za kosti se tripujem da moze da se zadavi i nikad mu ih ne dajem. Nije ljubitelj ni mlecnih prizvoda, cak i meso nekad hoce malo, a nekad bezi od mesa kao da mu poturam otrov. Jedino suvu hranu hoce, a na kesice, konzerve ili Tommy poslastice kidise kao lud. Ma iz najdubljeg sna se budi kada cuje zvuk otvaranja kesice u drugoj sobi. Samo mu to retko dajem jer se od njih najvise goji.

A konacno sam isla do pet shopa i u ponudi imaju Jaguar i Orijen hranu, kosta kilogram skoro 1000 dinara, nije bas jeftina, ali sam mislila da je to fino resenje za mog debelog macka, jer moze biti da se goji od Royala iako kupujem ugavnom onaj za sterilisane macke, zbog velikog sadrzaja UH i raznih aditiva. Ali me pokolebala prodavacica, kaze da je za mog gojaznog macka mozda bolje resenje RC Light od Jagura i Orijena, za koji sam mislila da su vise dijetalni kao viskoproteinska hrana sa malo UH, ali navodno sadrze i puno masti... .
Kupila sam domacinski 100g Jaguara za degustaciju :lol: i da prvo malo proguglam o kakvim hranama je tacno rec.

Orijen je odlicna hrana
gdje ti je taj pet shop?

RC je djubre tesko

- - - - - - - - - -

Jagur nije dobio ni prelaznu ocenu, liznuo je jedno zrnce i pljucnu ga. :lol: Probala i da pomesam sa starom hranom i celo popodne je bio gladan dok mu nisam sipala nesto sto moze da jede.

sta god novo uvedes vjerojatno ces morat mijesat ako je izbirljiv

Orijen je odlicna hrana
gdje ti je taj pet shop?

RC je djubre tesko

- - - - - - - - - -

sta god novo uvedes vjerojatno ces morat mijesat ako je izbirljiv
Kod njega hrana ima prolaz uz mesanje ili nema uopste, probacu sa tim Orijenom. RC je uvek na udaru kritika, za razliku od mnogih drugih koje su postedjene. Koliko je udarna reklama, toliko je bar udarana i kritika. Nije to losa hrana, ali daleko od toga da vredi koliko kosta, plus dodaju aditive koji jesu dozvoljeni, a nisu potrebni.
A pet shop je Dr Doggy, na Banovom Brdu je, a imaju vise lokacija u gradu.
http://www.drdoggy.rs/

Kod njega hrana ima prolaz uz mesanje ili nema uopste, probacu sa tim Orijenom. RC je uvek na udaru kritika, za razliku od mnogih drugih koje su postedjene. Koliko je udarna reklama, toliko je bar udarana i kritika. Nije to losa hrana, ali daleko od toga da vredi koliko kosta, plus dodaju aditive koji jesu dozvoljeni, a nisu potrebni.
A pet shop je Dr Doggy, na Banovom Brdu je, a imaju vise lokacija u gradu.
http://www.drdoggy.rs/

losa je
i hills je los
cifre da ne pominjem
ne vrijede ni trecinu toga

e, fala za info, bas mi znaci

Izbegavati hranu gde prvo piše žitarica pa meso.prvo gledajte da je meso na prvom mestu,nikako žitarica,živinsko brašno,krompir i tako dalje kao recimo sranje kao sto je Royal Canin i HILL'S,em su skupi,em su B kvaliteta kvaliteta,placate samo brend.ako vec zelite kvalitetnu hranu puna proteina i deh.mesa,vitamina i minerala kupite: ORIJEN,N&D FARMINA,ALLEVA HOLISTIC,ACANA,BRIT CARE,THE JAGUAR ESSENTIAL,MATISSE HIGH PREMIUM,TASTE OF THE WILD,SCHESIR,ADVANCE ACTIVE DEFENSE,PURINA PRO PLAN,TRAINER,MONGE SUPER PREMIUM... odlican kvalitet hrane.

Nikad nemojte da im kupite hranu kao sto su: WHISKAS ode im bubresi i srce,KITECAT,FRISKIES,JOSERA,TOMI,CARNILOVE,OASY,REMI

Sve ovo ispod su B i C kvaliteta.

Back