koja to forumasica ne zna da pravi gibanicu?!

prFa :D
290812-1707.jpg

Poslednja izmena:
Volim da kuvam, lepo kuvam, sve kuvam ali eto gibanicu cu tek sutra prvi put napraviti. Ako je neko opravdanje za bosansku pitu sam ekspert. :)

Sve zene peru prozore mozda na razlicite nacine ali rezultat je isti, tako je i sa pranjem i peglanjem. Kuhinja je jedini kucni posao gde zena moze uneti sebe, po cemu se svaka razlikuje. Dopusta kreativnost, osobenost.

Znam da kuvam ali ne sve
ono sto kuvam je bar dobro a posto imam dva neverovatna probiraca onda i mora da bude dobro

ono sto znam: pasulj, sarmu, podvarak, pilav, musaku, gulas, cufteta, paprikas, corbu, supu, rinflajs, punjene paprike, spanac, boraniju, slatki kupus, znam da pohujem sve vrste mesa i povrca, standardno da ispecem i isprzim (mada ovo me obicno mrzi da uradim da bude bas onako da prste polizes), fasirane snicle, grasak s mesom, i kao prilog, paste, rusku, mimoza, tasmajdansku salatu i slicno....
ono sto ne znam da pravim su sarmice od zelja
od testa i peciva znam skoro sve
jedino mi pite nisu specijalnost
od torti i slatkisa mogu da napravim sta hoces kad imam vreme, materijal kakav treba da imam i alat koji mi je neophodan ali ne umem da ukrasavam torte
za to je Mindjusica talenat
izvanredno pravim domace kiflice, ustipke, projaru i slicna testa, cak bolje od moje svekrve
ono gde je nikad necu dostici su pite i sitni kolaci
ali dobro :neutral:

reče mi jedna oosba i ja pitam vas.

I uopšteno koliko znate da kuvate i koliko često i šta kuvate? Dugo kuvana jela, kao iz bakine kuhinje, modernija brza varijanta savremenog čoveka, onaj Oliver Džejmi fazon ili tresnete konzervu na sto ? :lol:

Sva tri, najcesce prvo, ali kako sam kad raspolozena...obozavam sve da jedem, pa volim i da kuvam....ali sto volEm gulas iz konzerve :zaljubljena:

Back