Kodeks Ratnika

LastGentleman

Primećen član
Poruka
911
Nakon sto postanes ratnik,ratujes u mnogim bitkama i branis svoj narod
i sramotno je da umres od starosti u sopstvenoj mokraci...Ako ti je mac odredio zivotni put,on ga mora i okoncati...
Barem je po meni tako,mozda i gresim ja sam samo covek nisam bezgresan...

i sramotno je da umres od starosti u sopstvenoj mokraci...Ako ti je mac odredio zivotni put,on ga mora i okoncati...

Nikola, danas ratnici ratuju za pare i benificirani ratni staz, bole ih djon za narod. Stiskanje dugmica i igranje sa dzojstikom ostavilo je vrednosti poput hrabrosti i vitestva u arhivu istorije. Ne mozes biti anahron. Smrt neprijatelja danas dozivljavas kao smrt tamo nekih udaljenih kilometar, dva ili hiljadu i vise, nema stresa, plata fina, jedva cekas ranu penziju da kupis kucu na tockovima ili brod i uzivas.

Razumem šta zboriš
Razumem tvoje misli i osećanja,

Bio sam ratnik, uvek se borim, pa čak i danas, kada se borim protiv birokratskih pičkica, kretenizovanih društvenih formi i egocentričnih neoliberalnih manijaka.
Uvek ću to i biti.

Verovatno neću imati prilike da umrem uzvišenih ideja i osećanja,
ali pripremio sam sebi dobru Smrt
, da ne umrem u mokraći, balav, usran ili neuračunljiv ...

---
Ja i moje Jastvo

Razumem šta zboriš
Razumem tvoje misli i osećanja,

Bio sam ratnik, uvek se borim, pa čak i danas, kada se borim protiv birokratskih pičkica, kretenizovanih društvenih formi i egocentričnih neoliberalnih manijaka.
Uvek ću to i biti.

Verovatno neću imati prilike da umrem uzvišenih ideja i osećanja,
ali pripremio sam sebi dobru Smrt
, da ne umrem u mokraći, balav, usran ili neuračunljiv ...

---
Ja i moje Jastvo

zar se svako od nas ne bori na svoj nacin i svojim macem..
odluctii kako i kada ces da umres je imati muda za tako nesto...
jako je malo njih...koji su odabrali i tako i umrli..

Da je bio svjestan istine o Sebi i postojanju nikada čovjek ne bi postao ratnik. A pošto nije, čovjek se bori sa svim onim što se ne slaže sa filterima kroz koje prima informacije o 'svijetu'. Čak se 'čovjek' bori, kako neki od vas kažu, i sa samim sobom. I sve dok se u 'čovjeku' pojavljuje bilo kakav oblik borbe, znak je da je duh u 'čovjeku' nesvjestan procesa kreacije sebe-'čovjeka' i projekcije 'svijeta' koji ga okružuje. Ratnik je stoga, refleksija nesvjesnog stanja duha i kao takav, ratovao on za narod ili protiv sebe, on je biće-duh obuzet stvorenim ubjeđenjima. Kada duh u 'čovjeku' shvati da je realnost koju projektuje uistinu PROJEKCIJA STANJA NJEGOVE SVJESNOSTI (kroz dušu-razum-tijelo) onda će se duh usmjeriti ka Sebi-projektoru a nadasve ka Sebi koji tu projekciju kreira i doživljava. U tom stanju Svjesnosti ne postojimo 'ja' i 'oni' kao nepovezane jedinke u haosu slučajnosti i okolnosti, već postojim JA u kojemu sve jeste. Iz te cjeline koja jeste, Ja-koji-jesam biram. Taj Izbor je uzrok svih posledica. Tako, birajući da se totalno spustim, centriram, u svoje projektovano stanje, Ja postajem 'biće' izolovano od cjeline postojanja. Poistovijećen sa tim stanjem u koje sam se centrirao, Ja svojim razumom percipiram odvojenost uvjerljivom, vjerujući onda da ono što činim, činim s najboljim namjerama ili pak najbolje što po sebi i za sebe mogu. Borim se tad protiv svih svojih neprijatelja i neprijatelja mog 'naroda', borim se tad PROTIV demona u sebi, borim se SAM SA SOBOM, ne znajući pri tome da jedini neprijatej kojeg imam jesam sam Sebi.

