KOJA JE NAJBOLJA MAŠINA ZA SUĐE ? HELP!

ja imam neku electorlux (el se tako pise? ) i super je. nekako je necujna, dobro pere i td. mada nesto kao najbolja marka je vrlo sirok pojam, daj bolje reci koliki je budzet, jer ja vrlo lako mogu da ti ponudim miele masinu za pranje sudova od soma i po :)

Kao kucne masine su Miele najbolje masine, nezavisno da li sudje ili ves;)

hm...sobzirom da su miele masine van dometa...najbolja je ona koja ima najduzu garanciju...
sta meni znaci sto sam uzeo candy-jevu masinu za pranje i susenje vesa i platio je MNOGO kada sam za manje od 2 godine imao nekoliko kvarova...i za par meseci mi istice garancija i mogu samo da se cesam...

dakle...ubuduce uzimam samo masine sa najduzom garancijom...bosch ili gorenje...

E, super što postoji tema, taman mi treba pomoć:

-Kupila sam polovnu mini mašinu za sudove, nema fiokicu za prašak ili tabletu. Da li je bezbedno staviti tabletu na dno mašine, umesto u ladicu?

-Smeju li da se seku tabletice na pola, s obzirom da je mala mašina ( za 12 osoba )

-Kakve tabletice za pranje vi koristite, i koliko vam dugo traju, s obziromd a su jako skupe, isplati li se uopšte kupovati ih?

Mislim da postoji slična tema na podforumu Dom i porodica, gde smo svi hvalili mašine za posuđe i razmenjivali iskustva.Tvoja mašina uopšte nije mala, 12 kompleta, moja je mini, ona za 4 kompleta, ali opet dosta posuđa stane kada se lepo složi.Ne koristim tablete, već prašak, so i sjaj, a za tabletu postoji posebna korpica koja se zakači unutar mašine.Tablete su stvarno skupe, ne kupujem ih, jer sam navikla na prašak, a mislim da je efekat pranja isti.Što se cene praška tiče, kupujem robnu marku jednog domaćeg hipermarketa, čini mi se da je 1 kg otprilike oko 350 dinara i zadovoljna sam, lepo opere, ne ostavlja fleke.

Ta kašičica koju si dobila uz mašinu služi za doziranje deterdženta u prahu, taj ja koristim, a za tablete postoji mala korpica u koju se ubaci tableta, pa se zatim ta korpica zakači unutar mašine.Inače, ništa u mašini ne sme da ti bude slobodno, van rešetki, jer su mlazovi vode jaki i to bi letelo po mašini.Kada se koristi prašak, dodaju se so i sjaj, isto tako nisu skupi, u svakom slučaju je sve to zajedno jeftinije nego tablete.

Ja imam Bosch masinu za sudove vec 30 i kusur godina radi kao prvi dan bez ikakvih kvarova. Savetujem ti da uzesh Mideu mislim da je 18.000 din, ima ih u metrou, tehnomaniji i donesu ti na kućnu adresu. Garancija 2 godine
U principu kod masina za sudove nema sta da se pokvari jer su jako jednostavne, pumpa za vodu, programator i jedan grejač

Back