Koja je cena morala?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.769
Većina će reći da moral nema cene, ali da li je zaista tako?

ethics.jpg

Pretpostavke poput „moral se isplati“ ili „dobra etika je dobar posao“ nisu a priori tačne.

Da li je moral kao lično uverenje takođe ekonomski racionalan ili ne zavisi u velikoj meri od institucionalnog uređenja društva i verovatnoće da će nemoralno ponašanje biti sankcionisano.

Većina će reći da moral nema cene, ali da li je zaista tako?

Pogledajte prilog 1198612
Nije sa gledista apstraktne uocivosti sa istaknutom paznjom primereno mada je dolesno vrag ce ga znati stavljati u okviru nekakvih tako reci, tamo nekih zanimljivosti u ovom pitanju moral u zanimljivosti
Zanimljivo je to sta jos, reci kako su za vreme turskog vladara Murerta srednji stalez tad imao vlastelu od tri ara.

To je zanimljivost.
Moral ne u tako te teme.
Spada u ofecionalnost ne u kategoricnu inicijativnost narecija...

Moral držim za neprocenjiv i vredan svake žrtve da se očuva.
Ništa u životu mi se ne meri novcem osim ovih dažbina državi koje gledam da izmirim i budem nikom dužna.
Koliko košta moral?!
Moral ne košta. Ne može da se kupi, ima se ili nema. Ko prodaje svoj, on ga zapravo i nema.
Ne postoji niko zbog koga bi žrtrvovala svoje moralne stavove?

pitanje je više u smislu da ako prekršiš svoje moralne stavove možeš nekome da spasiš život. Ili drugim rečima, držeći se svojim moralnih načela uzrokuješ nečiju smrt.
Umreti se od nečeg mora.
Ne nijansiraj pitanje, moj odgovor će uvek biti isti.
Treba da podnesem bol ako u nekoj situaciji to što ću se odreći morala rešava stvar.
To sam onda sama sebi proizvela, sama sam se stavila u te vode, pa... da li da plivam ili da se udavim?
Tako mi sveti Ilija kog na današnji dan slavimo, a koji je jedan od velike manjine koji se uzneo u nebo živ, pomogao, ja prodavati svoj obraz neću i tog sam stava do kraja!

Back