Koja je najbolja "zimska" salata?

Najbolja zimska salata

• kiseo kupus

glasova: 6 46,2%
  • turšija

glasova: 2 15,4%
  • flaširani paradajz

glasova: 4 30,8%
  • nešto drugo

glasova: 3 23,1%

• Ukupno glasova
    13
Salate od kiselog kupusa su mi nezaobilazne zimi sa svežim crnim lukom, neki stavljaju dodatno ulje i vegetu, meni to ništa ne treba, a u flaširanim paradajzu uživam tako što svaku semenčicu paradjza krcnem zubima... ako nema semenčica, propao je fazon. Dakle, šoljica flaširanog paradajza se degustira i do sat vremena u mom slučaju.
Mogla bih da živim bez one paprika-zeleni paradajz-karfiol i šargarepa salate koju samo zahvataš iz čabra... ali nema razloga da je ne spremam i sledeće sezone. Ne zaostaje ni po čemu.
Broj jedan zimska salata nije ni pobrojana, a to je kombinacija seckanog kupusa, šargarepe, tu i tamo kolutova crnog luka i krastavca i naseckane paprike u raznim bojama; To mi je najjači sklop i pravim je svake godine neumorno, a na proleće više nema nijedne tegle koliko god da spremim.

Grešiš za jabukovo sirće!
Godinama koristim jabukovo sirće ''Dr Andra', imaš tri vrste, koristim Vitaline.
Kakvo industrijsko, Mito?!
Pre sam pravila sama jabukovo sirće u bure za kiselenje kupusa.
Samo ti pređi na dobro jabukovo sirće, možeš i limun umesto sirćeta.

Šećer u kupus salatu koriste i restorani, ne oseti se ali poboljšava ukzs i sočnost salate.

U Mađarskoj sve salate su preslatke.

Pogledajte prilog 1308813

Ovo sirće koristim.
И ми користимо то сирће годинама најбоље је за салате. Врх.

Pre sam pravila sama jabukovo sirće u bure za kiselenje kupusa.
Samo ti pređi na dobro jabukovo sirće, možeš i limun umesto sirćeta.
ma imam ja ovde da kupim "od seljaka" ako treba domaće jabukovo sirće. Nije da ga ne koristim ali zbog specifičnosti izbegavam u klasičnim salatama. Jednostavno mi mozak naviko kad zagrizem da ne osetim slatko i da ne osetim ikakav drugi kiseli miris i ukus osim čistog belog sirćeta.

Limun sam rezervisao samo za ribu ili ako pravim gvakamole (avokado salata).

Ја волим и често конзумирам "Морски купус" како Руси зову морски траву. Са травом ситно исецкан шаргарепа и зачини.
Ем што је укусна изузетно је здрава јер је богата витаминима и минералима.
Morskaja-kapusta.jpg

Back