Koje grupe, i kakvu muziku ste slušali kroz odrastanje, a šta sad volite?

_psihomehanicar_

Zainteresovan član
Poruka
213
Svako je od nas u raznim periodima života, odrastajuć, volio i slušao razne grupe i razne žanrove.Da li se možete sjetit šta ste u kojim godinama voleli, kako ste sazrevajuć menjali ukus i koliko mislite da vam je muzika pomogla u tome u kreirajuć vašeg ličnog pogleda na život? :) Ja sam naprimer do nižih osnovne volio Rap, kasnije sam u višim osnovne zavolio Hard Rock i to je žanr kog se i dalje držim, a u zadnje vreme volim Electro i neke alternativne žanrove koji nisu striktno definisani.Ajd da vas vidim :D

u najranijem dobu sam čuo dorse i bitlse , posle u osnovnoj školi rok i rap , u srednjoj školi još roka i razne vrste metala. posle srednje narodnjake i običnu muziku sa radija , i onda od dvaes neke kad sam dobio internet počeo sam da slušam trens, ambijetalnu i sve živo što postoji. Omiljena grupa mog života je bio Pink Floyd

Slicno i ja tako, ali zaista 80 i 90ih je generalno zlatno doba razlicitih zanrova i generalno promene na muzickoj livadi :D

90ih godina elektronska muzika menja sveeee :) danas imamo situaciju koju ja vidim kao mrtvilo, iskljucio sam se iz sadasnjih trendova, nema nista novo sto moze biti kvalitetno i posebno, sada je sve bukvalno da se napravi "HIT" koji ce biti tu na mesec dva ... i bice zaboravljen i izbrisan.

Ono sto je zaista prelepo je npr country - etno muzika (World music)

Pre osnovne i u prvim razredima osnovne svašta - od osamdesetih, preko repa (sa pet godina sam znao za Šailu i njihove pesme, a moji vršnjaci su to tek počeli da slušaju kad su postali tinejdžeri), jugoslovenskog roka i haus muzike sa početka 2000-ih, muzike tadašnjeg city records, znači nekakav dens, komercijale koja se puštala na radiju, pa i Prodigy.
U kasnijim razredima osnovne - RHCP, potom metalci, kao i klasični hard rok.
U srednjoj školi - psihodelični rok iz 60-ih najviše, bluz, glem rok, pank rok, još više jugoslovenski rok, pa i esid haus, ali iz 90-ih.
Nakon srednje, t.jest sada - tražim malo poznate bendove različitih žanrova, bilo naši, bilo strani.

Back