Koja je procedura zapošljavanja doktora orl-a u Australiji

Acabrat98

Početnik
Poruka
22
Ja vec dugo godina radim u srbiji kao doktor orl-a.Imam bednu platu oko 1400 evra pa sam hteo da vidim da odem u Australiu.Cuo sam da je tamo lep zivot.Jednog dana dok sam radio na poslu doso mi je jedan covek sto radi u Australiji.On po struci nije lekar vec prodaje stanove.NJemu se svidelo kako ja radim pa me je pitao da li zelim da odem u Australiju.U grad Zlatna Obala. Pa me zanima ako iko zna kako je tamo u zlatnoj obali kolike su plate i da li cu morati da zavrsavam neke testove i ako sam doktor orl-a vec 15 godina.
Hvala unapred.

Ja vec dugo godina radim u srbiji kao doktor orl-a.Imam bednu platu oko 1400 evra pa sam hteo da vidim da odem u Australiu.Cuo sam da je tamo lep zivot.Jednog dana dok sam radio na poslu doso mi je jedan covek sto radi u Australiji.On po struci nije lekar vec prodaje stanove.NJemu se svidelo kako ja radim pa me je pitao da li zelim da odem u Australiju.U grad Zlatna Obala. Pa me zanima ako iko zna kako je tamo u zlatnoj obali kolike su plate i da li cu morati da zavrsavam neke testove i ako sam doktor orl-a vec 15 godina.
Hvala unapred.

Da li je ovo štamparska greška autora u vezi sa platom od bednih 1400 evra ili je neslana šala? 1400 evra jeste možda za nekog malo ali bedna plata sigurno nije. Pozdrav.

Pozdrav

Nisam siguran, ali ovako: da bi dobio subclass 175 GSM vizu (imigrantska viza za strance bez ponude za posao), moras ti zanimanje biti navedeno u SOL (listi trazenih zanimanja) i moras izmedju ostalog proci jedan point based test gde se racunaju stvari kao starost, znanje engleskog, skolska sprema i sl. Zatim (za ovaj sam jos manje upoznat) bi morao polozis najmanje par testove radi dobijanja dozvole za bavljenje medicinom, sa tim da bi najverovatnije morao ponovo poceti sa specijalizacijom; a onda traaziti posao. Sto se tice zarade, one se krecu od $150 000 do $300 000 godisnje u zavisnosti od spec. i mesta. Posle 5 godina sa navedenom vizom, dobija se drzaljanstvo.

BTW, 1400 evra? To je kao duplo vise nego sto prosecan specijalista zaradi u Srbiji. Tesko da bi se isplatilo svo ovo cimanje.
Inace, najveci sajt o imigtaciji u Australiju je http://www.gettingdownunder.com/
Tu se moze naci jos obilje informacija

A zasto nase lekare nigde ne uvazavaju? Jel moguce da nas lece veterinari... Ne mogu da verujem da je nasa zemlja jedina u kojoj deci jos uvek vade treci krajnik, salivaciju tretiraju Olinth-om a hormone nadbubrezne zlezde dele ko kokice...

Da li je moguce da jedino diplomu medicine bas nigde ne priznaju? I kako se ti ljudi osecaju kada to saznaju...

Jel krave imaju treci krajnik? Mozda da, stvarno, probate kao veterinar. Ko zna...!

IELTS nemojte ni da pokusavate, kad Vam je srpski toliko los, kakav je tek engleski?
Mada... Efendrin je zabranjen u civilizovanom svetu.

Sedi di si, ni za di si nisi...!
Dok te privatnik ne sutne.

Da,mozda 1400 evra nije malo ali ja bi tamo zaradjivao oko 20,000 evra zato verovatno vredi otici tamo.Nego jel moguce nekako preko veze da se ode tamo msm, bez testova i tako toke.Pozdrav

Nije moguce izbeci proces medicinske certifikacije jer je ona preduslov za dobijanja posla. Bar kad su u pitanju permament vize.
Vise informacija na http://www.immi.gov.au/skilled/

Pa naravno ja doktor ORL-a - uvo,grlo i nos
Pa jel normalno to da neko ima velike sinuse pa ga boli cela vilica i može li ikako bez tog zujanja u ušima konstantnog? I to ne kod domaće životinje napominjem, čovek je u pitanju...
Što se tiče Australije, predlažem, ako se ne plašiš letenja, da potražiš neku regionalnu vizu, pa u Outback Health tamo malo da se čeličiš i zaradiš te licence, voze te helikopterom, spavaš u avionu, ali kinta odlična kažu.

Back