Koja zena danas zeli da ima troje ili vise dece?

Tačno. Ja se sa tim isto slažem. Dijete koje na tacni dobije sve danas sutra uskraćeno je za tu mogućnost da nauči da se samo za nešto izbori u životu. Naravno da ja kao roditelj želim najbolje svojoj djeci ali isto tako ne olakšavam im put da toga dođu. Djeca moraju da nauče da se bore, da dijele, da žele.
Sjećam se kad je moja starija kćerka ekspresno sredila mob.telefon kog smo joj kupili. Zakukala je da joj odmah kupimo drugi i to još gospođica tražila iphone. Ja sam joj rekla nema, ne može. Kad uštediš bar pola novca od te sume možemo da pričamo na tu temu. I da vidite kako može, kako je uspjela i kako se sad to čuva i cijeni.

Blizanke takođe....njih dvije jedan mobilni telefon imaju. Pa ne samo što su na taj način naučile da dijele već samim tim im je i uskraćeno vrijeme i da non stop vise na telefonu.

Takođe prije 2 god moja najstarija kćerka kad je završila osnovnu školu (a svi znamo da je to najduži raspust) mi izbila oči kako joj je dosadno. A jel ti dosadno....e pa neće ti više biti. Pa sam je prijavila kao volontera za rad sa djecom sa specijalnim potrebama. Uči...prihvataj razlike, obogati sebe, prizemlji se, budi humana...pa da vidite kako se svijest mijenja.

Ja sam tetka dvema americkim devojcicama,imaju americka imena,brat od ujaka mi je ozenjen Amerikankom iz drzave New York.Postala sam tetka jednoj od devojcica kad sam imala 19=20 godina. One su mi sve u zivotu.Nedavno je njegova zena postavila snimak dve devojcice kako slusaju muziku,i progovara starija,cist americki akcenat.Ne znaju srpski, starija govori nekoliko osnovnih reci ali,da imaju divno detinjstvo imaju. Idu na jedrenje,onda prodaju one girl scouts, plesu,putuju,bile su u Parizu,zaista brat se trudi da im pruzi sve,ja nikad recimo nisam jedrila kao mala,i mnoge stvari koje one rade jednostavno su mi novina,iako znam da je u Americi obicaj za decu.

Back