A kad se borim 'SAM SA SOBOM', uistinu, ja Sebi kroz akciju ukazujem da se u meni dva Ja, ono istinsko Ja-koje-jesam a kojeg sam potisnuo iz fokusa svoje pažnje i ono Ja, ego, kojeg sam stvorio tokom projekcije. Koje Ja se to onda bori sa Sobom i zašto? To bi trebalo da bude fokus mog istraživanja. Kada pronađem istinu svaka borba bit' će besmislena. Ne samo da će borba sa Sobom biti besmislena već će svaki oblik borbe s tim shvatanjem isčeznuti iz moje Svjesnosti. Svim svojim bićem tad postat' ću usmjeren ka JEDNOM-jedinom-koji-jesam i Sebe ću tad davati bezuslovno-SEBI. Širina mog davanja reflektovat' će se u nivou moje Svjesnosti. Moje davanje neće biti neprimijećeno od mog okruženja, jer moje okruženje je moj Izbor. Kroz Izbor Ja stvaram sopstvenu realnost. I da, u sopstvenoj realnosti mogu da gledam i 'druge' koji ne vide niti istiskog Sebe niti mogu da se odvoje od procesa projekcije i da ga sagledaju sa strane. Takođe, mogu da odlučim, kao što već jesam, da ću se u projekciji davati svima onako kako bih želio da se svi daju (predaju) meni. Odustajat' ću od svakog konflikta vraćajući se uvijek na istinu o Sebi-Jednom, a pokušat' ću da u svaki mogući nagovještaj konflikta unesem shvatanje i da svojom akcijom ukažem na postojanje mogućnosti koja ne iziskuje sukob već razmjenu s ciljem stvaranja harmonije. Da bih to mogao činiti uvijek moram biti Svjestan Sebe-koji-jesam, preciznije: Sebe-JEDNOG-koji-jesam. Kao što Ja-koji-jesam postojim kroz jedan osnovni princip koji me iz Jednine svih Jednih uvijek postavlja uvijek u JEDNOG, a to je Ljubav, tako i u projekciji svog individualnog iskustva Ja nisam odvojeno 'ja' već sam uvijek ISTI JEDAN koji i projekciju iskustva može da dovede do stanja harmonične Jednine. To se može desiti jedino po ugledu na princip postojanja apsoluta, praktičnom primjenom Znanja osnovnog principa postojanja: BEZUSLOVNOG DAVANJA ili LJUBAVI.

Čak i oni koji sebe smatraju 'Ratnicima Svjetlosti' s tim shvatanjem Sebe-duh spuštaju na niže sfere Svjesnosti.

:heart:

Poslednja izmena:
Jedna budala manje-kila leba više...z:mrgreen::hahaha::rotf:

Biće da je to suština današnjih ratova....
Snimaće se film za šaku žita ili pirinča...
(samo resursi)

Prvo se namnožimo,
potrošimo resurse,
zauzmemo prostor
iscrpimo staništa,
postanemo dekadentni,
zakeramo o pravima,
povećavamo dugove,
naraste neyadovoljstvo
eto i netolerantnost,
onda neko kretenizovan na vrhu piramide moći kaže

"kada bi nas bilo manje, sve bi bilo bolje"...

:zroll:
Eto rata, pa ako ste društveno saglasni , jednostavno treba da shvatite rat kao društvenu selekciju...i oslobađanje staništa i resursa pobedniku
:zroll:
sve , dok mašine koje budu ratovale u budućnosti za nas , ne "skontaju" da smo mi ljudi nepotrebni, skupi i nesvrsishodni, virusi ove planete

Poslednja izmena:

ma lako ćemo za mač i ratnike, šta da radim ako mi je recimo molerski valjak odredio životni put, kojom akrobacijom od valjka da skončam?

Kakvi bre ratovi, kakvi ratnici, kakva cast, kakva okoncanja te fatalizam. Pa ni u doba vitestva nije bilo viteza. Pa oni sami su bili najvece zveri. Ono sto ne treba raditi je trositi svoje mlado impresijama sklono vreme kovajuci ep o sopstvenoj muzevnosti i celiku. Umreti od starosti nije sramota. Umreti sa erekcijom proizvedenom sopstvenim fabrikovanim sopstvom je imbecilno.
Odrasti tako mi Dudikofa.

• Podržavam
Reactions: Nez
Nikola, danas ratnici ratuju za pare i benificirani ratni staz, bole ih djon za narod. Stiskanje dugmica i igranje sa dzojstikom ostavilo je vrednosti poput hrabrosti i vitestva u arhivu istorije. Ne mozes biti anahron. Smrt neprijatelja danas dozivljavas kao smrt tamo nekih udaljenih kilometar, dva ili hiljadu i vise, nema stresa, plata fina, jedva cekas ranu penziju da kupis kucu na tockovima ili brod i uzivas.

Dobro si informisan. Ipak, hrabrost ne mora u arhivu istorije, jer s njom putuje i ljudskost. Stari Rim je primjer koliko hrabrost igra ulogu, a i Rusija. Ostali su prolazni kao i neandertalac.

Back