Koja je ovo vrsta pauka? Beograd

mario80

Stara legenda
Poruka
80.820
Ovo sam pre par godina našao u svojoj garaži

WP_20161204_14_54_45_Pro.jpg
WP_20161204_14_54_52_Pro.jpg

Mene jedan ovakav ujeo , pecat na nozi velicine pampura, drugi put me ujeo , opet pecat velicine pampura, tamno skroz,
Lekar opste prakse rece da ne brinem ziv sam...
Posle dva puta sam jurcao po kuci gde je djubre, bio iza kreveta, ne pravi mrezu, nego seta i ujeda musku decu po kuci...

Nije donesen nego usao iz baste, inace pauci su toliko pokretni da ne mozete da poverujete....ako otvoris leti terasu , oni se penju uz fasadu i po danu i u sumrak...za 2 min deset njih moze da udje...
Sad sam na mestu gde nema otvorene vode , nafte i djubra, mada ima djubra, komsije skupljaju , ne znam zasto...ajd razumem stare stvari , ali zasto skupe sut i bioloski otpad i stoji u kofi, to ne znam...Kad bih ja razumeo Srbe dobro bi bilo ili lose bi bilo....

Ona prva slika, ne ova druga sa crvenim tackama na telu...

Gladao sam na netu to je crna udovica ali trebalo bi da ta vrsta ne postoji kod nas i šire, jedino ako nije umakla nekom kolekcionaru tih egzotičnih insekata pa završila kod tebe. Gledaj ga nekako zatvori u tegli i nadji kupca da ga se otarasiš, pa očisti i dezinfikuj celu garažu i okolo za svaki slučaj.

Mene više brine dal oni ulaze kroz prozore u stanove? Nije zgrada daleko od garaže a ima i dosta zelenila okolo, visokog drveća. Zato sam i postavio fotke i pitanje.
Pogledajte prilog 829902Pogledajte prilog 829903
Zgodan paukčić!
Nisam viđala ovakve...
Nisam ih viđala ovde, uglavnom imam one krakate dobrice, i one malo nabildovane braonkaste... Uglavnom, nisu pretnja, to čuči negde u ćošku danima i nikom ništa. Kulturno ih izbacim napolje, i sve cool.
Nemam srca da ih usmrtim, simpatični su mi. :zaljubljena:

Back