Koja jednom prevari - ponovo ce!

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Istraživači sa studije Univerziteta u Denveru, potvrdili su onu staru – "Ko jednom prevari, prevariće opet".

Takođe, rezultati su pokazali i kako je varanje obrazac koji se ponavlja, kako za one koji varaju, tako i za one koji su prevareni i čije je poverenje poljuljano.

Vođa istraživanja Kajla Knop je ispitala 484 osobe starosti između 18 i 34 godine koje nisu u braku, i saznala da su oni koji su prevarili jednom, to najčešće ponavljali i u narednim vezama. Takođe, oni koji su prevareni, takođe su bili skloniji tome da dožive neveru od strane budućih partnera.

Ovaj obrazac se ne mora ograničiti samo na pitanje nevere, već se može primeniti i na agresivna ponašanja poput fizičke agresivnosti i emocionalnog zlostavljanja, koja su bila učestala u ovakvim vezama.

"Želimo da verujemo kako učimo iz sopstvenog iskustva i na sopstvenim greškama, posebno kad se radi o ljubavi, ali to očigledno nažalost nije tako. Zapravo je prilično teško razbiti negativne obrasce na koje smo navikli i po kojima smo naučili da funkcioništemo, posebno kad se radi o ljubavnim vezama", kazala je Knop.

Ranija istraživanja su pokazala kako su osobe koje varaju jako dobre u racionalizaciji sopstvenih motiva koji ih "teraju" na prevaru, a psiholozi smatraju da se to dešava, između ostralog, jer su prilično sigurni u svoje sposobnosti da kontrolišu riskantne situacije i prevaru sakriju od partnera.

Takođe, ove osobe su sklone prevarama, budući da kod njih ovakav vid riskantnog ponašanja, svesti o tome da se radi o zabranjenom voću, i bojazni od toga da bi mogli biti otkriveni, izaziva seksualno uzbuđenje, zbog čega nisu u stanju i ne žele da prekinu ovaj način ponašanja.

Varanje je relativno često među parovima, i, sudeći prema statistici, pogađa oko 55 odsto veza u Sjedinjenim Američkim Državama. Nasilje u vezama takođe - čak 29 odsto žena prijavi nasilno ponašanje u vezi, a 94 odsto od tog postotka su žrtve emocionalnog nasilja. Koliko je tek onih koje ćute i ne prijavljuju nasilje?

Naravno, nasilju su izloženi i muškarci.

/copy/

Sama ta rec PREVARA,veoma mnogo me asocira,na sirovog muskarca,sa Balkanskog polu-otoka.Niko nikoga ne moze
da prevari,u seksualnom smislu.Ako se zeni,koja ima stalnu vezu,seksualno svideo,neki drugi muskarac,za koga ona
misli,da moze seksualno da je zadovolji,kakva je tu PREVARA u pitanju.Devojka je dozivela jedan buran,jedan seksualni
cunami,sa drugim muskarcem,i sta onda ? Pa njen stalni prijatelj,ako je stvarno voli,treba da bude srecan,sto je njegova
voljena devojka,dobila puno seksualno zadovoljstvo sa drugim muskarcem.Oni ce i dalje nastaviti svoju vezu.Nema tu
nikakve misterije,i glupe ljubomore.Njegova seksualna partnerka,treba detaljno da mu opise,kako je drugi muskarac zadovoljio,i da on,tako edukovan,pokusa da i sam radi tako,kako je onaj drugi,sa njegovom devojkom,vodio seksualni cin.

