Gledala sam neku emisiju i nakratko ssu prikazali ovu zmiju pa pokušavam da otkrijem o kojoj vrsti je riječ jer mi se jako dopala. ako nema zna neka pomogne

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Gledala sam neku emisiju i nakratko ssu prikazali ovu zmiju pa pokušavam da otkrijem o kojoj vrsti je riječ jer mi se jako dopala. ako nema zna neka pomogne![]()
Pogledajte prilog 264324
PA SLIKA JE MALO NEJASNA...hocu reci pozicija zmije...ai po boji i krjustima (duzina se ne vidi) lici na AUSTARLIJSKOG CRNOG TAJPANA...najotrovniju zmiju sveta
Tajpani imaju okrugle zenice i nisu tako šareni.
pa dje joj ti vidje zenice krava te ubola...i ova zmija nije sarenna vec je presijavanje u pitanju...
čuj ti..OKRUGLE ZENICE..e ljudu moji...
a obrve sastavljene ko u vukodlaka
Sprdaj se ti sprdaj...
Prvo, ni jedan se ne zove crni, već imaju imena Coastal, Inland i Central Ranges Taipan. Drugo, ni jedan ne liči na gore uslikanu zmiju.
Uz dužno poštovanje nekome ko se time bavi, zmija sa tvoje slike uopšte ne liči na traženu zmiju sa slike ni po bojama, ni po obliku šara, a ni po obliku glave.SOKOLE..dok ti guglas ZORAN STEFANOVIC PAJO po Zlatiboru a i kojekude po Srbija je hvatao i hvatace žive otrovnice.
i kod nas SARKU zovu na 100 nacina...a ona je ipak SARKA..a nekome prisojkinja iako to nije..neko ce je nazvati latinskim nazivom itd itd...
e tako Za tajpana važi naziv..za jednu vrstu...AUSTRALIJSKI CRNI TAJPAN, tako ga tamo zovu jer na suncu se presijava u crno..ne znam o kojoj vrsti ili podvrsti je rec...mislim na strucni naziv, al ima taj nadimak..CRNI...
jednio je uzimati informacije sa gugla i pojedinih sajtova gde svako iznosi svoje misljenje i gde ima velikog odudaranja a drugo je nesto čuti na lokalnom nivou.
uostalom evo slike CRNOG TAJPANA...na Suncu je ovakav....ako nema sunca ili cak ako prolazi kroz vodu bice drugaciji...Ali ga zovu CRNI...
Pogledajte prilog 265480
dakle sto bih rekao ŠOJIĆ, da reMiZiramo....
ti mi navodis latinska imena...ja kad u prirodi vidim sarku ja ne kažem..."Juuu eno je Vipera Berus..."
već kažem....eno je šarka...
- Kada mom nekom Zlatiborcu, čoveku sa sela VUK zakolje ovce a desava se cesto..on ne kaže
"Zakla mi ovce CANIS LUPUS"
Nego lepo čovek kaže...KURJAK MI ZAKLA SVE OVCE, DABOGDA CRKO..."
E, ako odemo u NEMACKU...AUSTRIJU...AMERIKU i kažemo KURJAK..reci ce..to ne postoji, takva zver
e isto tako ZA TEBE koji guglas CRNI TAJPAN ne postoji a za mene koji znam da postoji ON POSTOJI..i za one ljude koi yive u njegovoj okolini ON POSTOJI isto kao za ovog mog seljaka...ne postoji CANIS LUPU..al postoji KURJAK...
pozz
Taj tvoj "crni" je ovaj u sredini, odnosno Inland Taipan. I uopšte ne liči na onu gore zmiju. A i tamo odakle je, nazivaju je Svirepa zmija, odnosno Fierce Snake. Biće da si ti:
a) umislio nešto što nije tačno
b) sujetan pa misliš da si popio svu pamet ovog sveta
c) veoma ponosan što vataš šarke i smukove po zlatiboru... jaka stvar
d) potpuno promašio celu priču, jer ona zmija od gore uopšte ne liči ni na jednu od 3 poznate podvrste tajpana.
e) voliš da se natkuruješ po forumu.
Drugim rečima, to na slici od gore nije tajpan i za nadalje, prođi me se čoveče. Pisaću nazive biljaka i životinja kako mi se svidi i baš me briga kako seljak sa Zlatibora zove vukove a kako šarke i smukove.
dictum sapienti sat est![]()
Gledala sam neku emisiju i nakratko ssu prikazali ovu zmiju pa pokušavam da otkrijem o kojoj vrsti je riječ jer mi se jako dopala. ako nema zna neka pomogne![]()
Pogledajte prilog 264324
hvala svima na trudu pogotovo [PROFIL]Paganku[/PROFIL] koji je otkrio pravu. znam da je slika bila losa ali prikazali su je slucajno samo na par sekundi i prvo sto sam pomislila bilo je "prelijepa je.koja je to zmija?" ali nazalost nisu rekli nista o njoj. pitam se gdje bih mogla da je vidim. znam sigurno da ih nema u zoo vrtu u beogradu ni u zagrebu...