Koja jednom prevari - ponovo ce!

ciscenje, brisanje, kuvanje, odgajanje dece i trpanje sa djokom postarom zena moze i bez tebe sugice, da se ne lazemo. jos ako je poslovno vesta pa ima neki svoj biznis, koji ces joj cujac jos i ti, narocito ako djoka taslachi sa mladalackim entuzijazmom? :lol:
ocekujes valjda da ce te sa zahvalnoscu gledati takvog svog zadrliglog, dok ti se mast od pecenja sliva niz bradu na dlakave tetovirane grudi a dah smrdi na rakijetinu brlju ? pa jos da trpi i tvoje izlete sa kojekakvim brkatim shankericama i adolescentnim napaljenguzama iz unutrasnjosti?
molim te sugi, reci da se salis: )))

Moze hipoteticki al kad ta ista nema muza to je podlozno osudi okoline a i Djoka postar je lajav pa ce da je oglasi po celom selu kao drolju a onda tesko li se njoj i sitnoj deci.Decu ce da zaebavaju svi u skoli a nju ce u pekari da olajavaju sve u sesnaest.:hahaha:Apropo svega pre par dana bio sam na groblju u Sremskim Karlovcima i primetih jedan velelepan spomenik iz starih vremena sa vrlo zanimljivim epitafom ii posvetom.Zahvalna supruga podize spomen svome dobrom i nikad prezaljenom muzu.
Posto su moji preci tu uglavnom upokojeni a znam i lokalnu populaciju upitah jednog starog gospodina da mi isprica o kome se radi posto mi je deda kad sam deran bio nesto o tom liku pricao.Dobih potvrdu da se radi o pocivsem postanskom sluzbeniku i jedno vreme cak i mesnom nacelniku koji je dusu ispustio 1898 .Inace nadaleko poznatom kartarosu zenskarosu pijancu i mlatitelju te iste kojoj je znao cesto koske prebrojavati i sa njenom glavom lupati malter po zidovima kad ga karta nije htela il kad bi mu supa bila mlaka manje slana a snenokle okasnile il spricer bio van mere i propisa.
Dakle ta ista je forke suze lila nad svojim pokojnikom i zalila ga sve do svoje smrti a deca su mu bila sve cestiti ljudi koji su sacuvali spomen na svog taju.Dakle dobih iz starih vremena jos jednu potvrdu da sa zenama treba biti bas takav ..

u pravu si za jedno, razvedena zena a i udovica su cesto na meti kojekakvih predrasuda i olajavanja.
mnoge se bukvalno zatvore u svoju ljusturu, upravo iz razloga da neka od tih "pretpostavki" ne dopre do usiju njihove dece, sto je narocito izrazeno u maloj sredini, gde svi vode tudju brigu dok najmanje ciste u svom dvoristu koje je najcesce ogrezlo u nemoralu i prljavstini.

a djoka postar je mozda i sam ozenjen, pa ne sumnjam da ce zarad sebe voditi racuna o diskreciji:lol:

Sama ta rec PREVARA,veoma mnogo me asocira,na sirovog muskarca,sa Balkanskog polu-otoka.Niko nikoga ne moze
da prevari,u seksualnom smislu.Ako se zeni,koja ima stalnu vezu,seksualno svideo,neki drugi muskarac,za koga ona
misli,da moze seksualno da je zadovolji,kakva je tu PREVARA u pitanju.Devojka je dozivela jedan buran,jedan seksualni
cunami,sa drugim muskarcem,i sta onda ? Pa njen stalni prijatelj,ako je stvarno voli,treba da bude srecan,sto je njegova
voljena devojka,dobila puno seksualno zadovoljstvo sa drugim muskarcem.Oni ce i dalje nastaviti svoju vezu.Nema tu
nikakve misterije,i glupe ljubomore.Njegova seksualna partnerka,treba detaljno da mu opise,kako je drugi muskarac zadovoljio,i da on,tako edukovan,pokusa da i sam radi tako,kako je onaj drugi,sa njegovom devojkom,vodio seksualni cin.