Sama ta rec PREVARA,veoma mnogo me asocira,na sirovog muskarca,sa Balkanskog polu-otoka.Niko nikoga ne moze
da prevari,u seksualnom smislu.Ako se zeni,koja ima stalnu vezu,seksualno svideo,neki drugi muskarac,za koga ona
misli,da moze seksualno da je zadovolji,kakva je tu PREVARA u pitanju.Devojka je dozivela jedan buran,jedan seksualni
cunami,sa drugim muskarcem,i sta onda ? Pa njen stalni prijatelj,ako je stvarno voli,treba da bude srecan,sto je njegova
voljena devojka,dobila puno seksualno zadovoljstvo sa drugim muskarcem.Oni ce i dalje nastaviti svoju vezu.Nema tu
nikakve misterije,i glupe ljubomore.Njegova seksualna partnerka,treba detaljno da mu opise,kako je drugi muskarac zadovoljio,i da on,tako edukovan,pokusa da i sam radi tako,kako je onaj drugi,sa njegovom devojkom,vodio seksualni cin.

HAAHAHAHA ovo mi nikako ne pije vodu, da ga zena edukuje kako joj je bilo sa ljubavnikom :D to kod nas covece nikad nece moci, zena je tvoja i ne moze tamo da je jase ko stigne, a ti da budes hepi jer se ona hebe sa dreugim i stice novo sexualno saznanje.

To je smislio BALKANSKI MACHO. :aha2:

Mislim da gresis, ova teorija je rasprostranjena svuda u svetu. Realno gledano, zene se teze odlucuju na prevaru. Uvek imaju u glavi onu "lampicu" koja ih tera da budu razumne i sagledaju posledice svojih postupaka tri koraka unapred. Retko koja ce tek tako, radi reda prevariti. Ali one ce i lakse preci i preko partnerove prevare. Nece je oprostiti, natrljace je na nos i kada moze i kada ne moze, ali nece tako lako rasturiti svoju porodicu zbog neke tamo afere svog muza. E sada, problem je kada se partner zaljubi, hoce nov zivot, a ne zna kako da bezbolno privede kraju ovaj postojeci. Naravno, ova prica pokriva uglavnom parove koji su u braku sa sve sitnom decom. Veze se mnogo brze raskantaju ako dodje do prevare, nema tog razloga koji bi ih naterao da progutaju ponos i zive sa cinjenicom da su izdati.

I varanje se moze posmatrati kao zavisnost, neka adrenalinska inekcija, promjena partnera novo upoznavanje, osvajanje. Zena jos ima tu dodatnu potrebu da se osjeca pozeljnom voljenom da opet ima leptirice u stomaku... Daj joj malo paznje i vec je res pecena.

Dakle, utvrdili su da ko vara, varaće svakog partnera, jer mu je stalo do toga, da bude i sa drugima, bez obzira na to sa kime i kakvim je, okolnosti, povode, šta već, i takođe da oni koji bivaju varani to dopuštaju i dalje, bez obzira na promenu partnera (koji vara)... Ebeš istraživanje, ovo je mogla i moja baba da im kaže.

a sta ti je prevara, kad ima pravog seksa
a ove platonske i sajber to se ne vazi

po tome bi svaki misaoni ili emotivni iskorak iz veze znacio neku vrstu prevare.
nemoguce je ocekivati da covek/zena 24/7 bude fokusiran na iskljucivo jedno ljudsko bice.
zbog toga verujem da je prevara iskljucivo fizicka, a ovi sajber i platonski izleti samo pokusaj da se sa bezbedne udaljenosti pobegne od trenutne bracne letargije , ali zadrzi lojalnost.

Poslednja izmena:
u usta poljubac
pa sta znam, samo se poljubis s nekim i to je prevara
a recimo ti imas muza, svejedno ti je ako on ima serijski neke sajber ljubavnice? mada ne moze samo sajber
i tako sve je to rastegljivo a mozda i nije

- - - - - - - - - -

Dopisivanje po forumu sa sexualnim predatorima je isto cin prevare.

a sto, moze i sa obicnim ljudima

- - - - - - - - - -

ma nemoj da vam sve to glavu hebe
izvini zbunila sam te gore samo si razgovarala

- - - - - - - - - -

hehe zlo sam moram da se nashtimujem :III
a necu

Back