Koga znate u Beogradu od poznatih faca?

Znam/znaju me Bajaga i pola njegovih instruktora, Dejana Cukica, Dragana Jelica iz YU, Djordja Davida (ako je on uopste poznat), sve njih iz Zemuna, sto iz kraja sto iz skole (mladje od njih). Iz lokalnih kafea ili iz zgrade znam Sergeja Trifunovica, Sinisu Kovacevica. Sa zemunskog keja i iz (pokojnog) kafea naseg zajednickog drugara znam Dusana Petricica, pokojnog Davida Albaharija i Dragana Jovanovica.

Posto sam nekoliko godina radio u beogradskom javnom preduzecu kao neki rukovodilac upoznao sam dosta poznatih ljudi, bio sam i u njihovim stanovima a cesto su i oni dolazili kod mene u kancelariju (dok im se ne resi problem), pa sam tako upoznao Milenu Dravic i Dragana Nikolica, Branku Petric, Miroljuba Labusa, Radmilu Bakocevic... to je ono sto mi je ostalo u glavi na prvi klik, ipak je proslo skoro 15 godina kako sam napustio tu firmu.

A sa druge strane reke znao sam i poznate profesore sa mog fakulteta, jedan od njih je bio i pokojni Nikola Hajdin (predsednik SANU) kao i Bane Ivkovic, bivseg profesor i politicar, od poznatijih.

Spomenuh negde, a činjenica je za ovu temu:

Upoznah Predraga Koluviju preksinoć čekajuć red u prodavnici. Delovao je zabrinuto, prosto mi se pravdao (možda me zamenio s nekim ?).

Pokušao sam da ga okuražim i da mu kažem da Jovanjicu smatram za državni posao i da državi niko ne može da određuje šta sme a šta ne sme da proizvodi (polazeći od pretpostavke da država proizvodi gomilu ubojnih sredstava i otrova, pa po čemu je onda marihuana gora i opasnija ?)

On mi je na to rekao da je to zabranjeno zakonom ????

Zbunjen čovek, totalno.

Sticajem okolnosti, upoznala sam dosta poznatih osoba, političare, novinare ( ali oni nisu najpoznatiji ), glumce, pisce..

Imaš li neku interesantnu stvar da ispričaš o njima ?

Moj neki daljnji rođak se vratio iz Kanade posle 12 godina, ni jednu stranu reč da zucne ...
Reko' brateee, jesi ti bio tamo ili šta ? Pa nisi bio u bunkeru, valjda si nešto njihovo usvojio, nešto naše plasirao ..?

Hoću da kažem ima ljudi koji ne umeju da iznesu svoja iskustva, kao da su žmureći prošli kroz život, eh.

Kako Karavađo, naslika običnu crvljivu jabuku, i tu prikaže celu vasionu.
A neko ko je bio u svemiru i pitaju ga kako je bilo, on kaže, "pa ništa, bili smo gore". A posle, opet ovi pitaju, "pa posle smo se spustili" - kaže kosmonaut !

Pre jedno 2 godine upoznam sada pokojnog Boru Jovića. Bilo je to u Njegoševoj ulici, čekao sam bus 24, on je šetao.

Bio je sam, razgovorljiv, te ne propustih šansu da mu se pradstavim.

Pošto njega smatram za onoga koji je stavio konačni potpis na raspad SFRJ, imao sam pregršt pitanja za njega.

Nisam mu postavio ni jedno, popričasmo o vremenu ...

A dje ti u Njegosevu čoče :lol:

Back