Koja je pristojna cena izrade sajta za onlajn prodavnicu?

Чим је онлајн продавница значи да није статично. И требе неко да то одржава редовно.

Све зависи колико озбиљно хоћеш да то буде. Да би изгледало озбиљно треба тим људи да ради на томе. Реално испод 800 ЕУР ћеш тешко добити нешто крштено.

Dragi forumasi intenzivno tragam za nekim ko ce mi napraviti onlajn prodavnicu i dobijam vrlo razlicite cene od 15 evra do 3000 evra. U njihovim radovima ne vidim preveliku razliku.

Koja cena je ok i da li je na kraju mozda bolje uzeti shopify :mrgreen: mada ce prodaja biti u Srbiji?

Cekaj ceo site za 15e? Pazi krsten site ispod par hiljada evra nema sanse da bude. Po meni je i 3000e malo za nesto cime zelis da se bavis i da ti donosi novac. Zamsli to ovako, otvaras kafic za 15e, 3000e i 60000e.

Cekaj ceo site za 15e? Pazi krsten site ispod par hiljada evra nema sanse da bude. Po meni je i 3000e malo za nesto cime zelis da se bavis i da ti donosi novac. Zamsli to ovako, otvaras kafic za 15e, 3000e i 60000e.

kad vidis shopify koji mozes da placas 29$ mesecno ne deluje ti da je potrebno placati 3000 evra nekom za sajt koji ce biti takav ili gori

realno nijedan sajt u Srbiji ne izgleda bolje od prosecnog shopify

Nebuloza,znas za koje firme sam radio koje nisu imale instaliran antivirus na kompu,znaci nisu hteli da plate coveka sa etfa samo da dodje da im instalira a bas tako imaju sajt iznajmljivanja i konstantnih promena stanja

kad vidis shopify koji mozes da placas 29$ mesecno ne deluje ti da je potrebno placati 3000 evra nekom za sajt koji ce biti takav ili gori

realno nijedan sajt u Srbiji ne izgleda bolje od prosecnog shopify

Jedno je koliko neka tema kosta a drugo koliko ce ta tema biti korisna tebi, drugima, koliko je dobra i slicno. To sto vizeulno neki site izgelda ocajno je nebitno, Ebay izgelda kao djubre, Amazon isto tako al sa tehnicke strane imaju milone ulozene u sebe. Mislim da je najkuplji nas site Oglasi ili Oglasnikl, kostao je preko 50.000e a vizuelno nista posebno.

Оба ова су рађена у Wordpress-u, али не може се не уочити да је у један уложено више пажње.

http://bokserskisavez.rs/en/bokseri/
https://invictafc.com/athletes/

Не може сајт да ти буде лош ако даш паре и знаш шта радиш. Зато плаћаш дизајнера који ће, уз твоје смернице, да осмисли неки визуелни идентитет и нацрта како ће то да изгледа.

Nebuloza,znas za koje firme sam radio koje nisu imale instaliran antivirus na kompu
Kako veze anitivirus ima sa bilo cime!? 90% korisnika ovog foruma ubedjen sam da nema isti, niti zna kako da ga skine, odakle, kako da ga podesi, i ostala sranja. 3000e prosecan/dobar programer u Srbiji toliko moze da zaradi mesecno, zamisli koliko moras da platis programera da ti uradi frontend/backend kako nalikuje a ne da ti klinac od 7god upadne u bazu podataka, koliko kostaju dizajneri i sve ostalo....

Kako veze anitivirus ima sa bilo cime!? 90% korisnika ovog foruma ubedjen sam da nema isti, niti zna kako da ga skine, odakle, kako da ga podesi, i ostala sranja. 3000e prosecan/dobar programer u Srbiji toliko moze da zaradi mesecno, zamisli koliko moras da platis programera da ti uradi frontend/backend kako nalikuje a ne da ti klinac od 7god upadne u bazu podataka, koliko kostaju dizajneri i sve ostalo....
Pa imaju sajt,razbijaju se od para,niko im nista ne odrzava,jednom napravljen i to je to,ja sam za istu delatnost sam napravio u artisteeru

Оба ова су рађена у Wordpress-u, али не може се не уочити да је у један уложено више пажње.

http://bokserskisavez.rs/en/bokseri/
https://invictafc.com/athletes/

Не може сајт да ти буде лош ако даш паре и знаш шта радиш. Зато плаћаш дизајнера који ће, уз твоје смернице, да осмисли неки визуелни идентитет и нацрта како ће то да изгледа.

Wordpress je super al opet ti za dobar site, online prodavnicu treba vise od wordpress teme ( koja opet kosta ).

Wordpress je super al opet ti za dobar site, online prodavnicu treba vise od wordpress teme ( koja opet kosta ).
Нисам уопште улазио са сад у то. Само наводим пример два сајта исте тематике, рађена истом технологијом, а опет визуело један изгледа озбиљно, а други аматерски. Тј. причам само о изгледу за почетак. Што се тиче функционалности слободно додај шта је све потребно за online store, да би имала у виду на шта све треба да рачуна.