Jel?
Tvoje shvatanje je poprimilo isuvise zapadnjacku notu.

To je skroz tacno i isto je kada su pitanju i zene i muskarci.Mislim da nije potrebno Americko istrazivanje sa univerziteta u Denveru da nam to kaze.

s tim da su zene vece strasljivice pa kad prevale to -gotovo je postale su qurave zauvek nema nazad , a musko uvek moze da se smiri i skrasi.

- - - - - - - - - -

u pravu si za jedno, razvedena zena a i udovica su cesto na meti kojekakvih predrasuda i olajavanja.
mnoge se bukvalno zatvore u svoju ljusturu, upravo iz razloga da neka od tih "pretpostavki" ne dopre do usiju njihove dece, sto je narocito izrazeno u maloj sredini, gde svi vode tudju brigu dok najmanje ciste u svom dvoristu koje je najcesce ogrezlo u nemoralu i prljavstini.

a djoka postar je mozda i sam ozenjen, pa ne sumnjam da ce zarad sebe voditi racuna o diskreciji:lol:

ne vidim nesto da se zatvaraju , stavise danas je to na po-nos , sva stare predrasude i poslovice su tacne i nisu olajavanja bez razloga.

Moze hipoteticki al kad ta ista nema muza to je podlozno osudi okoline a i Djoka postar je lajav pa ce da je oglasi po celom selu kao drolju a onda tesko li se njoj i sitnoj deci.Decu ce da zaebavaju svi u skoli a nju ce u pekari da olajavaju sve u sesnaest.:hahaha:Apropo svega pre par dana bio sam na groblju u Sremskim Karlovcima i primetih jedan velelepan spomenik iz starih vremena sa vrlo zanimljivim epitafom ii posvetom.Zahvalna supruga podize spomen svome dobrom i nikad prezaljenom muzu.
Posto su moji preci tu uglavnom upokojeni a znam i lokalnu populaciju upitah jednog starog gospodina da mi isprica o kome se radi posto mi je deda kad sam deran bio nesto o tom liku pricao.Dobih potvrdu da se radi o pocivsem postanskom sluzbeniku i jedno vreme cak i mesnom nacelniku koji je dusu ispustio 1898 .Inace nadaleko poznatom kartarosu zenskarosu pijancu i mlatitelju te iste kojoj je znao cesto koske prebrojavati i sa njenom glavom lupati malter po zidovima kad ga karta nije htela il kad bi mu supa bila mlaka manje slana a snenokle okasnile il spricer bio van mere i propisa.
Dakle ta ista je forke suze lila nad svojim pokojnikom i zalila ga sve do svoje smrti a deca su mu bila sve cestiti ljudi koji su sacuvali spomen na svog taju.Dakle dobih iz starih vremena jos jednu potvrdu da sa zenama treba biti bas takav ..
ne znam za tog, al u mom selu, ove sto su ostale udovice od strogih muzeva, svaki dan trce na groblje, nose im kafe i cigare, bilo da je sneg do pojasa, ili letnja zega, grobovi im uredni,cvece, svece, itd
ove sto su imale dobre muzeve odu samo o zadusnicama, ili ni tad, grobovi im zarasli u travu

ne znam za tog, al u mom selu, ove sto su ostale udovice od strogih muzeva, svaki dan trce na groblje, nose im kafe i cigare, bilo da je sneg do pojasa, ili letnja zega, grobovi im uredni,cvece, svece, itd
ove sto su imale dobre muzeve odu samo o zadusnicama, ili ni tad, grobovi im zarasli u travu

Valja ženu parkirati svaki dan. Posle to pređe u dobru naviku.

pa prebijanje je krivicno delo valjda, inace bi mnogi bili isprebijani bez problema
a arkan je mozda ziv

