Koja je pristojna cena izrade sajta za onlajn prodavnicu?

ja bih da prodajem svoje proizvode , ne bih da skupljam nikakve podatke niti da oglsavam tudje oglase , niti da se bavim dropsipingom
znaci narucim robu preko, stavim je na sajt i prodajem......
meni je recimo ovaj sajt lep samo bih da ne bude ovaj nastavak shopify.com

https://moj-rokovnik.myshopify.com/...krq9ixJzIj0S0NC6nXIRCmerQ4hiWkZIC53QRK65HmRAA

sta mislite?

iz nekog razloga ne mogu da vidim privatne poruke:confused: neka greska se javi

ja bih da prodajem svoje proizvode , ne bih da skupljam nikakve podatke niti da oglsavam tudje oglase , niti da se bavim dropsipingom

Eto sad je jasno 100€ puna kapa i preko fejsa se prodaje sve i svasta

Чекајте полако, лутамо. Најпре.

1. Има везе, човек очигледно покушава да опише колика је информатичка свест људи који наручују сајтове. Од оних који тако одржавају своје рачунаре, не може се очекивати ни да се боње односе према својим сјатовима, те сходно томе имају изглед и безбедност истог нивоа.

Nema veze, nemoras da poznajes kako se mesa malter, koji odnos cega, kako se izvode el instalacije..... da bi bio INVESTITOR u izgradjni zgrade, kuce ili slicnog. Za te stvari placas ljude i svi ti ljudi kostaju, zar ne. Isti je slucaj i sa sitom i izgradom istog.

2. Превисоко. То су максималне плате и то много добрих програмера, немојмо претеривати. Но, небитно за ову тему, да не ширимо у том смеру.

Znam ljude koji rade kod privatnika i za vise ( U Srbiji ) a znam koji imaju pocetnicke plate od 700-800e. TO je i te kako bitno, naravno mozes da angazujes pocetnika da ti uradi sve i onda posle kada se posao razradi nekog iskusnijeg al i taj ce te kostati. I bitno je jer mu programer i treba ne neko ko zna samo da radi u Wordpress-u

Слажем се, зато сам и рекао да попишеш шта још треба, а ако си у току, слободно постави распоне цена.

Mozes da nadjes Indijce koji ce ti "uraditi" za 5-10e po stranici i site moze da bude super. ZA izradu webprodavnice treba mnogo vise.

https://moj-rokovnik.myshopify.com/...krq9ixJzIj0S0NC6nXIRCmerQ4hiWkZIC53QRK65HmRAA

sta mislite?

Onda je to sasvim druga stvar, u zavisnosti od broja stranica, mada opet neko mora da azurira i ubacuje nove ( ako neces ti ) i/ili da ta napravi mogucnost da u par koraka izvedes to, treba ti SEO optimizacija jer ih ima dosta koji to rade, znaci oko 500e-1500e

Nema veze, nemoras da poznajes kako se mesa malter, koji odnos cega, kako se izvode el instalacije..... da bi bio INVESTITOR u izgradjni zgrade, kuce ili slicnog. Za t stvari placas ljude i svi ti ljudi kostaju, zar ne. Isti je slucaj i sa sitom i izgradom istog.

Само што и инвеститор може да скрати кућу за изолацију, пола арматуре у носећим зидовима, лифт за гаражу и сличне ствари. На исти начин инвеститор који улаже новац у сајт може да мисли да неке ствари нису баш неопходне и да исече буџет за њих, а front-ender ће да се прави блесав исто као и радник који меша малтер... Шта се њега тиче да ли ће ти здрада пасти током првог земљотреса. Он ће да уради за шта је плаћен и шта му кажу, а у статику није ни дужан да се разуме. Исто као што овога није брига за безбедност твога сајта.

Но, небитно, опет скрећемо са теме. Суштина је да не можеш за мало пара да добијеш квалитетан производ.

Само што и инвеститор може да скрати кућу за изолацију, пола арматуре у носећим зидовима, лифт за гаражу и сличне ствари. На исти начин инвеститор који улаже новац у сајт може да мисли да неке ствари нису баш неопходне и да исече буџет за њих, а front-ender ће да се прави блесав исто као и радник који меша малтер... Шта се њега тиче да ли ће ти здрада пасти током првог земљотреса. Он ће да уради за шта је плаћен и шта му кажу, а у статику није ни дужан да се разуме. Исто као што овога није брига за безбедност твога сајта.