Нисам уопште улазио са сад у то. Само наводим пример два сајта исте тематике, рађена истом технологијом, а опет визуело један изгледа озбиљно, а други аматерски.

Da al je site prezentacija. ne nudi nista vise od toga, covek hoce da napravi online prodavnicu, zanci mora da zastiti podatke korisnika, mora da ima barem jednom nedeljno azuriranje site ( zbog cena i ko zna cega ostalog ), znaci nije samo 10-20-30 stranica koje pokazuju statisticke podatke ( u ovom slucaju boraca ) i to je to.

A ko ce da ti unosi podatke, menja stvari, to je tipicno balkansko razmiljanje, sta me boli kuurac, bitno je da radi nekako, zasto jos para da ulazem.
Pa cekaj a odakle postavljacu da ulozi ,to je kao pap ne netu si i pare samo padaju,pucaju svi zivi ,vidi se koliko koji sajt radi i donosi prihod,limundo i kupindo i jos tako neki koji samo prosledjuju bajate informacije su prazne prevare,zamisli das za to par hiljada €

Jedno je koliko neka tema kosta a drugo koliko ce ta tema biti korisna tebi, drugima, koliko je dobra i slicno. To sto vizeulno neki site izgelda ocajno je nebitno, Ebay izgelda kao djubre, Amazon isto tako al sa tehnicke strane imaju milone ulozene u sebe. Mislim da je najkuplji nas site Oglasi ili Oglasnikl, kostao je preko 50.000e a vizuelno nista posebno.

Pa dobro ja bas nemam ambiciju da budem Amazon.
To su veliki sajtovi sa mnogo proizvoda i korisnika i meni je to jasno. Ali za neki manji sajt verujem da je preglednost i lakoca kupovine vazna.

Pa cekaj a odakle postavljacu da ulozi ,to je kao pap ne netu si i pare samo padaju,pucaju svi zivi ,vidi se koliko koji sajt radi i donosi prihod,limundo i kupindo i jos tako neki koji samo prosledjuju bajate informacije su prazne prevare,zamisli das za to par hiljada €

Pitanje je bilo koliko da ulozi, ja sam rekao da je i 3000e za online prodavnicu malo, za blog je previse, za adokatsku firmu je previse, za vodoinstalatera je previse, al za site koji treba da cuva podatke korisnika ( ne samo email, pass i ostala sranja ) je premalo. I nije bitan samo izgled, kupindo i lumindo nisu prodavnice ( nisam bio 8god na njima mozda se menjalo ) al ti sitovi se ne razlikuju mnogo od KP. KP je site za oglasavanje, koji opet mora da ima fenomenalno razradjen frontend i backend jer za svo ovo ovreme koliko ga koristim i koliko ga ljudi koje znam koriste nikada nisam imao problema da mi recimo neko pokusa da mazne podatke od kartice.

Чекајте полако, лутамо. Најпре.

1. Има везе, човек очигледно покушава да опише колика је информатичка свест појединих људи који наручују сајтове. Од оних који тако одржавају своје рачунаре, не може се очекивати ни да се боље односе према својим сјатовима, те сходно томе имају изглед и безбедност истог нивоа.

2. Превисоко. То су максималне плате и то много добрих програмера, немојмо претеривати. Но, небитно за ову тему, да не ширимо у том смеру.

Da al je site prezentacija. ne nudi nista vise od toga, covek hoce da napravi online prodavnicu, zanci mora da zastiti podatke korisnika, mora da ima barem jednom nedeljno azuriranje site ( zbog cena i ko zna cega ostalog ), znaci nije samo 10-20-30 stranica koje pokazuju statisticke podatke ( u ovom slucaju boraca ) i to je to.
Слажем се, зато сам и рекао да попишеш шта још треба, а ако си у току, слободно постави распоне цена.

Pa meni se ne dopada nijedan od ta dva sajta.Od ovog "komplikovanijeg" imam glavobolju. Kao da imas sizofreniju dok ga gledas.
Opet to je stvar ukusa. Ja sam minimalista.
Потпуно је небитно да ли ти се свиђа. Машиш поенту.

Pa dobro ja bas nemam ambiciju da budem Amazon.
To su veliki sajtovi sa mnogo proizvoda i korisnika i meni je to jasno. Ali za neki manji sajt verujem da je preglednost i lakoca kupovine vazna.

Nisam na to mislio, vec sam izgled site, sto je vise sareno, ima vise podataka to je automatski i manaj preglednost. Oba site izgledaju ocajno vizuelno al su pregledna. Ako hoces online prodavnicu to je ono sto je bitno ne sam izgled site i privlacnost istog zbog toga kako je neko uklopio boje. I opet ti kazem ako hoces da "prikupljas"podatke od korsnika a ne da bude kao KP ( samo oglasi tudji ) onda je 3000e ok, mozda malo vise al za 15e mije smesno.

Back