- - - - - - - - - -

a mama i tata? bili nestasni il monogamno?
koji ,tvoji?
na kupusijadi u mrcajevcima pevao mi covek na uvcce pod satorom ,zamalo da padne ja se refleksno naslonio na njega a on na stakama a cajke samo igraju oko mene zena se namracila ko hitler na rusiju :super::klap:

A ne mora nista da znaci....ne postoji univerzalan obrazac koji moze da se primeni na svaki slucaj. Svaki odnos je za sebe i m sami mozemo biti totalno razliciti sa razlicitim ljudima. Neko ce da vara jer ne zna za bolje i zato sto u tom trenutku nije sa pravom osobom. Neko ce to da uradi jednom i nijednom. Neko je serijski svaler. Ako volis tu osobu, ako se ta osoba ponasa u sustini lepo prema tebi i tvojoj porodici, ako osoba ima dosta kvaliteta, onda treba pruziti drugu sansu. Svi mi gresimo, pogresno procenjujemo, pogresno mislimo...nismo bezgresna ni savrsena bica. Nekada mi povredimo nekada nas povrede. Ali, nisu tu stvari tako proste u ljubavi.

Najlakse je biti iskljuciv i osudjivati. Lako je voleti bezgresno i savrseno bice, ali ajde voli pravu osobu sa svim svojim slabostima i manama. Lako je voleti necije vrline i kad te dize u nebesa, voli ga onda i kada pogresi i kada skrene sa puta, pa mu pruzi ruku da se vrati na pravi put. To je ljubav, a ne...volim te dok mi ides uz dlaku. Nije to bas tako. Naravno i u ovome treba imati meru i razumevanje treba da ima svoju granicu, da ne unistis sebe, ali ljubav postoji da bi nam pomogla da budemo bolje osobe i da nas nauci neke lekcije. Isto tako, ako dozvolis da te kroz zivot vodi sujeta je jako losa stvar. Kod tih prevara je najcesce sujeta povredjena. Ali, postoji nesto sto treba da bude jace i bitnije od bilo koje sujete a to je ljubav i zajednistvo. Ne mora da znaci da taj koji te je prevario, da te ne voli iz dubine svoje duse i da mozda niko nece biti prema tebi dobar kao sto je on. Ali kao sto i zene pogrese i povrede milion puta muskarca iz neke svoje gluposti ili zaslepljenosti, tako i oni povrede zenu.

Sve je to zivot.. Svakoga ce sacekati neki problem..ali ono sto je bitno je da se problemi mogu prevazici i resiti i da kad naidje teskoca ne mora da znaci da je sve lose i da je ta osoba losa. Kada se ljudi zaista vole, mogu da prevazidju i zaborave. I hvala bogu da je tako.

Istraživači sa studije Univerziteta u Denveru, potvrdili su onu staru – "Ko jednom prevari, prevariće opet".

Takođe, rezultati su pokazali i kako je varanje obrazac koji se ponavlja, kako za one koji varaju, tako i za one koji su prevareni i čije je poverenje poljuljano.

Vođa istraživanja Kajla Knop je ispitala 484 osobe starosti između 18 i 34 godine koje nisu u braku, i saznala da su oni koji su prevarili jednom, to najčešće ponavljali i u narednim vezama. Takođe, oni koji su prevareni, takođe su bili skloniji tome da dožive neveru od strane budućih partnera.

Ovaj obrazac se ne mora ograničiti samo na pitanje nevere, već se može primeniti i na agresivna ponašanja poput fizičke agresivnosti i emocionalnog zlostavljanja, koja su bila učestala u ovakvim vezama.

"Želimo da verujemo kako učimo iz sopstvenog iskustva i na sopstvenim greškama, posebno kad se radi o ljubavi, ali to očigledno nažalost nije tako. Zapravo je prilično teško razbiti negativne obrasce na koje smo navikli i po kojima smo naučili da funkcioništemo, posebno kad se radi o ljubavnim vezama", kazala je Knop.

