Koga (ne)zanimaju srpske zrtve i zasto bi trebalo o njima uopste pricati?

Koliko vas licno zanimaju srpske zrtve rata?

• Ne zanimaju me uopste, nikad mi nisu pale na pamet.

glasova: 1 10,0%
  • Zao mi ih je , ali sta je tu je.

glasova: 3 30,0%
  • Kad bih mogao da pomognem bilo kako, pomogao bih

glasova: 6 60,0%
  • O njima treba da brinu njihove porodice

glasova: 1 10,0%

• Ukupno glasova
    10

gost 41782

Elita
Poruka
19.642
Izvestaj Dika Martija o trgovini organima i pokusaj Karle del Ponte da se dodje do istine se izjalovio.
Albanija je opstruirala i nije dozvolila istragu.(ako sam dobro shvatila ispravite me ako gresim)

U BIH: Bosnjaci se Srbima podsmevaju neresavanjem zlocina iz proslog rata (cak i oni prvi dogadjaji koji su bili okidac nisu cak ni poceli sa slucajevima).

Siptari na Kosovu ne rade ama bas nista po tom pitanju takodje.

U slucaju Ramusa Haradinaja ubijeno je 19 svedoka . Da li su ta ubistva ispitana? Ko se time bavi?

Cini se da ne postoji nikakva VOLJA DA SE SRBI IZBORE ZA PRAVDU ZA SVOJE ZRTVE.
Mi kao da se plasimo da cemo zvucati kao nacionalisti ako uopste pozelimo da razgovaramo na ovu temu u Srbiji. Kao da nam je ispod casti da se time bavimo. Kao da necemo nikog da uvredimo. Kao da je to nesto lose i kao da je neki znak nekog bolesnog nacionalizma. Evo ja i sad dok otvaram temu kao da se plasim da ce neko da pomisli da mi nije stalo do bosnjackih , hrvatskih i siptarskih zrtava a verujete da mi ih je isto zao.

Ko se time bavi i ko bi trebalo da se bavi?

Da li je moguce da cak ni sluzbe ne pokusavaju da dodju do istine???????

Da li je moguce da Srbe vise ne zanima "Zuta Kuca", Ramus Haradinaj, zlocini nad Srbima u BEJHA???

E sad ako se nesto zaista RADI PO TOM pitanju ispravite me ako gresim.

Nevladin sektor-NVO imamo ih milion a ove najglasnije se bave samo bosnjackim i siptarskim zrtvama i to se ponosom a srpske kao da ih ne zanimaju
ne znam da li to ima veze sa cinjenicom da ih niko iz Srbije ne finansira?

Овим питањима требало би што хитније да се баве државне службе, тј.Тужилаштво, истражни органи и др. али очигледно ДА У ВРХУ ВЛАСТИ НЕ ПОСТОЈИ ВОЉА ДА СЕ ИСТИНА ОБЕЛОДАНИ...
ne secam se da je ijedan novinar u skorijoj proslosti pitao vlast nesto na tu temu

a to hitnije...pa proslo je 20-30 godina......to je trebalo istraziti pre 15 godina

ne secam se da je ijedan novinar u skorijoj proslosti pitao vlast nesto na tu temu

a to hitnije...pa proslo je 20-30 godina......to je trebalo istraziti pre 15 godina
НАРАВНО - слажем се........ такође треба истражити КО ТО ЗАУСТАВЉА ОБЈАВЉИВАЊЕ ИСТИНЕ...

Siptari na Kosovu ne rade ama bas nista po tom pitanju takodje.

U slucaju Ramusa Haradinaja ubijeno je 19 svedoka . Da li su ta ubistva ispitana? Ko se time bavi?

Ko se time bavi i ko bi trebalo da se bavi?

Eto te ko Vucic. Treba Haradinaj i Taci da istraze vadjenje i trgovinu tjelesnih organa, i da srede zajednicu srpskih opstina?

Realno za Mladića je Dejton bio poraz a za Karadžića kompromis. Verovatno samo Slobo je to video kao neku pobedu jer mu se nije desila Krajina 2.
Nezgodno je procenjivati stavove pojedinaca. Znas kako kazu: "Nekome je rat rat, a nekome brat."
Ali RS je posle bombardovanja prisiljena da prihvati sporazum, koji pre toga nije bila spremna da prihvati.

sto trolujete temu..........
izgleda ovo stvarno ne zanima nikoga:sad2:

Postoji država i institucije da istražuju i ako treba dostavljaju dokaze kome treba. Što bi se pojedinac ako lično nije pogođen interesovao dalje od primanja informacija da su se desili.
Rat u ex-SFRJ me nije zanimao preterano ni dok se dešavao , tek 20-25 godina kasnije me ta tematika ne zaokuplja baš previše.

Treba pamtiti svoje žrtve i insistirati na pravdi za njih,isto tako treba i svoje zločince osuditi ali ni jedno ni drugo mi nije u nadležnosti ima ljudi koji su plaćeni za to i trebaju da brinu o tome pa i da polože račune šta su uradili po tom pitanju.

Postoji država i institucije da istražuju i ako treba dostavljaju dokaze kome treba. Što bi se pojedinac ako lično nije pogođen interesovao dalje od primanja informacija da su se desili.
Rat u ex-SFRJ me nije zanimao preterano ni dok se dešavao , tek 20-25 godina kasnije me ta tematika ne zaokuplja baš previše.

Treba pamtiti svoje žrtve i insistirati na pravdi za njih,isto tako treba i svoje zločince osuditi ali ni jedno ni drugo mi nije u nadležnosti ima ljudi koji su plaćeni za to i trebaju da brinu o tome pa i da polože račune šta su uradili po tom pitanju.
Ko je placen za to?

Meni se cini da ona pita nesto drugo.

Zasto nase zrtve nemaju istu medijsku paznju, kod nas i u inostranstvu, kao ostale zrtve?
Zasto se stice osecaj da su nasi zlocinci mnogo stroze kaznjeni i urednije procesuirani, nego njihovi?

Loshe ti se cini

upravo se radi o tome da skoro niko i nije odgovarao za zlocine nad Srbima
i da je sve baceno u fioku, da su optuzeni sve bi bilo ok

ne radi se o medijskoj paznji

Back