Koja je ovo riba?

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Hajde da vas vidim: KOJA JE OVO RIBA STO SAM UPECAO?

4x-1309.jpg

Ovo je na reci Paragua, u venecuelanskoj Amazoniji.

Nije grgec.

Ovo je jedna vrsta tropskog grgeca (bandara):

tq5-064.jpg

Ovo je Pikok Bas . I ima ga u Latinskoj americi , a lovi se kjo i svaki Bas , na varalice najlakse . Dakle , nije Bandfar . A svi ti grgeci su u rodu , pa i onaj najveci na svetu . Nilski grgesc , koji moze da bude i po 70 kila . Obicnog , velikoustog Basa , moze svako da lovi u okolini Sonmbbora u nasoj zemlji , gde se razmnozio , posto je pobegao iz Riibnjaka u Madjarswkoj .
Kod nas , to je jedina riba koja lovi stetocinuj koja se zove Cverglan , iloi americjki somic .

Poslednja izmena:
Ovo je Pikok Bas . I ima ga u Latinskoj americi , a lovi se kjo i svaki Bas , na varalice najlakse . Dakle , nije Bandfar . A svi ti grgeci su u rodu , pa i onaj najveci na svetu . Nilski grgesc , koji moze da bude i po 70 kila . Obicnog , velikoustog Basa , moze svako da lovi u okolini Sonmbbora u nasoj zemlji , gde se razmnozio , posto je pobegao iz Riibnjaka u Madjarswkoj .
Kod nas , to je jedina riba koja lovi stetocinuj koja se zove Cverglan , iloi americjki somic .

fs4-GEDC02.jpg

Nije klen.

To je jedna grabljiva tropska riba koja zivi na dnu, medju kamenjem i zove se AIMARA.

Kod nas nema slicne ribe.

Peca se pri dnu, na veliko parce ribe, bez olova.

Nego da te pitam . Da li Arapaima gadja varalicu ? a drugo , jesi li video ono cudo u njihovim brzim rekama , sto ima zubve bas ko vampir . . El to gadja varalicu . I jos nesto . Mislim da ima riba koja se zove Arowana?

Nego da te pitam . Da li Arapaima gadja varalicu ? a drugo , jesi li video ono cudo u njihovim brzim rekama , sto ima zubve bas ko vampir . . El to gadja varalicu . I jos nesto . Mislim da ima riba koja se zove Arowana?

Sigurno mislis na ovu ribu?

65459053.jpg

Zove se PAYARA i izuzetno je sportska za pecanje!

Peca se trolanjem (vuce se varalica na jedno 30-40 metara iza camca)

Kada se zakaci - imas utisak da se trokraka zakacila za dno!

Najlon minimalno 0,80 sa jakim celicnim podvezom!

Najbolje idu na Rapalu, 18 cm, belu sa crvenom glavom.

PAYARA ima zube ko Barakuda. :eek:

Bash me zanima ukus ove druge, AIMARA.

Slichno somu li manje pihtijasto? :)

Dosta cvrsto, suvo meso sa malo kostiju. Ima neki cudan ukus. Meni se ne dopada mnogo.

Najbolje su pirane res ispecene.

I somovi....

Ali, amazonski somovi nisu masni kao nasi. (ima jako mnogo vrsta!)

Ovaj dole je najbolji, a zove se prugasti som (Bagre rayado).

Nema ni jedan gram masti:

sty-105.jpg

Back