Ranija istraživanja su pokazala kako su osobe koje varaju jako dobre u racionalizaciji sopstvenih motiva koji ih "teraju" na prevaru, a psiholozi smatraju da se to dešava, između ostralog, jer su prilično sigurni u svoje sposobnosti da kontrolišu riskantne situacije i prevaru sakriju od partnera.

Takođe, ove osobe su sklone prevarama, budući da kod njih ovakav vid riskantnog ponašanja, svesti o tome da se radi o zabranjenom voću, i bojazni od toga da bi mogli biti otkriveni, izaziva seksualno uzbuđenje, zbog čega nisu u stanju i ne žele da prekinu ovaj način ponašanja.

Varanje je relativno često među parovima, i, sudeći prema statistici, pogađa oko 55 odsto veza u Sjedinjenim Američkim Državama. Nasilje u vezama takođe - čak 29 odsto žena prijavi nasilno ponašanje u vezi, a 94 odsto od tog postotka su žrtve emocionalnog nasilja. Koliko je tek onih koje ćute i ne prijavljuju nasilje?

Naravno, nasilju su izloženi i muškarci.

/copy/

totalna glupost,mogu ja da budem u vezi s nekim ko je pre mene varao pola riba,al mene da ne vara.al isto tako smatram da oni koj su varali a sad bi da budu verni ne treba nikad da priznaju kakvi su bili u ranijoj vezi,jer to budi nepoverenje...

A ne mora nista da znaci....ne postoji univerzalan obrazac koji moze da se primeni na svaki slucaj. Svaki odnos je za sebe i m sami mozemo biti totalno razliciti sa razlicitim ljudima. Neko ce da vara jer ne zna za bolje i zato sto u tom trenutku nije sa pravom osobom. Neko ce to da uradi jednom i nijednom. Neko je serijski svaler. Ako volis tu osobu, ako se ta osoba ponasa u sustini lepo prema tebi i tvojoj porodici, ako osoba ima dosta kvaliteta, onda treba pruziti drugu sansu. Svi mi gresimo, pogresno procenjujemo, pogresno mislimo...nismo bezgresna ni savrsena bica. Nekada mi povredimo nekada nas povrede. Ali, nisu tu stvari tako proste u ljubavi.

Najlakse je biti iskljuciv i osudjivati. Lako je voleti bezgresno i savrseno bice, ali ajde voli pravu osobu sa svim svojim slabostima i manama. Lako je voleti necije vrline i kad te dize u nebesa, voli ga onda i kada pogresi i kada skrene sa puta, pa mu pruzi ruku da se vrati na pravi put. To je ljubav, a ne...volim te dok mi ides uz dlaku. Nije to bas tako. Naravno i u ovome treba imati meru i razumevanje treba da ima svoju granicu, da ne unistis sebe, ali ljubav postoji da bi nam pomogla da budemo bolje osobe i da nas nauci neke lekcije. Isto tako, ako dozvolis da te kroz zivot vodi sujeta je jako losa stvar. Kod tih prevara je najcesce sujeta povredjena. Ali, postoji nesto sto treba da bude jace i bitnije od bilo koje sujete a to je ljubav i zajednistvo. Ne mora da znaci da taj koji te je prevario, da te ne voli iz dubine svoje duse i da mozda niko nece biti prema tebi dobar kao sto je on. Ali kao sto i zene pogrese i povrede milion puta muskarca iz neke svoje gluposti ili zaslepljenosti, tako i oni povrede zenu.

Sve je to zivot.. Svakoga ce sacekati neki problem..ali ono sto je bitno je da se problemi mogu prevazici i resiti i da kad naidje teskoca ne mora da znaci da je sve lose i da je ta osoba losa. Kada se ljudi zaista vole, mogu da prevazidju i zaborave. I hvala bogu da je tako.

au al je ovu izjahalo alfa muzjaka, totalno se primila na pricu i poverovala.....:whistling:

Back