Koja je svrha slim veš mašina?!?

Koja je svrha slim veš mašina (plića 10 cm) od klasične kada je svako jutro nalazim na sred kupatila?!?? Ko je smislio takvu glupost? Imam dve slim jedna je samsung plaćena 800 evra a druga je beko 200 evra. Isto đuskaju i šetaju.

NE KUPUJTE SLIM VEŠ MAŠINE!
Zahebo si se kad si kupio slim koja se ne puni odozgo. Moja se puni odozgo, plus je programirana od pametnih ljudi.
Znači, krene na centrifugu, neki put nastavi da centrifugira, neki put uspori, krene malo unazad, pa ponovo na centrifugu.
Kad ravnomerno rasporedi veš, odradi centrifugu bez skakanja i to je to.

Na novim veš mašinama? Ae ne kenjaj ako imaš osnovno znanje iz fizike.

Sve slim sa frontalnim punjenjem skaču!
Lol nije tačno...
Evo juče sam prao ćebe i na 1000 obrtaja nije skakala ..
Desi se da stavim bukvalno trećinu kapaciteta i krene malo da poskakuje ..nista strasno.
Moja teorija je da ove sa inverter motorom manje skaču od onih klasičnih sa četkicama/kajšem.

LG kaže direct drive , ima smisla...

Lol nije tačno...
Evo juče sam prao ćebe i na 1000 obrtaja nije skakala ..
Desi se da stavim bukvalno trećinu kapaciteta i krene malo da poskakuje ..nista strasno.
Moja teorija je da ove sa inverter motorom manje skaču od onih klasičnih sa četkicama/kajšem.

LG kaže direct drive , ima smisla...
Inverter motor je isto motor, dakle nema veze. Imam slim inverter i skače. Problem je u slim dizajnu koji ima lošu geometriju bubnja u odnosu na centripetalnu silu koja uzrokuje pomeranje ležišta i disbalans same mašine. Ako na to dodaš loš dizajn vešanja istog eto žurke. Meni je kendi imao najbolji dizajn vešanja ali džabe kada je sve ostalo nekvalitetno.

Tu je i loš dizajn slim bubnjeva, ako je dupke puna onda ne skače ali lošije opere veš u sredini. Ako je lopuprazna onda skače.

Inverter motor je isto motor, dakle nema veze. Imam slim inverter i skače. Problem je u slim dizajnu koji ima lošu geometriju bubnja u odnosu na centripetalnu silu koja uzrokuje pomeranje ležišta i disbalans same mašine.
Inverter motor je bolje resenje pre svega.
Sto se tice slim masina novije generacije pre centrifuge masina rasporedjuje teret ravnomerno (koliko moze) kako upravo ne bi skakala kada krene centrifuga.
Moja zna da otkaze centrifugu ako je teret nerasporedjen dobro , to nije idealno resenje ali je bolje nego da polupa samu masinu upravo tim skakutanjem.

Sve mašine danas imaju kg detektor koji proračunavaju na razne načine kalibracijom bubnja.

Inverter motor jeste dugoročno bolje rešenje ali ne utiče znatno na vibracije i disbalans veš mašine prouzrokovan lošim dizajnom.

Dakle izbegavati slim mašine sa frontalnim punjenjem! Zašto bi se nervirali i da vam na kraju pukne plastični bubanj kada sva ta sigurnosna tehnika u nekom trenutku otkaže?!??

Ja imam samsung slim plaćenu 800 evra i počela je posle kuvanja na 90 da pušta pomalo vode. Dakle ima pukotinu koja tokom grejanja propušta vodu. Ta pukotina će jednog dana dovesti do potpunog raspada bubnja.

Sve mašine danas imaju kg detektor koji proračunavaju na razne načine kalibracijom bubnja.

Inverter motor jeste dugoročno bolje rešenje ali ne utiče znatno na vibracije i disbalans veš mašine prouzrokovan lošim dizajnom.

Dakle izbegavati slim mašine sa frontalnim punjenjem! Zašto bi se nervirali i da vam na kraju pukne plastični bubanj kada sva ta sigurnosna tehnika u nekom trenutku otkaže?!??

Ja imam samsung slim plaćenu 800 evra i počela je posle kuvanja na 90 da pušta pomalo vode. Dakle ima pukotinu koja tokom grejanja propušta vodu. Ta pukotina će jednog dana dovesti do potpunog raspada bubnja.
lol nemaju sve ..

Sećam se pre x godina kada sam uzeo samsung eko babl inverter 8 kg 800 evra dadoh. Ultra haj teč keramički grejač izgore posle prve godine. Danima smo čekali da poprave pod garancijom. Onda sledeće godine crče i taj keramički otporan na kamenac. Izvučem ga ja a on sav okovan kamencom hahaha. Nov original 60 evra odem ja sa tim kršem u prodavnicu grejača u gradić pejtonu. Oni mi odokativno dadoše običan od ariston veš mašine. Jedan cm kraći evo ga radi već 4 godine bez prestanka. Od jutra do sutra, leti opere po nekoliko tura punih uglavnom ta mašina samo kuva bele peškire na 90. Imam i gorenje inverter isto 8 kg ali ona stalno zeza i izbacuje neke greške.

Back