Koje biste ime dali nacionalnom fudbalskom stadionu ?

Samo da ne bude neka arena. Dosadila su imena sa Arenom, postalo je pomodarstvo sve to. Neka se zove Nacionalni stadion i kraj. U vlasništvu države ili FSS-a i da bude multifunkcijski da mogu da se održavaju različite sportske manifestacije a ne samo fudbalske. Morao bi da bude sa pokrivenim tribinama a poželjno bi bilo da se zatvara krov ili da se ostavi mogućnost za pokretni krov ako se već nema para za to.

Ne bi mu dao nikakvo ime.Pogledajte nedeljno izdanje,dnevnih novina "BLIC".Pogledajte fotografije,iz decje bolnice "Dr.Olga Popovic-Dedijer",koja se nalazi u
beogradu.Objavljen je tekst,o ocajnom stanju,u kome se bolnica nalazi.Objavljene su i fotografije toaleta,to je uzasno.Juce su objavljeni snimci na Fejsbuku.
Slike su grozomorne.Zar je moguce,da se nasa deca lece,u ovakvim cudovisnim uslovima,a da nekom moze da padne na pamet,izgradnja "nacionalnog stadiona".
Beograd ima dva velika stadiona,i nekoliko manjih.Gledalaca ima drasticno,sve manje.Fudbal je vec kolabirao kod nas.Dati za novi stadion 15O,OOO.OOO evra !!!
Pa to bi bilo,ravno ludilu.Klinicki centar Srbije,vec trideset godina stoji zgrada,kao opomena savesti,svima,koji su bili na vlasti.Boris Tadic,i njegovi trabanti,kada
su trebali da dodju na vlast,on je rekao:Prvo kada pobedim na izborima,bice zavrsetak Klinickog centra Srbija.Bio je osam godina na vlasti,nije pipnuto nista.
Sramota je,da su nam bolnice,u tako ocajnom stanju,a mi se frljamo,sa tamo nekim glupostima,tipa fudbal.Treneri dobijaju enormno velike plate,a mi se lecimo
kao pre pedeset godina.

Ne bi mu dao nikakvo ime.Pogledajte nedeljno izdanje,dnevnih novina "BLIC".Pogledajte fotografije,iz decje bolnice "Dr.Olga Popovic-Dedijer",koja se nalazi u
beogradu.Objavljen je tekst,o ocajnom stanju,u kome se bolnica nalazi.Objavljene su i fotografije toaleta,to je uzasno.Juce su objavljeni snimci na Fejsbuku.
Slike su grozomorne.Zar je moguce,da se nasa deca lece,u ovakvim cudovisnim uslovima,a da nekom moze da padne na pamet,izgradnja "nacionalnog stadiona".
Beograd ima dva velika stadiona,i nekoliko manjih.Gledalaca ima drasticno,sve manje.Fudbal je vec kolabirao kod nas.Dati za novi stadion 15O,OOO.OOO evra !!!
Pa to bi bilo,ravno ludilu.Klinicki centar Srbije,vec trideset godina stoji zgrada,kao opomena savesti,svima,koji su bili na vlasti.Boris Tadic,i njegovi trabanti,kada
su trebali da dodju na vlast,on je rekao:Prvo kada pobedim na izborima,bice zavrsetak Klinickog centra Srbija.Bio je osam godina na vlasti,nije pipnuto nista.
Sramota je,da su nam bolnice,u tako ocajnom stanju,a mi se frljamo,sa tamo nekim glupostima,tipa fudbal.Treneri dobijaju enormno velike plate,a mi se lecimo
kao pre pedeset godina.

Ovo su samo jeftine politicke igre i poeni. Besomucna obecanja vlasti da ce oni napraviti ovo i ono da ce 2016 biti godina prosperiteta i boljeg zivota itd. To su price koje gutama vec godinama od kada je ova vlast na celu drzave. Videsmo 10% manje plate i penzije i poskupljenja svi mogucih racuna i osnovnih ljudskih potrepstina. Da ne idem u politiku sada ali od stadiona nema nista. To ce ici samo dok ne prodju izbori i dovidjenja.

Ja se protivim izgradnji novog stadiona !!! Postoji na hiljade stvari koje su vaznije da drzava da pare !! Ovo sa stadionom je vredjanje inteligencije naroda.

Ali na primer kada bi imali para i kada bi se gradio predlozio bi ime KARADJORDJE ali posto vec postoji jedan stadion sa tim imenom e onda bih predlozio da se zove STEVAN SINDJELIC ili SVETI CAR LAZAR ili DRAZA MIHAILOVIC ili ZIVOJIN MISIC ili STEPA STEPANOVIC ili RADOMIR PUTNIK....

Eto nekoliko predloga..

1979. Kup UEFA
Zvezda tuče Bajern sa 2:0. i tako već u prvom poluvremenu anulira poraz iz Nemačke.

Pun stadion,
očekujemo kako je krenulo, da razbijemo Švabe.

Na kraju je bilo 3:2 za nas, nedovoljno, nedovoljno ...
Bio sam mlad,
pun nade,
i na kraju jako razočaran !

Ali sam bio i dovoljno pametan da u naš fudbal nikada više ne polažem nadu !

I zaista,
šta će nama nacionalni stadion ?
Toliko stadiona, a mi da pravimo reprezentativni !?
Za fudbal kakav igramo dobra je i ona praksa
da reprezentacija igra po svim boljim stadionima Srbije.

Preko četrdeset godina pogledam po koju utakmicu
i skupilo se iskustva.
Odgovorno tvrdim :
Ništa se nije promenilo u našoj igri za sve te godine !
Ništa !!!

1.
I dalje iz stava mirno ( dakle ne iz trka ) dodajemo loptu saigraču
koji takođe stoji mirno ! :eek:

2.
I dalje su svađe i prigovori sudiji glavni uzroci silnih kartona - bez obzira na važnost meča !!!

3.
I dalje sportski komentatori lože neupućene rečenicama
kako treba da popravimo ovo i ono u igri i pristupu ...
Ha, ha, ha !
Pa da smo hteli da menjamo - promenili bi odavno, zar ne ?

Itd. itd.

I na kraju krajeva, nisu toliko važne pobede.
Ali igra, hmmm ...
E ona mora da bude dobra, duhovita, vrcava, poštena
inače nema smisla !!!

Back