Koje društvene mreže koristite?

Aruena*

Buduća legenda
Poruka
34.821
Podstakla me jedna tema pa ajde da vidim šta koristite i zašto.

Imam nalog na FB. Otvorila sam ga pre tri ili četiri godine. Moji prijatelji su imali FB skoro i deset godina pre mene :lol.
Podelim neki status ili se pohvalim nekom fotkom sa letovanja ili zimovanja :D Lajkujem prijatelje i na tome se završi moje fejzbučenje. Prijatelji su mi samo oni koje lično poznajem.
Instagram imam samo kako bi kontolisala decu. Istina je da ne mogu baš sve da vidim ali bar pratim šta postavljaju.

Kao tinejdžer sam učestalije koristio fejsbuk ali nikada me to nije toliko privlačilo. Više sam koristio MSN i Skype.
Danas, kao što rekoh na toj temi na koju aludiraš, imam fejsbuk nalog ali ga praktično i ne koristim.
Instagram imam ali isključivo za gledanje hrane i stripova.
TikTok ne koristim, niti ću. To mi je za klince.
Koristim WhatsApp. Viber pošto mi moji pišu tamo.

Forum redovno koristim ali on ne spada u social media. Mimo njega je to YouTube.

Ponosno kazem nijednu , a i forum ako se racuna u drustvene mreze cu da batalim, pogledaj tu zlobu i nisku svest.....
Probao sam nije da nisam, na par konkursa za posao pise obavezno clanstvo u svih pet najvaznijih drustvenih mreza...i napravim naloge i ma gde cu ja to....
Ali zato imam aktivnih preko 100 email naloga zbog raznih registracija i raznih projekata.....tu nadoknadjujem sve sto nemam u flirt tj socijalnim mrezama..
E da koristim povremeno i viber, za jeftino zvanje....ali i to sam kilav , tj nisam bas nesto previse sirok......

Ali zato probaj da me slazes uzivo....tesko ce to ici.....

Koristim Fejsbuk jer mi nekako najviše odgovara. Volim da mi njihov algoritam izmiksa vijesti sa raznih portala. Dodajem i ljude koje lično ne poznajem ali imam visoke kriterijume, shodno tome, ne mnogo prijatelja. Ako mi neko spamuje zid sa stvarima koje me ne zanimaju stavim ga na "unfollow". Probao sam i sa Twitterom ali mi nikako nije legao. Dinamika objavljivanja: u zadnje vrijeme ne tako često, možda jedna objava sedmično. Koristim i Pinterest.

Za komunikaciju samo Messenger, WhatsApp i Viber. Imam i Telegram koji smatram najpotpunijom aplikacijom ali je koristi najmanje ljudi. Mada su meni sve to vise servisi za komunikaciju nego punokrvne drustvene mreze.

FB sam imao jedno vreme ali je nekako pao u zaborav i sveo se upravo na Messenger te sam ga penzionisao. Najvise sam vremena provodio na Twitteru mislim, kada sam ga imao, i on je umeo bas dosta vremena da mi oduzima jer je prilicno zarazna platforma kada uhvatis nit ko i sta ti je zanimljivo.
No i on se iskvario nekako, dosta se sunda nakotilo tamo i pocelo da zatrpava smisao, te u neku ruku to mi je pomoglo da i njega otklonim, doduse i danas me mine zelja da se vratim, ali ipak ne.

U nekoj emotivnoj krizi instalirao sam i Tinder, ali sam ga obrisao nakon 15 minuta jer mi je prvi match bio sa nekom trandzom, i uz svo postovanje prema transrodnim osobama, ipak sam to shvatio kao znak da bezim odatle. 😂

I Reddit sam jedno vreme praktikovao, internet u malom, zapravo mislim da mi je to bila najkorisnija dm ikada, ako se tako moze posmatrati, buduci da je odlican kako za neobavezno skrolovanje, pa tako i za odrzavanje engleskog na nekom nivou uscesem na nekim stranim subredditima.

Najgore je kad pocne automatski prevod, nista ja ne razumem onda..

Znaci od kako je imdb uveo automatski prevod a i neki drugi sajtovi, ja sam ti kao tele...
Niti sta mogu da nadjem, ajd ti pogodi koji ce film da se zove na srpskom a koji na engleskom, niti su mi sad vidljive glavne uloge prvo pa ostale,

Ali stvarno koji god sajt uvede automatski prevod, ja se pogubim, makar bio i za hranu...ili tehniku....a nesto ne vidim prekidac da moze da se bira da iskljucis...
Desava mi se u youtubeu da mi pola videa bude srpski nakaradan prevod a pola bude neki drugi jezik...

maxresdefault.jpg

Ova je za Sirene.

:mrgreen:

Back