Но, небитно, опет скрећемо са теме. Суштина је да не можеш за мало пара да добијеш квалитетан производ.
ja mislim da je jos veca sustina da ako si neinformisan moze neko da te osisa kao ovcu

To sam i ja napisao, zato sam i odmah rekao da je 3000e za site koji hoces da bude uradjen kako Bog zapoveda malo para, pogotovo ako od nejga zelis da imas zaradu na duzi vremenski period.

ja mislim da je jos veca sustina da ako si neinformisan moze neko da te osisa kao ovcu
То сам и ја мислио раније. Испоставило се да је ово друго већа опасност. Када мислиш да имаш једну ствар, а уствари је немаш, па се нервираш зашто не ради као што би требало да ради, итд. Па онда након гомиле изгубњених живаца све из почетка, и на крају испадне и скупље.

С обзиром на то шта тамо горе тражиш, а видим да нема продаје, већ се плаћа поузећем... Ево човек је управо горе написао, нешто мање... значи рачунај ранга 500 ЕУР. Мора пар људи на томе да поради по недељу дана.

Nisi razumela, opet neko mora to da napravi, nije potrebno samo da imas admin pristup. Nemam pojma, moje misljenje je da bez 500e ( za takakv kakav ti zelis ) neces dobiti nesto sto vredi.
znaci tu smo oko 500
o tome vec moze da se razgovara

jedni su mi ponudili za 300

inace za one rokovnike ne znam kako se placa ali bih svakako volela da imam pay pal, platne kartice i tako to

znaci tu smo oko 500

inace za one rokovnike ne znam kako se placa ali bih svakako volela da imam pay pal, platne kartice i tako to

A jel u to uracunata i SEO optimizacija? Jer bez toga male su sanse da ce ti site ikada biti profitabilan. Mnogo znaci kada nisi vise na 66 stranici kada neko nesto trazi vec u na prvoj :)

znaci tu smo oko 500

То би била нека доња граница. Ако им покажеш онај сајт који си нама поставила и кажеш да хоћеш исти такав, само у зеленој боји, онда могу да обиђу дизајнера и да ти направе то.

За online плаћање је битна безбедност и енкрипција, али слабо пратим комерцијалне сајтове. Неко ко је тренутно у току би могао да каже како WP то тренутно решава што се тиче безбедности података? Да ли осим регуларног плагина и крштеног SSL сертификата има још трошкова? Видим да има free верзија и још три које се плаћају. Колико би јој повећало трошкове да на већ постојећи онакав сајт уведе плаћање пуtem PayPal и Visa?
https://wpshop.io/purchase/

Kao sto ti je dole napisano, ima dosta toga i svaka stavka podize cenu site-a. To ti je kao dodatna oprema kod kola koja moze da kosta kao pola automobila a u slucaju site-a daleko, daleko vise. Realno dizajneri imaju najlaksi posao ( bez ikog da vredjam ).
a sta mislis o ovome sto Cronin govori
WP?

Ja ne kapiram je li to ima veze sa Shopify ili o cemu se radi?

a sta mislis o ovome sto Cronin govori
WP?

Ja ne kapiram je li to ima veze sa Shopify ili o cemu se radi?

Verovatno je mislio na Wordpress :) Pazi za svaku online trgovinu ( kupovinu i prodaju u tvom sluicaju ) moras da imas besprekorno resen bezbednosni sistem a to moze da kosta nekoliko puta vise od samog site-a. Moj iskren savet ti je da krenes polako pa posle ubacujes stvari po potrebi ( online placanje recimo ), za sada uvek mozes pouzecem da vrsis naplatu.

Gadjate se ciframa potpuno bezveze.
Danas i vodoinstalateri počeli da se bave sa vebdizajnom, pa se samo gadjaju cenama.
Ja sam svojevremeno na kupindu mislim kupio gotovo rešenje za vebšop, koje je prevedeno na srpski, sa poprilično mogućnosti(registracija, akcije, različiti rabati različitim korisnicima, štampanje narudžbenica, faktura, neograničen broj proizvoda i kategorija, dodavanje slika i tekst pored proizvoda isl.) i to sve za 20 evra.
Zakačiš ga za svoj sajt koji već imaš i imaš sasvim pristojan vebšop skoro džabe.
Ubacivanje proizvoda prosto, može osnovac da se snadje, prikaz je pojednostavljen ali pristojan.
E sasvim je druga stvar ubacivanje proizvoda, održavanje, optimizacija , hosting.........

Dragi forumasi intenzivno tragam za nekim ko ce mi napraviti onlajn prodavnicu i dobijam vrlo razlicite cene od 15 evra do 3000 evra. U njihovim radovima ne vidim preveliku razliku.

Koja cena je ok i da li je na kraju mozda bolje uzeti shopify :mrgreen: mada ce prodaja biti u Srbiji?
Ovaj za 15 verovatno ima gotovo resenje, nece specijalno nista raditi, dok ovaj za 3k mora da radi dva meseca. Rezultat da li te taj za 3 dere ili hoce da
napravi web shop ispocetka?

Back