Koja negativna uverenja o novcu ste čuli?

Jasna

Stara legenda
Banovan
Poruka
89.439
Bilo da sami u to verujete ili da ste samo čuli negde, zanima me
koja negativna uverenja o novcu znate?

Jedan od razloga zašto ljudi nemaju novca, može biti i taj što o novcu
misle loše. Ko će imati novac, ako veruje da će ga novac pokvariti ili
da će mu poruzrokovati stres, svađe?

Evo nekih za početak..

Novac kvari ljude
Novac je izvor svih zala
Novac je izvor stresa
Novac je izvor svađe
Bogati ljudi su sebični
Do novca se može samo na pokvaren način

Pa nastavite niz i prokomentarišite koliko vam takva uverenja imaju
smisla.

novac je kao droga.........sto ga vise konzumiramo , to smo vise zavisni od njega.
Milijarder, kada padne sa 6 milijardi evra na 1 milijardu, ubija se, ili, u najmanju ruku, sebe smatra siromahom.
Jel to tačno? Naviknemo da do nečega dolazimo na lakši način uz
pomoć novca i onda postajemo nesposobni da se bez novca
snađemo? To je baš uobičajeno uverenje ovde kod nas. Sve se
ponosimo kako nalazimo razne prečice. ''Ovi sa zapada ne bi
preživeli da su na našem mestu''.

novac je kao droga.........sto ga vise konzumiramo , to smo vise zavisni od njega.
Milijarder, kada padne sa 6 milijardi evra na 1 milijardu, ubija se, ili, u najmanju ruku, sebe smatra siromahom.
А тек кад сиротан са 6000 евра падне на 1000 евра, исто се убија, или, у најмању руку, себе сматра сиромахом.

To bi bilo neko negativno uverenje o ženama? Da su im pare prioritet
il tako nešto..

Сг га ломи

Негативно је уверење да жене воле паре.

Жене воле паре, као и мушкарци, и то уверење треба да буде позитивно.

Гукни колубе

images (3).jpg

Novac treba da nam obezbedi egzistenciju a ne da se pretvori u simbol hedonizma ko sto nas je na to navodio doskorasnji liberalni kapitalizam.
Nazalost, bez izuzetka, vidimo da "glad" za bogatstvom deformise coveka, brise u njemu humanizam, pretvara ga u zver , dobija zelju da ima moc i da vlada nasim zivotima...........pretvara se u psihicki bolesnu osobu, koja vise ne primecuje lepote sveta oko sebe.
Da li su se aktuelni svetski milijarderi borili za bolji zivot "zaradjujuci" milijarde ? Bilo bi im dovoljno i stotinak hiljada evra za lep i udoban zivot, ali ne, oni zele 10 milijardi, a kada dodju do njih, onda zele 70 milijardi....................zasto? Niti pokusavaju niti umeju to objasniti........a odgovor je u postupnoj deformaciji njihove psihe u odnosu na realne vrednosti zivota. Njima je vaznija jahta i Lambordzini nego normalan krvni pritisak , zivot bez stresa........

А тек кад сиротан са 6000 евра падне на 1000 евра, исто се убија, или, у најмању руку, себе сматра сиромахом.
siromah, ali ne siromah koji je doziveo finansijsku katastrofu kataklizmicnih razmera. Lako ce takav "siromah" ponovo da zaradi tih 6000 evra........mnogo lakse nego onaj sto treba da ponovo zaradi 6 milijardi evra.

Novac treba da nam obezbedi egzistenciju a ne da se pretvori u simbol hedonizma ko sto nas je na to navodio doskorasnji liberalni kapitalizam.
Nazalost, bez izuzetka, vidimo da "glad" za bogatstvom deformise coveka, brise u njemu humanizam, pretvara ga u zver , dobija zelju da ima moc i da vlada nasim zivotima...........pretvara se u psihicki bolesnu osobu, koja vise ne primecuje lepote sveta oko sebe.
Da li su se aktuelni svetski milijarderi borili za bolji zivot "zaradjujuci" milijarde ? Bilo bi im dovoljno i stotinak hiljada evra za lep i udoban zivot, ali ne, oni zele 10 milijardi, a kada dodju do njih, onda zele 70 milijardi....................zasto? Niti pokusavaju niti umeju to objasniti........a odgovor je u postupnoj deformaciji njihove psihe u odnosu na realne vrednosti zivota. Njima je vaznija jahta i Lambordzini nego normalan krvni pritisak , zivot bez stresa........
Slažem se da novac ne treba da nam bude prioritet, niti u prvih pet mesta
na listi prioriteta, ali nije ni nebitan.

Ako sebi dopustim da imam više novca nego što imam sada, to me sigurno
neće dovesti u poziciju milionera. Barem ne u skorije vreme.. :lol: Tako da
o njima neću ni da razmišljam.

Slažem se da novac ne treba da nam bude prioritet, niti u prvih pet mesta
na listi prioriteta, ali nije ni nebitan.

Ako sebi dopustim da imam više novca nego što imam sada, to me sigurno
neće dovesti u poziciju milionera. Barem ne u skorije vreme.. :lol: Tako da
o njima neću ni da razmišljam.
sto vise imas novca to on ima manju vrednost kod tebe, nekada si bila zadovoljna sa 500 stotina evra........i toliko trosila, danas imas 1500 evra a cini ti se da zivis isto kao i sa 500 evra. Sa 5000 evra, smatraces za normalno da nosis skupu garderobu, vozis mercedes kabrio, imas bazen u dvoristu...............sa 20 000 evra bice ti sasvim normalno da imas stan na moru, jahtu , skupe nakite................pa kad ti odjednom padnu prihodi sa 20 000 evra na 500 stotina evra mesecno, osecaces se bedno i siromasno...........iako si nekada sa 500 evra bila zadovoljna svojim standardom.

Back