CrnaMaterija
Veoma poznat
- Poruka
- 11.143
Ahem.....ovde je rec o ovoj zveri.
![]()
velika satirana lisica

a price po Srbiji o drekavcima su stare sto godina

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ahem.....ovde je rec o ovoj zveri.
![]()
šta lupate bre, ovo je žderavac, inače nešto kao mali medved... mene samo interesuje otkud u okolini vranja jer uglavnom zive na severu skandinavije, rusije , kanade...smatram da ga je neko švercovao pa da je mučenik pobegao iz zatočeništva...treba ispitati ko se bavi krijumčarenjem životinja... kolko god ovaca da je zaklao nije ga trebalo ubijati jer se ipak radi o jednoj izuzetno ugrozenoj vrsti...
Al to nije tema .
Tema je zver koju je ubio neznani vojnik
Umesto da ovo otkrice prouci i dokumentuje nadlezna drzavna ustanova ,dogodi se sta.....?
U novinama se objavi vest koja to nije jer joj fale elementarne pojedinosti , a zatim se objavi fotografija koja sa odstreljenom zivotinjom blage veze nema , npr veverica.
Slucajni posmatraci kojima ovakva sarma od informacije dospe do opazaja, konstatuju :"Ovo je neka za je bancija " i ne intersuje ih vise nista.
Tako bilo ko ko ozbiljno pomisli da razgovara o zivotinji koja je dovoljno snazna da ubije ovcu ,bude ismejan jer se pred posmatracima nalazi slika veverice.
Neam nishta protiv ali ne moze me niko ni spreciti da konstatujem ovo i javno napisem.
Mislim da neke stvarno "u mozak" kad ne mogu da shvate tako jednostavne i vec vidjene tehnike zataskavanja nezgodnih dogadjaja.![]()
Pa ne mora da bude samur... kod nas žive kuna belica (Martes foina) i kuna zlatica (Martes martes), koje, kao što im i prezime kaže, sve spadaju u isti rod Martes, a pošto žive na isti način kao i samur (penju se u šumi na drveće i hvataju veverice i ptice) imaju i skoro potpuno iste šape, repove, građu tela itd.
Kuna zlatica:
![]()
Kuna belica:
![]()