Koh od griza

Pinocchio

...
Supermoderator
Poruka
26.193
Malo pa neko pomene koh, mnogi ga vole, a jedan je od najjednostavnijih slatkiša za pripremiti.

Koh

Umutiti 5 jaja sa 5 kašika šećera. U umućena jaja dodati 15 kašika griza. Ispeći.
Skuvati 2 litra mleka sa 15 kašika šećera i 2-3 vanil šećera (ili ekstrakt vanile). Preliti preko pečenog koha i ohladiti.

Za nestrpljive:
Koh možete jesti sličnom metodom kao i breskve, s tim što se breskve jedu zavrnutih rukava nagnuti iznad sudopere, a koh možete jesti i direkt kašikom iz frižidera.

Za ljubitelje:
Koh sa čokoladom
Slani koh

Poslednja izmena:
6 јаја, 6 кашика шећера, 6 кашика гриза, 6 кашика брашна, ванил шећера ко колико воли, али ја га стављам у млеко.
Поента је само добро умутити јаја и шећер, да се то фино подигне, после је лако.
Литар и по млека, шећера ко колико слатко воли у то.
Тако је моја мајка спремала, тако ја сад.
За лето нема бољег освежења, онако ладно из фрижидера...мада, ретко стигне да се баш, баш охлади :rumenko:

6 јаја, 6 кашика шећера, 6 кашика гриза, 6 кашика брашна, ванил шећера ко колико воли, али ја га стављам у млеко.
Поента је само добро умутити јаја и шећер, да се то фино подигне, после је лако.
Литар и по млека, шећера ко колико слатко воли у то.
Тако је моја мајка спремала, тако ја сад.
За лето нема бољег освежења, онако ладно из фрижидера...мада, ретко стигне да се баш, баш охлади :rumenko:
Nisam nikada pravila sa brašnom, samo sa grizom pa bude onako fino zrnasto. A što ti kažeš, najteže je dočekati da se ohladi.

Mislim više da je do toga kada prvi put napraviš, dobiješ recept i onda ti se dopadne i nema tu sada da menjaš nešto kada je to - to. Šta ti tu meni dodaj malo više ili smanji ili izbaci! Dobitna kombinacija se ne menja! ;)

Зар нисмо сви такви, за све рецепте...мој је увек најбољи и једини прави, и тако свако :lol:

Зар нисмо сви такви, за све рецепте...мој је увек најбољи и једини прави, и тако свако :lol:
Pa jeste. Šta mi diraš nešto moje? :zper:

Ali ima razlike. Jedno je predlog: U grašak probaj da dodaš mirođiju, a u boraniju peršun. Drugo je: Ne, ne stavlja se krompir, nego tikvica i ne valja ti to meso bez kostiju, mora kost da ima, svašta - margarin! Pa to je plastika, to ti ništa ne valja, mora maslac!
Kao da ne znam šta je dobro, a šta loše.

Како ми је све то познато...додуше, има ствари које просто не смеш мењати, или ако мењаш дај друго име.

Back